|
![]() |
#9751 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Zagreb je jasan, zbog situacije i cijena.
![]() |
![]() |
#9754 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Radiš u zavodu za statistiku ili u huo-u pa imaš podatke o broju neobnovljenih polica ao, ili iz mupa o nevraćenim registarskim oznakama? Ja ti pričam o tim informacijama, dakle o statističkom istraživanju svih dostupnih podataka iz mupa i huo-a, koje kaže da je u hr prije 2g bilo 200.000 neregistriranih vozila, od čega 100.000 iz zg zone. A ti sad uzmi da ostatak hr nosi 3 mil ljudi i preko milijun reganih vozila, pa zbroji 2 i 2, tj ono o čemu ti pričam. Il su to informacije iz prve ruke kao i one priče o silnim kilometrima provedenim u bmw-u, a u biti se sve svodilo na odvoz šefovog bmw-a na servis i slične brije ![]()
![]() |
![]() |
#9755 | |
Premium
|
Citiraj:
Imam kuće i zemljišta dole, kao i brdo rodbine, prijatelja i slično. U "mojoj" ulici registrirani su praktički samo oni koji su došli iz Zagreba. Ionako se "za vožnju doli i po polju to ni ne računa". A tako je, samo što ja vozim dole, zadnjih 30 godina.
![]() |
![]() |
#9756 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Takav primjer kao tvoj ti mogu dat i ja iz jednog specificnog sela ovdje kod mene 'na kraju puta' gdje je po statistici naseg mupa na jedan regan traktor dolazilo cak cetiri neregana. Al to nije odraz cijelog podrucja,jbg,o tome pricam,gledamo cijelu hr.
![]() |
![]() |
#9757 |
Premium
|
![]() |
#9758 |
gadget freak
|
![]() |
#9759 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9760 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9761 |
Premium
|
![]() |
#9762 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
800000 automobila mi se cini puno previse za Zagreb. To je skoro na svakog stanovnika jedan auto.. Link sa karakteristikama Zagreba.. http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=1888 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9763 |
gadget freak
|
Nema linkova na kojekakve clanke iz tiskovina i web portala, nego radim u tom poslu vec 12+ godina,idem na seminare u vezi toga te primam raznorazna izvjesca na mail vezana uz osiguranje i poslove registracije. Vidjet cu sutra kad budem na poslu sa direktorom prodaje ak je njemu ostalo to zadnje istrazivanje nakon mrdanja po mailboxevima otprije dva mj kad smo ostali bez hrpetine mailova.
![]() |
#9764 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9765 |
gadget freak
|
Gle dodji u novsku sefovim bmwom (naravno ako smijes sto bas i nije slucaj sudeci po mojim izvorima) pa ti objasnim i uvjeris se uzivo di radim i sto radim,popit pice, vidit limit na mailboxu od 1.12 i tak to ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9766 | |
Premium
|
Citiraj:
Mail mi možeš poslati na gmail. I ne vozim renola, nažalost. ![]() Lažem? A na osnovu čega to tvrdiš?
![]() |
![]() |
#9767 | |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9768 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Znam ja to, nisam sa kruske pao kak mislis. Previse je je i tako... Ovo su gore podaci za sire Zg podrucje, znaci za sve. Da su samo za za privatne osobe, opet ostane preko 600 tisuca auti koji su kao samo od tvrtki. Tolko ljudi jedva da radi u HR ukupno. Da ne spominjem trend DA registracija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9770 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9773 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Đe je zapelo sa renoom? ![]() Baš sam u potrazi za jednim aVutićem. U uži izbor su za sada ušli: - Scenic 2007. sa 163k km. Motor 1.5 dCi 78 kW - Megane (ne sjecam se sada na pamet kilometraze i godista, imam na papiru zapisano) sa 1.9 dCi motorom od 88 kW Sutra idem u dalju potragu. Zamolio bih one koji posjeduju ili su posjedovali vozila sa ovim motorima da napisu svoja iskustva. Interesuju me mane, dobre osobine, odrzavanje i slicno. Oni koji su citali kako su neki culi od nekih koji su pricali po selu kako taj motor radi i ima problema sa ovim i sa onim neka odmah preskoce ovaj post, please. ![]() Prelistavam teme po Renault fan forumima ali ima toga dosta da se procita, odvaze, prokonta i tako dalje, pa bi mi i ovde neka rijec dobro dosla. Zahvaljujem. Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 13.02.2014. u 23:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9774 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9775 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Imaš 4 položaja ručice za prednje brisače. 1. klasika, stoji i miruj 2. pokret dolje s povratkom za samo jedno brisanje 3. pokret gore za low 4. dva pokreta gore za high Ne računam tu špricanje tekućine za stakla povlačenjem prema sebi i paljenje stražnjeg brisača guranjem od sebe. Ovo je Fabia vulgaris, kamen i drvo ![]()
![]() |
#9776 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Dogovoreno. ![]() Druga firma, drugi auto... ![]() Ali ne da se nosit s renolom... Citiraj:
Megane - daj godinu i km, to je bitno. Oba su dobri s potrošnjom, 1.5 posebno. 1.9 je više nego dovoljan za oba, samo je pitanje održavanja (najbitnija stvar s tim motorima je redovna izmjena ulja). Servisi jeftini (danas su se i ovlašteni primirili). 1.5 dCi, odrađen veliki servis na proljeće, ispod 2,5kkn (zupčasti / stazni / pumpa / zatezači, filteri osim ulja, promjena kočione tekućine - multibrand servis).
![]() |
![]() |
#9777 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Zahvaljujem za ove informacije. Sada sa u pitanju 2 megana. - 1.5 78kW 2007. 93000 km (prodaje ga jedan covjek privatno) - 1.9 96Kw 2008. 135000 km (prodaje ga auto pijaca) U ova dva slucaja vise mi se svidja ovaj sa 1.5 motorom posto je prodavac prvi vlasnik, odrzavan je u ovlastenom servisu i sve se moze provjeriti i i svemu uci u trag. Ovaj sa 1.9 motorom je uvezen pa nisam bas siguran u kilometrazu. Mada, ne mora biti da je vracana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9778 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9779 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Slabo se vidi u attachu, ali to je to. Mali pipac koji ide lijevo -> desno
![]() |
![]() |
#9780 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Oh, to su Ph.2 sa malo kilometara, svakako prvi. Ne znam koliko se voziš po gradu, ali van grada je dosta štedljiv za svoju težinu. Evo ti moja potrošnja s tim da skoro uvijek vozim sa full gasom i uopće ne štedim na bengi jer mi je preslab (60kW). ![]() http://www.fuelly.com/driver/icytexx/megane Ako voziš van grada i imaš lakšu nogu mislim da možeš računat barem 20% manju potrošnju. Sjećam se da sam ja radio >1100km po tanku tek kad sam bio položio vozački. ![]() Odradio sam veliki servis u 12. mj. ček da nađem cijene... Set zupčastog remenja + zatezači (osim kanalnog jer je bio u dobrom stanju pa su mi tako rekli da ga ne treba, da me se sad pita promijenio bi ga za tih 300-injak kn, budem kod sljedećeg servisa valjda) + pumpa vode + antifriz + kanalni remen = 980kn Od ostalih gluposti kaj sam mijenjao unazad godinu dana: kugla - 101kn zadnji diskovi ATE sa ležajima (glupi Renault, bez ležaja su dvaput jeftiniji, a ležaji odlaze brzo - prošli put je prešan, sad sam metnuo nove diskove) + pločice ATE - 1540kn set kvačila Valeo - 1040kn dvomaseni zamašnjak Valeo (na njega se svi počnu križati i spominjati nenormalne cijene od najmanje 4000kn, mijenjao sam ga jer nisam htio još 600kn platit ako slučajno ode, a imao je 320k km na leđima) - 1300kn potisni ležaj LUK - 525kn nosač motora desni SASIC - 440kn nosač motora donji SASIC - 300kn nosač motora lijevi SASIC - 200kn Unazad 6 godina: za prednje diskove i pločice ATE se ne sjećam al mislim da je bilo oko 1000kn još je mijenjana i poluosovina i kompresor klime (poznata greška) akumulator klasični veliki + mali servisi Mislim da i Ph.2 ima zanimljive nosače motora koji redovito dolaze na zamjenu. I nakon 330k km mijenjam ulje svakih 10k km, između ne trebam ništa točiti. Auto ne dimi dim u boji, turbina je pogledana i u super je stanju (iz tvornice, nije mijenjana). Ako je dobro čuvan auto, dugo bude ti trajao i nadam se bez većih problema. Jel je Punto još živ? Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 14.02.2014. u 11:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|