|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Ugradnja zvučne kartice, plz help!
Kupija san zvučnu karticu i sad san je pokuša stavit u onaj PCI utor, al neće ulazi!!!! Nemogu ugurat do kraja? Kako se to točno ugradi? Pliz help!
Greed, for lack of a better word, is good. Greed is right. Greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms, greed for life, for money, for love, knowledge has marked the upward surge of mankind. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Pa ljep poravnaš karticu sa utorima i lagano ju gurneš bez sile. Sama sjedne,prišarafiš(osim ako nemaš neko tool free kučište) i to je to. Malo ispuši da se nije nakupilo prašine kojim slučajem. A za koji utor je zvučna? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Yebemu, evo baš sad gledan neke tutoriale na netu, ona ima ono 1 udubljenje, iman 5 PCI utora i tamo bi to triba stavit, al nekako je pretvrdo. Matična je P4S800, ako ti išta znači, a zvučna je neka bezvezna MS
Greed, for lack of a better word, is good. Greed is right. Greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms, greed for life, for money, for love, knowledge has marked the upward surge of mankind. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
M.U.P.
|
Kako misliš jedno udubljenje? Nema zareza? Jel izgleda ko ova ![]() ili kao ova ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Radi! Uspija san ugurat. Izgleda ka ova donja. I sad kad san upalija komp. windows mi kaže: found new hardware i da stavin cd za instalaciju drivera. U pola instalacije mi je prikinija i reka da windowsi nemogu instalirat te drivere, a ako nastavin da bi mogli cijeli windowsi propasti. Kartica je MS CME 8738.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
M.U.P.
|
Ma samo klikni da nastavi sa instalacijom. Vjerojatno driveri nemaju whql. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Poslušat ću te! Ako šta bude loše- hasta la vista! Pošto san ovisan o sponzorima, ako se nešto zasere, nema popravka. Već san ima instalirana 2 antivirusa (norton + neki još jadniji= windowsi dolje) i nakon šta san to popravija (250 kn) rečeno mi je da nema više zayebancije. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
M.U.P.
|
A koja budala ti je naplatila 250kn reinstal windowsa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
M.U.P.
|
A kak bi ti iz slavonije napravio reinstal u splitu:confused: ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Prije svega da kažen: to nije reinstal windowsa nego se to kulturno zove optimizacija operativnog sustava, a u praksi znači formatiranje diska (bez pokušaja da se riješi problem) i stavljanje novih windowsa. Isti ti likovi su me upozorili da ni slučajno sam ne otvaram kućište, jer ću u najmanju ruku uništiti sve na matičnoj, a možda i poginuti. Nema potrebe da ih sad reklamiran, al samo ću reć da su mi ugradili modem koji košta 53kn, a račun je bija 127kn. A sad ono najvažnije: RADI MI!!!!!!!!!!!!!!!!! Instalira san drivere, i pribacija sve na ovu novu zvučnu karticu i odlično je. Koji zakon- ugradija san zvučnu! Mali korak za amatera, velik za neznalice! PS2: Hvala ti Mrkonja! i svima ostalim:clap: : goood :
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
To je neki maleni dućan pokraj Splita. Nisu poznati, al su u zadnje vrijeme počeli expanziju. Nisu baš doslovno rekli da će me ubit struja, al su svašta rekli- kako im dolaze budale koje misle da mogu same ugradit modem i koje na kraju imaju štetu od par tisuća kn. Imam PC već 2 godine,a kad sam ga kupija, nisan znan ama baš ništa. Sad je to puno bolje... Šta se tiče dvaju antivirusa, čuja san da se ne mogu držati na kompu istovremeno Norton+ neki drugi, al da 2 druga mogu nekako (naravno, mora se odma to rješavat), a nikako nisan moga znat! Mnogo njih stavi 2 antivirusa... 3 PS: Ovi šta si mi "optimizirali" windowse su mi podijelili i hard disk u particije- i to je nešto ![]() PS2: Nije to samo problem u ovoj firmi- svi oni tako rade. Evo baš sad mi susjed kupija komp za 6700 kn (gotovina) i složili su mu konfiguraciju koja je po mom mišljenju očajna: Nekakav Celeron na 2.8, 80gb HD, Radeon 9600SE (!!!!) i još neki 17'' CRT+ 2.1 zvučnici i printer. U konačnici je to moglo puno bolje. A on je doša u trgovinu i reka likovima da želi komp za 6ipo tisuća kn. Tako san i ja upa u zamku prije 2 godine...
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
![]() no stavrno ima svega i sjedne i druge strane, što se tiće naplaćivanja ovakvih banalnih stvari....problem je u vlasnicima koji su gladni novaca pa izmuzu sve što se stigne...pa se to ljepo naplati kroz npr. tzv. servisni sat al vjerujte mi da 2 mjeseca radite u nekom shopu nslušali ni ste se takvih gluposti od kupaca (mislim na one koji se prave pametni, a nemju pojma)....da bi vam bilo dosta za cijeli život |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja mrzim takve krelce.....mene su tako tovali s tim sranjima kad sam bio mali pa jednom kad je tetkin laptop počeo pištati (jer nije bio ukopčan u struju a u bateriji nije bilo više ništa) ja dobio šok zamalo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Namjeravam u skoroj budućnosti ugradjivati još RAM-a i novu grafičku karticu. Jeli to komplicirano ugraditi? Sad san se ohrabrija... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
E to i mene zanima. Znam da grafu nije jer ovu koju sad imam sam sam ugradio ali me zanima za RAM. Da li ja trebam kad stavim ram u utor nešto još napraviti u Biosu i windowsima ili je to to.
![]() |
#25 |
M.U.P.
|
Lagano pritiščite sa obadvije strane dok ne sjene na svoje mjesto.One kvačice moraju sjest u zareze i gotovo. Provjerite jel dobro sjeo. Nema neke mudrosti,isto ko i ostale kartice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
što se tiće ugradnje samo ju staviš ....kod dual moda se malo pripazi na raspored....ono što je bitno.....dobro je da su ramovi iste brzine i po meni latencije...sad ak se varam neko će me ispravit....no ugradnja je stvarno pis of kejk |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
U početku san ima 256 RAM-a a poslije su mi dodali još 256, al nisam siguran da je svih 512 RAM-a isti tip. Kako ću to saznati? Imam onaj program Everest. Još namjeravam ugraditi 512 RAM-a. A jel se AGP grafička ugrađuje isto ka i zvučna? Hvala na pomoći.
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
isto tako samo ju stavljaš u drugačiji utor,onaj najgornji iznad onih gdje idu modemi,zvučne i sl... upališ komp, kad se podignu windowsi tražit cete drivere, pa ubaciš onaj cd što si dobio sa grafičkom i instaliraj drivere... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Ja mijenjam sa Radeona 9200SE na R9550xt (već jako dugo to planiram,al nikako da dodje na red). Ja mislin da ću je sam ugradit, jer će mi u trgovini uzeti najmanje 50 kn za ugradnju. Moram li brisati drivere sa DC-om?
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|