![]() |
Monitor
bio je tako na lan party-ju i igrali COD ka odjednom na monitoru počelo kao nešto bljeskat uz lijevi rub ekrana (svakih 10s) i odjednom se ugasi. to se je bljeskanje već prije događalo ali u 2h jednom. i sad kad ga pokušam upalit čuje se zvuk kao da ga stalno palim gasim. Da li je krepo ili? Please help?
monitor je samsung syncmaster 763MB |
da li ima tko barem neku ideju?
|
Vjerovatno otišao monitor...
|
a ne mozemo ti previshe pomoci ovako....ako ga dosada nisi uspio upaliti, to bi znacilo ovo sto je catkiller rekao.
|
Probaj otvoriti kućište monitora i propuhat ga nekim kompresorom i pogledaj na svim kontaktima(LEM-ovima) da ima konekcije da se nije odlemilo ili puklo.
|
koliko ti je star monitor?
@all da ne otvaram novi topic molim vas recite mi koliko otprilike traje monitor, o ćemu sve ovisi njegov životni vijek? ajde majstori.:D |
Moj 15" Peacock traje već 7 godina.
|
mojem LG-u 795 FT će sad 4 god.
za one koji neznaju to je bio najbolji 17` monitor 2001... da se pohvalim.:D |
moj ima cjelu godinu i pol:rolleyes:
|
Moj je star 4 i pol godine i do sada nikakvih problema (LG 775)
|
Trajanje ovisi o:
- količini vlage u zraku - rukovanju (stalnom paljenju, gašenju, refreshu, udaranju...) - prašini, zbog kojeg može doći do raznih sr. tipa kratki spoj na lemu, i sl. - kvaliteti izrade (lemovi zbog temperatura ili fizičkih razloga popuštaju) ... Rok cca 5 godina prosjek (s time da tu i tamo otiđe banalni dio koji se lako popravi (kao npr. na mom 795FT LGu)) |
Prasina moze uzrokovati kratki spoj??? Bome ovo nisam znao. Znao sam da podize temperaturu jer se ponasa kao toplinski izolator ali da moze napraviti krati spoj jos nisam cuo...
|
Ne napravi prasina kratki spoj, vec vlaga koja se moze nakupiti u prasini. Obzirom da na VN trafo dolazi 15625Hz i visoki izlazni napon (reda 20kV) onda to moze postati jako dobar vodic koji prouzroci iskrenje koje je kolega primijetio. Vjerojatno mu je upravo riknuo VN (visoko naponski transformator) i to nije neki problem promijeniti ako ga uspije naci. Usput treba vidjeti da li je otisao i tranzistor u primaru trafoa.
Opisani simptomi upravo ukazuju na ovaj kvar, a to je da impulsni ispravljac u monitoru pokusava startati ali ne moze jer ga VN dio opterecuje.... Mozda je riknuo i mrezni dio, ali meni vise mirise na VN. |
Eeeeee to je vec nes drugo LOL
|
Samsung SyncMaster 753s 17' ide već od početka 2001:D
1024x768@85Hz cijelo vrijeme skoro:smoke: |
Znao sam da ćete oko toga raditi frku, znao sam ! :)
Postoji više vrsta prašina, npr. metalna prašina .. Naravno da prašina sa određenim dodacima stvara vodljivu smjesu .. , a ne sama .. No u svakom slučaju može doći do proboja radi nje .. A ima i još kvarova, osuše se kondenzatori .. |
BTW. zna nek neki dobar servis ili servisera "cisto preporuka" za monitore jer mene je moj ADI G900 poceo malo j....!
|
Ja imam starca: 15" Yakumo, 7.mjesec 1995. prije koji tjedan napunio 10 godina...:D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:37. |