| 
 | |||||||||||
|  13.06.2014., 19:46 | #1 | 
| These go to 11 Datum registracije: Apr 2007 Lokacija: Czarnia 
				 | 

(riješeno) Asus X54H - problem s ekranom
			 Dakle, laptop je X54H, i pri ulasku u Windowse (sedmica) ekran se skroz zatamni - nije da ne radi, nego je sve skupa jako tamno. Vidi se donekle pri jakom svjetlu, međutim nije upotrebljivo. Uspio sam instalirati novije drivere za grafičku (Radeon 7470M), promjene nema; FN tipke za pojačavanje svjetline nemaju nikakvog učinka, kao ni promjena postavki u Control Panelu (oni Balanced, Performance itd. načini rada). Gledam po netu, puno puta se javlja sličan problem i spominje pokvaren inverter ili lampa, međutim ono što me buni je što Safe mode i BIOS imaju normalan prikaz - u biti, sve je normalno i tijekom Starting Windows animacije, tek se na Welcome ekranu zatamni .. da je problem hardverske prirode, ne bi se nikako ništa vidjelo - ili griješim? Ima li netko ideju? Hvala! 
				__________________ Split your lungs with Blood and Thunder | 
|   |   | 
|  13.06.2014., 20:31 | #2 | 
| Premium Datum registracije: Oct 2008 Lokacija: zg westside 
				 | Kako se ponaša kad skroz makneš drivere za grafičku? Znači normal mod bez drivera za grafičku vidi. Postoji li kakav ambient senzor za svjetlo koji bi dinamički zatamnjivao/pojačavao ekran? Možda on ne radi dobro, pa driveri misle da je mrakača stalno i smanjuju intenzitet svjetla maksimalno.  Instaliravaš li drivere s ASUSove stranice ili generičke ATI? 
				__________________ ~Fury of the dwarves runs deep. | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  13.06.2014., 20:44 | #3 | 
| Premium Datum registracije: May 2006 Lokacija: Stuttgart 
				 | Windowsi su gusarski, predpostavljam? Probaj ih aktivirati. To mi se samo jednom desilo i to na istom tom modelu. Čudno, ali upalilo je   | 
|   |   | 
|  13.06.2014., 21:50 | #4 | 
				 | Hehe, ma nisu piratski - laptop je službeni. Kad maknem drivere, radi. Instaliram odgovarajuće ATIjeve - opet isti problem. Skinem VGA drivere s Asusove stranice (ponuđeni samo intelovi, što mi nema smisla), ne želi uopće pokrenuti instalaciju; baca grešku s nedovoljnim minimalnim zahtjevima. 
|   |   | 
|  13.06.2014., 23:27 | #5 | 
| Premium Datum registracije: Oct 2008 Lokacija: zg westside 
				 | Možeš točan model napisati? Plus onaj kod s naljepnice ispod laptopa?  Jer koliko vidim X54H ima samo s intel HD, a X54HR je sa Radeonom? https://www.asus.com/Notebooks_Ultra...Desk_Download/ 
				__________________ ~Fury of the dwarves runs deep. | 
|   |   | 
|  14.06.2014., 00:17 | #6 | |
| Premium Datum registracije: Dec 2008 Lokacija: Kupres 
				 | Citiraj: 
 Instalirao si driver baš s AMDove stranice ili s Asusove? Probaj ovaj Asusov. | |
|   |   | 
|  14.06.2014., 02:01 | #7 | 
				 | Da, moja greška - piše X54H pa dalje nisam gledao (i onda dolje ispod X54HR, što mi je promaklo). Nema veze, uspio sam u međuvremenu iskemijati sa Atijevim driverima, tako da sad sve štima. Hvala na savjetima! 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  | 
| 
 | 
 |