|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() bio je tako na lan party-ju i igrali COD ka odjednom na monitoru počelo kao nešto bljeskat uz lijevi rub ekrana (svakih 10s) i odjednom se ugasi. to se je bljeskanje već prije događalo ali u 2h jednom. i sad kad ga pokušam upalit čuje se zvuk kao da ga stalno palim gasim. Da li je krepo ili? Please help? monitor je samsung syncmaster 763MB |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
da li ima tko barem neku ideju? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Moj je star 4 i pol godine i do sada nikakvih problema (LG 775) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Trajanje ovisi o: - količini vlage u zraku - rukovanju (stalnom paljenju, gašenju, refreshu, udaranju...) - prašini, zbog kojeg može doći do raznih sr. tipa kratki spoj na lemu, i sl. - kvaliteti izrade (lemovi zbog temperatura ili fizičkih razloga popuštaju) ... Rok cca 5 godina prosjek (s time da tu i tamo otiđe banalni dio koji se lako popravi (kao npr. na mom 795FT LGu)) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Prasina moze uzrokovati kratki spoj??? Bome ovo nisam znao. Znao sam da podize temperaturu jer se ponasa kao toplinski izolator ali da moze napraviti krati spoj jos nisam cuo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne napravi prasina kratki spoj, vec vlaga koja se moze nakupiti u prasini. Obzirom da na VN trafo dolazi 15625Hz i visoki izlazni napon (reda 20kV) onda to moze postati jako dobar vodic koji prouzroci iskrenje koje je kolega primijetio. Vjerojatno mu je upravo riknuo VN (visoko naponski transformator) i to nije neki problem promijeniti ako ga uspije naci. Usput treba vidjeti da li je otisao i tranzistor u primaru trafoa. Opisani simptomi upravo ukazuju na ovaj kvar, a to je da impulsni ispravljac u monitoru pokusava startati ali ne moze jer ga VN dio opterecuje.... Mozda je riknuo i mrezni dio, ali meni vise mirise na VN.
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Eeeeee to je vec nes drugo LOL |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Znao sam da ćete oko toga raditi frku, znao sam ! ![]() Postoji više vrsta prašina, npr. metalna prašina .. Naravno da prašina sa određenim dodacima stvara vodljivu smjesu .. , a ne sama .. No u svakom slučaju može doći do proboja radi nje .. A ima i još kvarova, osuše se kondenzatori .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Ja imam starca: 15" Yakumo, 7.mjesec 1995. prije koji tjedan napunio 10 godina... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |