![]() |
(riješeno) Asus X54H - problem s ekranom
Dakle, laptop je X54H, i pri ulasku u Windowse (sedmica) ekran se skroz zatamni - nije da ne radi, nego je sve skupa jako tamno. Vidi se donekle pri jakom svjetlu, međutim nije upotrebljivo.
Uspio sam instalirati novije drivere za grafičku (Radeon 7470M), promjene nema; FN tipke za pojačavanje svjetline nemaju nikakvog učinka, kao ni promjena postavki u Control Panelu (oni Balanced, Performance itd. načini rada). Gledam po netu, puno puta se javlja sličan problem i spominje pokvaren inverter ili lampa, međutim ono što me buni je što Safe mode i BIOS imaju normalan prikaz - u biti, sve je normalno i tijekom Starting Windows animacije, tek se na Welcome ekranu zatamni .. da je problem hardverske prirode, ne bi se nikako ništa vidjelo - ili griješim? Ima li netko ideju? Hvala! |
Kako se ponaša kad skroz makneš drivere za grafičku? Znači normal mod bez drivera za grafičku vidi. Postoji li kakav ambient senzor za svjetlo koji bi dinamički zatamnjivao/pojačavao ekran? Možda on ne radi dobro, pa driveri misle da je mrakača stalno i smanjuju intenzitet svjetla maksimalno.
Instaliravaš li drivere s ASUSove stranice ili generičke ATI? |
Windowsi su gusarski, predpostavljam? Probaj ih aktivirati. To mi se samo jednom desilo i to na istom tom modelu. Čudno, ali upalilo je :)
|
Hehe, ma nisu piratski - laptop je službeni.
Kad maknem drivere, radi. Instaliram odgovarajuće ATIjeve - opet isti problem. Skinem VGA drivere s Asusove stranice (ponuđeni samo intelovi, što mi nema smisla), ne želi uopće pokrenuti instalaciju; baca grešku s nedovoljnim minimalnim zahtjevima. |
Možeš točan model napisati? Plus onaj kod s naljepnice ispod laptopa?
Jer koliko vidim X54H ima samo s intel HD, a X54HR je sa Radeonom? https://www.asus.com/Notebooks_Ultra...Desk_Download/ |
Citiraj:
Instalirao si driver baš s AMDove stranice ili s Asusove? Probaj ovaj Asusov. |
Da, moja greška - piše X54H pa dalje nisam gledao (i onda dolje ispod X54HR, što mi je promaklo).
Nema veze, uspio sam u međuvremenu iskemijati sa Atijevim driverima, tako da sad sve štima. Hvala na savjetima! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:55. |