PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Ugradnja zvučne kartice, plz help! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=24307)

Mattheous 22.08.2005. 20:30

Ugradnja zvučne kartice, plz help!

Kupija san zvučnu karticu i sad san je pokuša stavit u onaj PCI utor, al neće ulazi!!!! Nemogu ugurat do kraja?
Kako se to točno ugradi? Pliz help!

MRKONJA 22.08.2005. 20:35

Pa ljep poravnaš karticu sa utorima i lagano ju gurneš bez sile. Sama sjedne,prišarafiš(osim ako nemaš neko tool free kučište) i to je to.
Malo ispuši da se nije nakupilo prašine kojim slučajem.
A za koji utor je zvučna?

Mattheous 22.08.2005. 20:42

Yebemu, evo baš sad gledan neke tutoriale na netu, ona ima ono 1 udubljenje, iman 5 PCI utora i tamo bi to triba stavit, al nekako je pretvrdo. Matična je P4S800, ako ti išta znači, a zvučna je neka bezvezna MS

MRKONJA 22.08.2005. 20:48

Kako misliš jedno udubljenje? Nema zareza?
Jel izgleda ko ovahttp://www.anime.net/~gigagon/isa/u3.jpg
ili kao ova http://www.infotech.tu-chemnitz.de/~...yzer_small.jpg

Mattheous 22.08.2005. 21:00

Radi! Uspija san ugurat. Izgleda ka ova donja. I sad kad san upalija komp. windows mi kaže: found new hardware i da stavin cd za instalaciju drivera. U pola instalacije mi je prikinija i reka da windowsi nemogu instalirat te drivere, a ako nastavin da bi mogli cijeli windowsi propasti. Kartica je MS CME 8738.

MRKONJA 22.08.2005. 21:05

Ma samo klikni da nastavi sa instalacijom. Vjerojatno driveri nemaju whql.

Mattheous 22.08.2005. 21:09

Poslušat ću te! Ako šta bude loše- hasta la vista! Pošto san ovisan o sponzorima, ako se nešto zasere, nema popravka. Već san ima instalirana 2 antivirusa (norton + neki još jadniji= windowsi dolje) i nakon šta san to popravija (250 kn) rečeno mi je da nema više zayebancije. ;)

MRKONJA 22.08.2005. 21:14

A koja budala ti je naplatila 250kn reinstal windowsa:grrr:

Crash009 22.08.2005. 21:23

drugi puta zovi mene i ja ti to napravim za jednu:beer:

MRKONJA 22.08.2005. 21:30

A kak bi ti iz slavonije napravio reinstal u splitu:confused::D

Mattheous 22.08.2005. 21:48

Prije svega da kažen: to nije reinstal windowsa nego se to kulturno zove optimizacija operativnog sustava, a u praksi znači formatiranje diska (bez pokušaja da se riješi problem) i stavljanje novih windowsa. Isti ti likovi su me upozorili da ni slučajno sam ne otvaram kućište, jer ću u najmanju ruku uništiti sve na matičnoj, a možda i poginuti. Nema potrebe da ih sad reklamiran, al samo ću reć da su mi ugradili modem koji košta 53kn, a račun je bija 127kn.
A sad ono najvažnije: RADI MI!!!!!!!!!!!!!!!!!
Instalira san drivere, i pribacija sve na ovu novu zvučnu karticu i odlično je.
Koji zakon- ugradija san zvučnu! Mali korak za amatera, velik za neznalice!
PS2: Hvala ti Mrkonja! i svima ostalim:clap: : goood :

SniperWolf 22.08.2005. 21:58

MA to su neki lameri ja ti to besplatno napravim.;)

Veki-os 22.08.2005. 22:45

Citiraj:

Originally posted by MATTHEOUS
Isti ti likovi su me upozorili da ni slučajno sam ne otvaram kućište, jer ću u najmanju ruku uništiti sve na matičnoj, a možda i poginuti.
LOLčina!!!!!Pa koji su to likovi?

-POP- 22.08.2005. 22:50

Ako si stvarno dao toliku lovu za "servis", "ugradnju" ili štogod i još k tome držao dva antivirusna onda se stvarno obrati nekom s foruma tko živi u blizini tebe...

Mattheous 22.08.2005. 22:58

To je neki maleni dućan pokraj Splita. Nisu poznati, al su u zadnje vrijeme počeli expanziju. Nisu baš doslovno rekli da će me ubit struja, al su svašta rekli- kako im dolaze budale koje misle da mogu same ugradit modem i koje na kraju imaju štetu od par tisuća kn. Imam PC već 2 godine,a kad sam ga kupija, nisan znan ama baš ništa. Sad je to puno bolje...
Šta se tiče dvaju antivirusa, čuja san da se ne mogu držati na kompu istovremeno Norton+ neki drugi, al da 2 druga mogu nekako (naravno, mora se odma to rješavat), a nikako nisan moga znat! Mnogo njih stavi 2 antivirusa...
3
PS: Ovi šta si mi "optimizirali" windowse su mi podijelili i hard disk u particije- i to je nešto:rolleyes:
PS2: Nije to samo problem u ovoj firmi- svi oni tako rade. Evo baš sad mi susjed kupija komp za 6700 kn (gotovina) i složili su mu konfiguraciju koja je po mom mišljenju očajna: Nekakav Celeron na 2.8, 80gb HD, Radeon 9600SE (!!!!) i još neki 17'' CRT+ 2.1 zvučnici i printer. U konačnici je to moglo puno bolje. A on je doša u trgovinu i reka likovima da želi komp za 6ipo tisuća kn. Tako san i ja upa u zamku prije 2 godine...

buljo 23.08.2005. 00:35

Citiraj:

Originally posted by MATTHEOUS
al su svašta rekli- kako im dolaze budale koje misle da mogu same ugradit modem i koje na kraju imaju štetu od par tisuća kn.
kad su valjda stavljali modem kad je komp radio?:clap:

SniperWolf 23.08.2005. 10:15

Bezobraznici, tako iskorištavaju ljude koji neznaju ili tek počinju s radom na PC-ima....

Dawar 23.08.2005. 10:37

E pa stvarno zbog takvih majstora ljudi će se bojati kompjutera kao vraga jer misle da ih može ubit pa mislim stvarno. JOOOOHHHOJ!

burke 23.08.2005. 10:45

Citiraj:

Originally posted by Dawar dk
E pa stvarno zbog takvih majstora ljudi će se bojati kompjutera kao vraga jer misle da ih može ubit pa mislim stvarno. JOOOOHHHOJ!
izbjegavati postavljanje kučišta na stari klimavi ormar....:D

no stavrno ima svega i sjedne i druge strane, što se tiće naplaćivanja ovakvih banalnih stvari....problem je u vlasnicima koji su gladni novaca pa izmuzu sve što se stigne...pa se to ljepo naplati kroz npr. tzv. servisni sat

al vjerujte mi da 2 mjeseca radite u nekom shopu nslušali ni ste se takvih gluposti od kupaca (mislim na one koji se prave pametni, a nemju pojma)....da bi vam bilo dosta za cijeli život

Dawar 23.08.2005. 11:04

A najveća opasnost bi bila da se nesmije ni u kojem slučaju minirati kućište.

SniperWolf 23.08.2005. 11:14

Ja mrzim takve krelce.....mene su tako tovali s tim sranjima kad sam bio mali pa jednom kad je tetkin laptop počeo pištati (jer nije bio ukopčan u struju a u bateriji nije bilo više ništa) ja dobio šok zamalo:D

Paske 23.08.2005. 12:31

Porez na neznanje ... ništa novo :D

Nisko, ali razumno - tha, pa ko će ga radit za novac, ha triba uzit čoviku iz đepa - eh prika To ti je posa :p

Mattheous 23.08.2005. 14:39

Namjeravam u skoroj budućnosti ugradjivati još RAM-a i novu grafičku karticu. Jeli to komplicirano ugraditi? Sad san se ohrabrija...:cool:

Dawar 23.08.2005. 15:06

E to i mene zanima. Znam da grafu nije jer ovu koju sad imam sam sam ugradio ali me zanima za RAM. Da li ja trebam kad stavim ram u utor nešto još napraviti u Biosu i windowsima ili je to to.

MRKONJA 23.08.2005. 15:32

Lagano pritiščite sa obadvije strane dok ne sjene na svoje mjesto.One kvačice moraju sjest u zareze i gotovo. Provjerite jel dobro sjeo. Nema neke mudrosti,isto ko i ostale kartice.

burke 23.08.2005. 15:33

što se tiće ugradnje samo ju staviš ....kod dual moda se malo pripazi na raspored....ono što je bitno.....dobro je da su ramovi iste brzine i po meni latencije...sad ak se varam neko će me ispravit....no ugradnja je stvarno pis of kejk

Mattheous 23.08.2005. 20:05

U početku san ima 256 RAM-a a poslije su mi dodali još 256, al nisam siguran da je svih 512 RAM-a isti tip. Kako ću to saznati? Imam onaj program Everest.
Još namjeravam ugraditi 512 RAM-a.
A jel se AGP grafička ugrađuje isto ka i zvučna?
Hvala na pomoći.

Crash009 23.08.2005. 20:11

isto tako samo ju stavljaš u drugačiji utor,onaj najgornji iznad onih gdje idu modemi,zvučne i sl...

upališ komp, kad se podignu windowsi tražit cete drivere, pa ubaciš onaj cd što si dobio sa grafičkom i instaliraj drivere...

SniperWolf 23.08.2005. 20:19

Prije toga naravno ako mjenjaš s npr. ATija na Nvdiiju ili obratno, deinstaliraš stare drivere i počistiš još s driver cleanerom...

Mattheous 23.08.2005. 20:33

Ja mijenjam sa Radeona 9200SE na R9550xt (već jako dugo to planiram,al nikako da dodje na red). Ja mislin da ću je sam ugradit, jer će mi u trgovini uzeti najmanje 50 kn za ugradnju. Moram li brisati drivere sa DC-om?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:28.