Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.02.2015., 19:47   #13471
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Meni je na Focusu mk1 benzincu kvačilo otišlo na 120k gradske vožnje. Lamela kompletno potrošena (ne, nitko nije odmarao nogu na kvačilu).

Razlog? Taj nekvalitetni hidro potisni, nije se vrtio lijepo. Koliko sam čitao to je još dobro, nekima je i puno prije počeo zajebavati.
Znam, imam 2x američko-švapska krša u garaži. Na fiesti je počeo izvodit na 120k, ne proklizava dakle kvačila ima samo šta ispušta nimalo ugodne zvukove. Al iz prinicpa neću mjenjat iako nije skupo.

Na focusu mk2.5 je mjenjan na 150, isto potisni izvodio pa kad je već bio na servisu se i to zamijenilo.

Nego imaš mk1 još? Kak stoji s korozijom uz donji rub vrata i po gepeku?
Ja sam ih tražio neko vrijeme i jedno 3 komada koja smo išli gledat su svi opako dobili na tom mjestu.
Jedino mi je žao kaj mi je pobjegao jedan 00' 3v s hrpom opreme, 1.6 plin. Auto je bio čuvan pod staklenim zvonom, ljudi ga 14 godina furali svake godine na servis kod lackovića. I dok sam se ja zbrojio dva sata kasnije -ode.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2015., 20:18   #13472
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
nesto korisno o ovom motoru? djecje bolesti itd?

http://www.njuskalo.hr/auti/toyota-y...oglas-14054466
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2015., 20:23   #13473
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Znam, imam 2x američko-švapska krša u garaži. Na fiesti je počeo izvodit na 120k, ne proklizava dakle kvačila ima samo šta ispušta nimalo ugodne zvukove. Al iz prinicpa neću mjenjat iako nije skupo.

Na focusu mk2.5 je mjenjan na 150, isto potisni izvodio pa kad je već bio na servisu se i to zamijenilo.

Nego imaš mk1 još? Kak stoji s korozijom uz donji rub vrata i po gepeku?
Ja sam ih tražio neko vrijeme i jedno 3 komada koja smo išli gledat su svi opako dobili na tom mjestu.
Jedino mi je žao kaj mi je pobjegao jedan 00' 3v s hrpom opreme, 1.6 plin. Auto je bio čuvan pod staklenim zvonom, ljudi ga 14 godina furali svake godine na servis kod lackovića. I dok sam se ja zbrojio dva sata kasnije -ode.

Ovaj moj je 1.6, 2003. godina. Ni točke na limariji (na moru), ali mehanički - ništa ne valja iako je uredno sve vođeno. Motor za baciti (Englezi kažu "throw-away type") jer se generalke na tim motorima ne rade (radilica prenapregnuta u aluminijskom bloku, ne smije se vaditi jer dolazi do distorzije).
Staro 02.02.2015., 20:34   #13474
HONDA type R
Premium
Moj komp

HONDA type R's Avatar

Datum registracije: May 2006
moj je audi trenutno kod majstora, spalio sam kvacilo i zamasnjak, pocetna cijena plivajuceg zamasnjaka + set kvacila za gotovinu kod tokica je bila 8800 kuna, s tim da je sam luk-ov zamasnjak 6999 kuna. uspio sam oboje rijesiti za 4700 preko druge firme. mogao je i tokic ici jeftinije ali je stvar u tome da je trgovac htio extra zaraditi na skupom dijelu kako se kasnije ispostavilo, sad je dobio qitu
HONDA type R je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2015., 23:49   #13475
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova

Zvijer. Nemas problema sa time. Znam dosta ljudi kaj voze bas isti i nikad nis. Na toj liniji je jaci benzinac dobar, prava mala gradska jurilica. Slabiji trosi manje i fora je za vozit i realno je najbolje pogoden, osim ak ne planiras tsalno bit natovaren na putu..

Meni se vise svida Colt samo kaj su oni nes malo skuplji. Imao sam na zamjeni sa 4 vrata i sa tim motorom i taman je autic, veci od Yarisa nutra ak se moze uopce govorit o velicini jer su oba micro.

http://www.njuskalo.hr/auti/mitsubis...oglas-11788762

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 02.02.2015. u 23:57.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2015., 05:57   #13476
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Kako se kreću cijene održavanja ovih malih toyota i mitsua?
c-shadow je online   Reply With Quote
Staro 03.02.2015., 08:23   #13477
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova

Općenito su toyotini benzinci mrak. Živahni, pouzdani, ne kvare se baš.
Vozio sam 1.3 87 ks u yarisu i 1.6 16v 132 ks u corolli verso. Zvijeri od motora. Toyote kao i sve japance bije glas da su malo skuplji u održavanju zbog skupljih dijelova, no to ne mogu reći iz prve ruke jer ne održavam ni jednog. Brijem da je razlika mala ako ne ideš u ovlašteni servis, kao i kod drugih proizvođača.

Što se samih VVTi motora tiče, jedini veći problem koji se uz njih spominje je veća potrošnja ulja na pojedinim primjercima, koji uz neredovitu kontrolu ulja može sjebat motor. Frendu je tako VVTi motor riknuo, jer se dičio kako toyota može ić skoro bez ulja i kako tri godine nije mijenjao i kontrolirao ulje

Mjesec dana kasnije mu je motor odapeo na autocesti (1.6 16v). On fakat taj auto nije pazio i gazio ga je nemilice. No, ono što je kod Toyote super - auto je održavao u ovlaštenom servisu cijelo vrijeme, nakon toga došao kod njih, jebao im majku i - zamijenili mu motor badava, u autu starom 6 godina

Susjeda od ženinih vozi yarisa 1.3 iz 2004. Da ga prodaje, sutra bih ga kupio, ženi za na posao. Auto je mažen i pažen, redovito servisiran i ima 70000 km. Još se motor nije ni razradio kako treba
Staro 03.02.2015., 08:48   #13478
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Kako se kreću cijene održavanja ovih malih toyota i mitsua?
Mogu ti za toyote reći iz prve ruke da je toči i vozi.....yaris 1.0 i corolla 1.4 d4d.....samo ulje i filtri.....s tim da imaju akcije non stop u ovlaštenom servisu pa dobivaš popust za svaki godinu koliko ti je auto star tako da je i tu solidna ušteda...u prosjeku je cijena redovitog servisa za yarisa od 750 do 1100 kn a za corollu od 800 do 1200 kn u ovlaštenom s navedenim akcijama...

Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 03.02.2015. u 09:00.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2015., 11:38   #13479
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Guslam svoj Avensis 1,6 VVTI već 13 ljeta. Samo benzin i ulje jednom godišnje. Upravo se na 150 tkm odlučih promijeniti svjećice. Potrošnja mizerna za tu veličinu auta.
Ako se nađe dobar polovni primjerak, preporučujem.
Staro 03.02.2015., 11:47   #13480
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pa to ti je već star auto
syss je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2015., 11:50   #13481
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor HONDA type R Pregled postova
moj je audi trenutno kod majstora, spalio sam kvacilo i zamasnjak, pocetna cijena plivajuceg zamasnjaka + set kvacila za gotovinu kod tokica je bila 8800 kuna, s tim da je sam luk-ov zamasnjak 6999 kuna. uspio sam oboje rijesiti za 4700 preko druge firme. mogao je i tokic ici jeftinije ali je stvar u tome da je trgovac htio extra zaraditi na skupom dijelu kako se kasnije ispostavilo, sad je dobio qitu
Da uopće pitam kako si uspio spaliti oboje?

Inače, za moj Passat (2001., TDI 131 KS) u ovlaštenom servisu je zamjena spojke (bez dvomasenog zamašnjaka) je oko 3.200 kuna sa svim (materijal, ruke, 2 godine garancije, 6 rata na kartice). I ovo zamašnjak + spojka, jel u tih 4700 samo materijal ili je tu i ugradnja? I gdje?
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2015., 12:05   #13482
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Frendu je tako VVTi motor riknuo, jer se dičio kako toyota može ić skoro bez ulja i kako tri godine nije mijenjao i kontrolirao ulje

Mjesec dana kasnije mu je motor odapeo na autocesti (1.6 16v). On fakat taj auto nije pazio i gazio ga je nemilice. No, ono što je kod Toyote super - auto je održavao u ovlaštenom servisu cijelo vrijeme, nakon toga došao kod njih, jebao im majku i - zamijenili mu motor badava, u autu starom 6 godina
Daj mi molim te pojasni ovo boldano. Kak može održavat auto u ovlaštenom servisu cijelo vrijeme a istovremeno tri godine ne mjenjat i kontrolirat ulje???
Mošsimislit što bi mu dali novi motor ako nema urednu servisnu knjižicu.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2015., 12:20   #13483
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Daj mi molim te pojasni ovo boldano. Kak može održavat auto u ovlaštenom servisu cijelo vrijeme a istovremeno tri godine ne mjenjat i kontrolirat ulje???
Mošsimislit što bi mu dali novi motor ako nema urednu servisnu knjižicu.
Već sam i ja krenuo pisati isto to, samo mi se nije dalo...
Staro 03.02.2015., 12:26   #13484
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Već sam i ja krenuo pisati isto to, samo mi se nije dalo...
Hahaha

Znam, samo prenosim njegove riječi. Bit će da nije baš redovito male servise radio
Bila je tu i neka spika da je on od njih čuo da taj auto ide i skoro bez ulja, ali nekak ne vjerujem da mu je to neko u ovlaštenom rekao. Ili bilo kojem real life servisu

ma lik gazi taj auto nemilice, ono što sam zapravo htio naglasiti je da je toyota vrlo korektna i fer kod takvih situacija.
Kolko sam mogao pročitati kad skuže neki generalni feler/bug na autu, zovu vlasnike.

Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 03.02.2015. u 12:31.
Roberto je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2015., 12:49   #13485
Garro
Premium
Moj komp

Čekaj, zar nije zamjena ulja 15k-20k km ili jednom godišnje? A ako se tri godine nije javio u servis očito ne radi neku kilometražu niti servisira redovito...

Mislim, ne govorim tebi ništa, samo ni meni nije baš jasno po kojem osnovu je dobio novi motor...
Staro 03.02.2015., 13:05   #13486
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Tko misli da će ove kamere koje se postavljaju "poboljšati sigurnost na cesti" na ravnicama Slavonske, Držićeve... Ne znam što bi mu rekao osim da je idiot. Vidim koliko ljudi ostavlja takve komentare na ove vijesti.

Ne sjećam se kad sam imao problema na cesti sa prebrzim vozačem, 99% problema su sa idiotima koji ne znaju i naprave istu glupost pri 30km/h i pri 200km/h.

Ko me bude kaznio ako projurim sa 150km/h po zelenom valu među stotinama ljudi?
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2015., 13:08   #13487
Garro
Premium
Moj komp

Yap, to treba staviti na križanja gdje bolidi prolaze kroz crveno ili oduzimaju prednost... većina nesreća tako nastaje, a ne po ravnoj cesti...
Staro 03.02.2015., 13:11   #13488
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

mislim da treba prvo označiti ključne dijelove poput nadvožnjaka kod lesnine i petlju koja kumulativno ima jedno 15 traka i poznato je da tamo hrpa ljudi svakodnevno prolazi.

jedino što će se poboljšati je državni proračun, a ljudi i dalje ginuti na crnim točkama.
Staro 03.02.2015., 13:22   #13489
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Po meni je problem što je glavni cilj uzeti novac, a ne pružiti dodatnu sigurnost građanima.
Ako se netko sa 200 na sat (kroz crveno) zakuca u autobus pun djece, biti će im svejedno jel snimljen ili ne. Budale su bile i ostat će budale, bez obzira na kamere.

S druge strane mi je super ponašanje policije u OS. Prvo je neki buzdovan stavio ograničenje 60 km/h kod Portanove, a sada pecaju sa presretačima. Kakvih je**nih 60 km/h na dijelu ceste koji je ograđen sa svih strana i ima 6 traka? Gamad lopovska.
Staro 03.02.2015., 13:24   #13490
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ja sam isto u potrazi za nečim (cca 40k) - što kažete na ovo?

http://www.autoplanet.hr/listings/de...-16-16v-2952/?
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2015., 13:30   #13491
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

meni malo ružnjikav, ali definitivno najveće čudo prostora iznutra valjda u klasi.
Staro 03.02.2015., 13:39   #13492
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Čekaj, zar nije zamjena ulja 15k-20k km ili jednom godišnje? A ako se tri godine nije javio u servis očito ne radi neku kilometražu niti servisira redovito...

Mislim, ne govorim tebi ništa, samo ni meni nije baš jasno po kojem osnovu je dobio novi motor...
Rekao bih preko veze, samo to neće priznati

Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Po meni je problem što je glavni cilj uzeti novac, a ne pružiti dodatnu sigurnost građanima.
Ako se netko sa 200 na sat (kroz crveno) zakuca u autobus pun djece, biti će im svejedno jel snimljen ili ne. Budale su bile i ostat će budale, bez obzira na kamere.
To i je osnovni problem, ali zar je netko očekivao da će brinut o nečem drugom nego o proračunu?

Kaj ni je ono bilo da je Grad Zagreb postavio brdo kamera na prometnice, kaj to ne funkcinira u pogledu prolazaka kroz crveno i divljanja po gradu od strane zlatne rvcke mladeži? ili sam ja nekaj krivo pokopčao?

Citiraj:
Autor Matth€w Pregled postova

Ja sam jedno vrijeme razmišljao o Noteu ili Hondi Jazz. Notea vozi kolegica od žene i još jedan poznanik, zadovoljni jedni i drugi kolko čujem. Meni osobno se Honda Jazz više svidjela nakon probe, ali je na kraju otpala jer nema diesel motora u ponudi. I jedan i drugi imaju brdo prostora unutra, Honda Jazz ima genijalnih rješenja s preklapanjem sjedala, a osobno mi je Jazz i nešto ljepši

Note ima dizel motore od Reanulta, za benzinske nisam siguran.
Koja je namjena auta? Kilometraža?
Staro 03.02.2015., 13:47   #13493
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Rekao bih preko veze, samo to neće priznati

To se onda ne računa.

Citiraj:
To i je osnovni problem, ali zar je netko očekivao da će brinut o nečem drugom nego o proračunu?
Nema druge varijante, osim brdo policije na cesti i višedesetljetne edukacije.

Citiraj:
Kaj ni je ono bilo da je Grad Zagreb postavio brdo kamera na prometnice, kaj to ne funkcinira u pogledu prolazaka kroz crveno i divljanja po gradu od strane zlatne rvcke mladeži? ili sam ja nekaj krivo pokopčao?

Krivo si shvatio, ne služe tome.
Staro 03.02.2015., 13:54   #13494
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:

Citiraj:
Ja sam jedno vrijeme razmišljao o Noteu ili Hondi Jazz. Notea vozi kolegica od žene i još jedan poznanik, zadovoljni jedni i drugi kolko čujem. Meni osobno se Honda Jazz više svidjela nakon probe, ali je na kraju otpala jer nema diesel motora u ponudi. I jedan i drugi imaju brdo prostora unutra, Honda Jazz ima genijalnih rješenja s preklapanjem sjedala, a osobno mi je Jazz i nešto ljepši

Note ima dizel motore od Reanulta, za benzinske nisam siguran.
Koja je namjena auta? Kilometraža?
Note-a sam i ja gledao kod kupnje prvog auta i generalno ljudi se slažu da je to odličan auto sa malo kvarova. Puno prostora u autu. Naravno, ja sam probao valjda jedino u gradu koji je bio udaren (iako gazda poriče) i kojemu je volan stajao ukoso i vukao u stranu (gazda poriče ).

Ovaj motor mi se čini kao isto Renaultov, 1.6 16V sa 81kw (bilo ih je od 79 do 82kW ovisno o godištima). Računaj do 10L po gradu u ful gužvi, oko 6L na otvorenoj cesti.
Staro 03.02.2015., 13:58   #13495
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Ne mora nužno biti udaren ako volan stoji koso i vuče u stranu.
Staro 03.02.2015., 14:01   #13496
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Kolegica mi ima Notea, i ovo što syssa kaže je stvarno istina, ogroman je iznutra (mislim da ima čak i pomičnu zadnju klupu), jedino što je dosta plastičan, but then again, jasno je i zašto.

Namjena je dnevno cca 50-60 km-a (autocesta 80% - grad koji mi dodje malo više kao otvorena cesta nego grad 20%).

Čini mi se dosta dobra cijena ovako generalno obzirom na sve navedeno.

I da, ružan je, to stoji.
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2015., 14:03   #13497
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:

Ima frend 1.4 benzinjaru 2011.a godina proizvodnje, 2012. prva rega, kupio novog, 110.000km je napravio za 3 godine (baš prošli tjedan regao, tj napunio 3g), ama baš nikakvih problema s autom do sad, i on i žena su prezadovoljni.
Jedan klijent ima već 3g dci-a, isto ni brige ni pameti, pali vozi.
Staro 03.02.2015., 14:13   #13498
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Ne mora nužno biti udaren ako volan stoji koso i vuče u stranu.
Puno je znakova i izvana govorilo da je auto udaren. Mislim, da se razumijemo - čovjek je poricao da je volan uopće ukoso, da to nije on kriv.
Staro 03.02.2015., 14:19   #13499
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Puno je znakova i izvana govorilo da je auto udaren. Mislim, da se razumijemo - čovjek je poricao da je volan uopće ukoso, da to nije on kriv.
Jasno, vjerujem da si pregledao auto i da je bilo dokaza, a ovaj se pravio grbav.

Kod mene na drugom (godište 2011.) autu se nešto smrdalo i volan je krenuo ići u koso, samo mi je to prošlo kroz glavu.
Kod mene bi se vjerojatno i metalna poluga pokvarila.
Staro 03.02.2015., 14:23   #13500
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

meni je krajnik otišao nedavno pa je em vukao u stranu, em za vozit ravno je trebalo držat volan malo na lijevo.

isto mi se desilo kada nisu dobro balansirali gume, a i jednom kada ih nisu dobro napumpali.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na