Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.01.2014., 15:46   #9391
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Baš gledam ove BluResponse, svi ih hvale. Kao niža buka, manja potrošnja goriva jer kao imaju jače zidove pa manje ulegnu kada padne tlak, najbolje držanje po mokrom u klasi, itd...
Po ocjenama i reviewima marginalno bolje od PremiumContacta 5, ali svejedno.
Cijena vrlo slična.
Hmm...
Eci-peci-pec ?
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2014., 15:48   #9392
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Em star, em automatik, em ružan, meni dovoljno. I potencijalno gažen

Vrlo argumentirano. Ok, nebi ni ja automatika ali taj "star" auto izgleda bolje od svih navedenih novih. Ružan? O ukusima se ne raspravlja ali BMW je ružniji od focusa, corse i sličnih gore navedenih? I zašto bi bio više gažen nego ostali auti...?

Velika većina ljudi mora kupit novi auto i zatrpat se kreditom jer ne znam, to je valjda statusni simbol imat nov auto, a to što su kupili novu krntiju hjundaja koji će raspast za 3 godine to nema veze...glavno da ljudi imaju novi auto...gg
Staro 09.01.2014., 15:59   #9393
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ne slaze se s tobom ni milimetar. Kao polovna bembura sa 300k je razuman izbor u usporedbi sa novim Hyndaijem koji je kao statusni simbol. Sve naopako..
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2014., 16:14   #9394
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Ne slaze se s tobom ni milimetar. Kao polovna bembura sa 300k je razuman izbor u usporedbi sa novim Hyndaijem koji je kao statusni simbol. Sve naopako..

Ta bembura ce sa svojih 300k prec jos vise nego novi hyundai. Hoće. Jer će hyundai završit prije na otpadu.
Želim skrenut pažnju na to da ljudi kupuju nove aute na 100k+ kn a ovakav jedan stari bmw je (barem meni) ljepši i što je najbitnije, sigurno pouzdaniji i bez obzira što više troši ta razlika u cijeni se ne može nikad doseć.
Staro 09.01.2014., 16:23   #9395
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
kaj god ti rekel, auto bude mi opet ružan
domis je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2014., 16:25   #9396
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Isto kao i sa ženama. One najzgodnije su često uskraćene za IQ, ne znaju kuhati, kućanske poslove ne znaju ili ne žele raditi i traže skupo održavanje da ostanu lijepe

Pa ti nađi kompromis

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2014., 16:29   #9397
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Z-man Pregled postova
Ta bembura ce sa svojih 300k prec jos vise nego novi hyundai. Hoće. Jer će hyundai završit prije na otpadu.
Želim skrenut pažnju na to da ljudi kupuju nove aute na 100k+ kn a ovakav jedan stari bmw je (barem meni) ljepši i što je najbitnije, sigurno pouzdaniji i bez obzira što više troši ta razlika u cijeni se ne može nikad doseć.
"Malo" preuveličavaš BMW iz meni nepoznatog razloga.
Na njima nisu problemi ništa posebno rjeđi nego na drugim vozilima, dapače, u zadnjih 15-ak godina se sve češće neugodno iznenađujem raznim detaljima.
A uzimati ovakvo što je stvarno mačak u vreći - možda prođe još koju stotinu, možda sutra crkne na cesti.
Staro 09.01.2014., 16:36   #9398
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Velika većina ljudi mora kupit novi auto i zatrpat se kreditom jer ne znam, to je valjda statusni simbol imat nov auto, a to što su kupili novu krntiju hjundaja koji će raspast za 3 godine to nema veze...glavno da ljudi imaju novi auto...gg
ti stvarno, ali stvarno ovako razmisljas?

znaci, ljudi iskljucivo kupuju novi auto jer pate da je - nov? cmon............

plus, ne kakiti po hyundaiju, ako ga nisi imao barem godinu-dvije. ja sam vlasnik citavih 10 godina i ne mozes me uvjeravati u ista drugo osim redovnog odrzavanja - tocka. ima nas tu jos par sa korejancima, a naravno da ima isto tako ljudi kao ti kojima je jedino svabo - auto.

ja ne serem niti uzdizem niti jednu marku, govorim za ono sto imam i znam. i uskoro ce doci na 190k km, ako ti je to smece, sorry mi zivimo onda dva razlicita svijeta.

a jos davno je tamo neka americka budala rekla - najbolji automobil je nov automobil. imas ga od prvog dana, ako ga je tko patio - to si ti. ako je koji klinac otislo (a da nije tvornicka greska), to je tvojom krivnjom. a kod kupovine polovnog, ma da je nemam pojma osim rodenog brata prvi vlasnik, je sve lutrija.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2014., 16:51   #9399
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Baš gledam ove BluResponse, svi ih hvale. Kao niža buka, manja potrošnja goriva jer kao imaju jače zidove pa manje ulegnu kada padne tlak, najbolje držanje po mokrom u klasi, itd...
Po ocjenama i reviewima marginalno bolje od PremiumContacta 5, ali svejedno.
Cijena vrlo slična.
Hmm...
Eci-peci-pec ?
Inače djeluju jako mekano, od kad smo primjenili gume (i napravili špur) ugodnija je vožnja i fino se osjeti da su mekanije a opet fino drže, morao sam ih i malo testirat na mokrom i zavojima i za to jako kratko vrijeme čini se jako dobre.

Glupo je reći uzmi te, ali ih definitivno uzmi u obzir, nemaju bez razloga dobre rezultate.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2014., 17:22   #9400
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
najbolji automobil je nov automobil
Ispravak!

Najbolji auto je službeni.
Milentije je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2014., 17:40   #9401
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
ti stvarno, ali stvarno ovako razmisljas?

znaci, ljudi iskljucivo kupuju novi auto jer pate da je - nov? cmon............

plus, ne kakiti po hyundaiju, ako ga nisi imao barem godinu-dvije. ja sam vlasnik citavih 10 godina i ne mozes me uvjeravati u ista drugo osim redovnog odrzavanja - tocka. ima nas tu jos par sa korejancima, a naravno da ima isto tako ljudi kao ti kojima je jedino svabo - auto.

ja ne serem niti uzdizem niti jednu marku, govorim za ono sto imam i znam. i uskoro ce doci na 190k km, ako ti je to smece, sorry mi zivimo onda dva razlicita svijeta.
Hahaha, pa ti si hejter švaba, pogotovo vw-a. Jesi vozio kojeg godinu dvije? S jedne strane si uvijek spreman posrat tu marku al se o tvom hjundaču mora samo najljepše. Mda...
Osobno, nemam niš protiv korejaca i iz godine u godinu rade sve bolje i bolje aute. No ljudi će uvijek preferirat neku marku ili imat predrasude prema drugima, što iz objektivnih, što iz neobjektivnih razloga. Neko će kupit toyotu jerbo su superkvalitetni auti, dok je netko neće zato što je ružna. Tak da, sto ljudi...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2014., 18:27   #9402
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Hahaha, pa ti si hejter švaba, pogotovo vw-a. Jesi vozio kojeg godinu dvije? S jedne strane si uvijek spreman posrat tu marku al se o tvom hjundaču mora samo najljepše. Mda...
gle. necu ulaziti opet u raspravu, ja sam rekao zasto ne volim njemce, pogotovo nesto sto kosta X para, a za te pare ne dobivam nista vise nego od necega sto kosta X i % manje od X. ok? tice se najvise VW i odredeno golfa, nista vise i nista manje. jesam li ga imao? -ne. jesam li se vozio i ima li u obitelji osoba koje ga imaju, konkretno VW? -da. EOD, ja ga nebi kupio. ponavljam - golfa.

plus, ja nisam nigdje rekao da je bilo koji auto smece, da ce stati i zavrsiti na otpadu i ostale proljeve. nemam niti ja samo hvalospjeve o hyundaiju, pogotovo sto se tice interijera i to sam napisao jasno. ali naravno, to imas ljubav nekako preokrenuti i moj "hjundač" , samo najljepse, tric trac..........

jos, referiralo se samo na ovo sto je covjek rekao za polovno VS novo, plus novo kad je vec povucena paralela prema hyundaiju koji ce zavrsiti na otpadu. i dovoljno mi govori da si se uhvatio kvotati mene, dok se (ocito, jerbo se kvotas covjeka) slazes sa napisanim za BMWa sa 300k km, da je bolji od nekog novog automobila. ili?

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2014., 18:34   #9403
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Nema ih ispod 17"
Ou šit, bile su na 16 ici. Minimalno 215/45 R16. Znam ih jer je frend imao na GTI.

A Conti sportcontact 3?

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Ne znam jel si čitao kak treba ili si propustio detalj da je priča o gumi 195/55 15, koja je oduvijek prilično skuplja od 195/50 15 gume, a sve iole kvalitetnije gume u toj 55 visini su 700kn prosječno

Sve stoji i ponekad ide ispod 700kn.

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2014., 18:39   #9404
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Koincidencija - ja sam godina vozio "švabe" (VW grupacija / BMW)i nikad ih više privatno ne bi uzeo, iz raznih razloga. S druge strane, sad sam na Hyundaiju i nije nešto posebno, ali je jako korektno vozilo. Price / performance znatno iznad odgovarajućih nijemaca, nešto ispod nekih francuza.
Staro 09.01.2014., 18:46   #9405
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Kod mene uvijek novi. Zašto? Volim prvi prdnuti u sjedalo. Jedini i osnovni razlog. Pošteno platim i bok.
I svi su mi auti ok ali samo jedan model jednog proizvođača ne bih kupio da mi čupaš meso užarenim kliještima ( neću reći koji, bojim se za svoju smrtnu dušu )
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2014., 18:57   #9406
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Vrlo argumentirano. Ok, nebi ni ja automatika ali taj "star" auto izgleda bolje od svih navedenih novih. Ružan? O ukusima se ne raspravlja ali BMW je ružniji od focusa, corse i sličnih gore navedenih? I zašto bi bio više gažen nego ostali auti...?

Gle, meni je ta serija trica još uvijek jedan od najljepših auta, al klasična. Ovaj coupe mi je u rangu multiple
Staro 09.01.2014., 19:10   #9407
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
jos, referiralo se samo na ovo sto je covjek rekao za polovno VS novo, plus novo kad je vec povucena paralela prema hyundaiju koji ce zavrsiti na otpadu. i dovoljno mi govori da si se uhvatio kvotati mene, dok se (ocito, jerbo se kvotas covjeka) slazes sa napisanim za BMWa sa 300k km, da je bolji od nekog novog automobila. ili?
To ti je opet od čovjeka do čovjeka. Neko će uzet polovan auto a netko će samo novi. Ti ne bi u golfa ni mrtav dok bi netko baš samo njega. Nekom je alfa rasna pila, dok je drugima sinonim za pokvaren auto.
Ja bih isto radije uzeo par godina star auto nego novu daciu. Što se tiče baš tog bmw-a, to mi je rijetko ružan auto i ne bih ga uzeo ni novog. Plus što ne bih uzeo ni jedan auto koji ima iza sebe 300k km. Dok Ivan recimo bi. I što na to reć? Ništa. Njegova volja, njegove pare, zabole me kako ih troši, pa sam si ih je zaradio.

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Koincidencija - ja sam godina vozio "švabe" (VW grupacija / BMW)i nikad ih više privatno ne bi uzeo, iz raznih razloga. S druge strane, sad sam na Hyundaiju i nije nešto posebno, ali je jako korektno vozilo. Price / performance znatno iznad odgovarajućih nijemaca, nešto ispod nekih francuza.
Ja sam vozio sve i svašta, od stojke, opela, renaulta, peugeota, mazde i vw-a. Dakle nisam isključiv. I moj price/performance izgleda ovako:
1. vw
2. renault
3. mazda
4. opel
5. pežo
6. zastava

Što opet ništa ne znači. Moja iskustva s lagunom su drastično drugačija od iskustva mog prijatelja s istom lagunom. On se je nije mogao napljuvat te je bio sretan ko malo dijete kad je se riješio. To ti je ono, što ti vrijedi da se od tisuću toyota kvare samo, neznam, tri, ako si ti vlasnik jedne od te tri.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 09.01.2014., 19:42   #9408
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Ja sam vozio sve i svašta, od stojke, opela, renaulta, peugeota, mazde i vw-a. Dakle nisam isključiv. I moj price/performance izgleda ovako:
1. vw
Eeeee, ovu bi kalkulaciju volio vid'it.
Staro 09.01.2014., 19:43   #9409
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
baš i ja gledam

još je bilo tu na temi kao koji auti najviše puše na cijeni i vw je bio 1. ili 2. tak nekaj, servisi da ne pričam, pouzdanost ništa više nego klasa.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2014., 19:46   #9410
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Ou šit, bile su na 16 ici. Minimalno 215/45 R16. Znam ih jer je frend imao na GTI.

A Conti sportcontact 3?
Opet ti ne čitaš što se piše i traži.
Kakav h..... sportcontact, to je opet SPORTSKA guma....
Ajd please da ne pišem peti put jedno te isto, PROČITAJ sve postove u vezi gume, upita i objašnjenja....

Citiraj:
"Malo" preuveličavaš BMW iz meni nepoznatog razloga.
Na njima nisu problemi ništa posebno rjeđi nego na drugim vozilima, dapače, u zadnjih 15-ak godina se sve češće neugodno iznenađujem raznim detaljima.
A uzimati ovakvo što je stvarno mačak u vreći - možda prođe još koju stotinu, možda sutra crkne na cesti.
Nikad ti meni nisi odgovorio na davno postavljeno pitanje, a to je koje bmw-e si vozio, kako i koliko (nove ganc, samo ti ili još n ljudi, službene/privatne, linija, motor, izvedba, itd.)?
Da pokušam dokučiti otkud toliki hejt.
Pogotovo jer smo se jednom dotakli E60 linije di ama baš nitko od mojih prijatelja i rodbine sa istim, a ima ih, nema ama baš nikakvih problema. Redom je u igri 3.0d, u raznim izvedenicama (od 2004.e pa i do jednog nove linije iz 2010e, nekoliko običnih 3.0d te jedan biturbo 3.0d aka 535d). Ista iskustva su i sa 318d i 320d i e46 i e90, također nekoliko komada.
Najsvjetliji primjer je već ranije navedeni gospodin, čiji 530d sad broji preko 800.000km, na kojem je JEDINI izvanredni kvar bila turbina prije 2g. Jedini vlasnik i jedini vozač dotičnog, auto je na autocesti 90% vremena.
Tako da ono, please navedi te 'neugodne' probleme i navedi aute s tim problemima i uvjete korištenja jer me to živo zanima pošto imam totalno suprotna vlastita iskustva te iskustva ljudi s kojima sam počesto a imaju takve automobile.
Hvala.
Staro 09.01.2014., 19:51   #9411
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Pitanje:

Kako vi rijesavate problem zamagljivanja stakla na autu koje nema klimu? Vozim Mazdu 323F iz 1990. Zamagli se odmah pa moram brisati dok vozim. -.-
Jos sam primjetio da, recimo parkiram navecer i ujutro kad idem u auto ono i dalje stoji zamagljeno dok su ostala auta nisu.
E da, stakla sam ocistio ( iznutra ) ali je problem i dalje prisutan.
Staro 09.01.2014., 19:52   #9412
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ha imaš onaj sonaxov sprej s kojim ga prebrišeš iznutra da smanjiš zamagljivanje, ali generalno ti je bitno što prije zagrijati auto.
Staro 09.01.2014., 19:56   #9413
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Eeeee, ovu bi kalkulaciju volio vid'it.
Ne znam što trebam objašnjavat?
Kalkulacija je valjda kod svih ista. Koliko sam ga platio, koliko me košta održavanje, broj kvarova, snaga, brzina, potrošnja, prostranost, pouzdanost te na kraju moje osobno zadovoljstvo. Ti to kalkuliraš nekako drugačije?

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 09.01.2014., 19:59   #9414
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Nikad ti meni nisi odgovorio na davno postavljeno pitanje, a to je koje bmw-e si vozio, kako i koliko (nove ganc, samo ti ili još n ljudi, službene/privatne, linija, motor, izvedba, itd.)?
Da pokušam dokučiti otkud toliki hejt.
Nema nikakvog hejta, samo mi nisu ništa posebno, dapače.

Šo sam vozio? Uffff... Od 2002 kabrija do M6. Popis svih modela i tipova ima jedno 25 - 30 komada. Od toga cca 50 - 60% službeni (i to uredni službeni, ne gaženi).
Što sam vozio duže vrijeme (bar 50.000 km) - dvije trice, jednu peticu, jedno iksića trojku.
Niti jedan jedini mi ne opravdava cifru za novog, kao što mi sve manje predstavlja užitak u vožnji.

Citiraj:
Ne znam što trebam objašnjavat?
Kalkulacija je valjda kod svih ista. Koliko sam ga platio, koliko me košta održavanje, broj kvarova, snaga, brzina, potrošnja, prostranost, pouzdanost te na kraju moje osobno zadovoljstvo. Ti to kalkuliraš nekako drugačije?
Ne, isto tako, zato mi i je pri dnu liste.
Staro 09.01.2014., 20:00   #9415
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Pitanje:

Kako vi rijesavate problem zamagljivanja stakla na autu koje nema klimu? Vozim Mazdu 323F iz 1990. Zamagli se odmah pa moram brisati dok vozim. -.-
Jos sam primjetio da, recimo parkiram navecer i ujutro kad idem u auto ono i dalje stoji zamagljeno dok su ostala auta nisu.
E da, stakla sam ocistio ( iznutra ) ali je problem i dalje prisutan.
Imaš dugme/polugu za recirkulaciju zraka u kabini?
Ako imaš, obavezno ti mora biti prebačeno na vanjski dotok zraka a ne recirkulaciju u kabini jer se onda magle stakla u sva vremenska doba osim ljeti kad nema vlage.
Ako nemaš tu opciju u autu, onda ti pušta 'kiler' grijanja kabine ili vodovi do njega negdje sline jer kad je ventilacijski sustav ispravan ne može se i neće se magliti šoferšajba dok auto radi i ventilacija radi.
Staro 09.01.2014., 20:06   #9416
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Nema nikakvog hejta, samo mi nisu ništa posebno, dapače.

Šo sam vozio? Uffff... Od 2002 kabrija do M6. Popis svih modela i tipova ima jedno 25 - 30 komada. Od toga cca 50 - 60% službeni (i to uredni službeni, ne gaženi).
Što sam vozio duže vrijeme (bar 50.000 km) - dvije trice, jednu peticu, jedno iksića trojku.
Niti jedan jedini mi ne opravdava cifru za novog, kao što mi sve manje predstavlja užitak u vožnji.
Sad mi je sve jasno. Tak sam i mislio. Hvala.
A što se tiče cifre novog i ostalog, to je opet stvar osobne percepcije, ukusa i mogućnosti. Od frenda starom je bilo sasvim normalno dati za a3 tdi-a 33.000€, dok je drugi za istu lovu kupio također ganc novog 318d na akciji sa solidnom opremom. Ne moram napisat što mislim o prvom, no kako rekoh, gore, svakom nešto paše.
Ja ne mogu podijelit tvoje mišljenje o bmw-u jer sam ih privatno imao 10ak, a u tuđih sam se najmanje 100 vozio u mnogo navrata i na različite destinacije, i nemam niti jedno jedino negativno iskustvo na cijelom tom uzorku automobila i vlasnika istih.
Staro 09.01.2014., 20:08   #9417
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ha imaš onaj sonaxov sprej s kojim ga prebrišeš iznutra da smanjiš zamagljivanje, ali generalno ti je bitno što prije zagrijati auto.

Citiraj:
Imaš dugme/polugu za recirkulaciju zraka u kabini?
Ako imaš, obavezno ti mora biti prebačeno na vanjski dotok zraka a ne recirkulaciju u kabini jer se onda magle stakla u sva vremenska doba osim ljeti kad nema vlage.
Ako nemaš tu opciju u autu, onda ti pušta 'kiler' grijanja kabine ili vodovi do njega negdje sline jer kad je ventilacijski sustav ispravan ne može se i neće se magliti šoferšajba dok auto radi i ventilacija radi.
Yep ima, stalo je na ovome i sad sam prebacio na vanjski dotok zraka.
Uzet cu i ovaj sprej pa cu vidjet.

Hvala obojici.
Staro 09.01.2014., 20:10   #9418
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Yep ima, stalo je na ovome i sad sam prebacio na vanjski dotok zraka.
Uzet cu i ovaj sprej pa cu vidjet.

Hvala obojici.
Lol, zato ti se i magle stakla, common mistake kod velike većine ljudi
Staro 09.01.2014., 20:11   #9419
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

uf grdo

pa kad to isključiš zavoljet ćeš ponovo auto... koja je to muka negdje bila do sada
Staro 09.01.2014., 20:13   #9420
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Lol, zato ti se i magle stakla, common mistake kod velike većine ljudi
Jbg. Na greskama se uci.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
uf grdo

pa kad to isključiš zavoljet ćeš ponovo auto... koja je to muka negdje bila do sada
Uh muka teska. Doduse nisam se bunio kad stanem negdje sa strane sa curom, pa da nas nitko ne vidi.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na