Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.12.2013., 06:38   #9211
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Dobar grip je jedna dosta komplicirana stvar i ovisi o puno faktora.
Širina gume jest bitna, ali također pretjerivanje sa širinom grip neće popravit. Optimum je tu jedna jako bitna riječ!
Visina gume je isto jako bitna. Niti jedan trkači auto nije na uber niskoprofilnim gumama.
Onda idemo dalje. Sastav gume, šara na gumi, tlak u gumama, temperatura...

Druga stvar je ovjes. Nema smisla da tu pišem išta jer bi se mogo raspisat na 2 strane
Treća stvar je balans auta.
Naravno da ima još čimbenika, ali ovi su najveći.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2013., 09:00   #9212
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
I opet si u krivu i cak nisi ni svjestan koliko. Zakon je isti u svim situacijama, bila guzva na rotoru ili ne. Davanje lijevog zmigavca u rotoru da bi drugima dao do znanja da ostajes u njemu? Gdje to pise u zakonu? Da ne spominjem da bi davanje lijevog zmigavca u rotoru s tri trake u ovom slucaju znacilo samo to da se frajer iz vanjske zeli prebacit u srednju traku.
Zbog ovakvog nacina razmisljanja kao tvog se i dogadjaju nesrece na rotoru. Pretpostavljam da taj tip sad svojim frendovima prica kak je skoro pokupio nekog idiota na rotoru koji je prek njegove trake sam tak htio proc na most...
Da ne napominjem da se ista situacija moze primjenit na slucaj kad frajer s av Dubrovnik udje na rotor, u skroz desnoj traci je i zeli izac na odvojak za lucko. I kaj, ti ces napravit istu stvar, probat presjec njegovu putanju i govorit okolo kak su ljudi kreteni???
Rotor je obicno krizanje. Postuj pravilo desne strane i ostale prometne propise i sve bu dobro zavrsilo. Vec sam ponovio da bi se problem rijesio kad bi vanjska traka morala bit obavezna za izac desno, dok bi srednja mogla takodjer izac van ili produzit dalje.
Al dok se to ne napravi, dogadjat se se sranja jer jedan dio ljudi razmislja kao ti.
Napisao sam vec da sam svjestan sto zakon kaze, i necu dalje komentirat koliko je taj zakon blesavo slozen jer uopce ne stavlja srednju u unutarnju traku u funkciju, vec ih mozes iskoristit jedino ako valjda imas srece... No, to je problem zakonodavstva koje je, moras priznat, poprilicno blesavo...

Ulazak sa Av. Dubrovnik i izlazak na Luckom se i ide po vanjskoj traci, to je prvi izlaz nakon sto si usao uostalom... No, cak i da ode za Remetinec, opet ce morat na vanjsku traku jer pak tamo spojna cesta nema tri trake...

I dijelimo isto misljenje da bi vanjska traka trebala biti obavezni izlazak na sljedecem skretanju... Sto se tice lijevog zmigavca, pogledaj najobicniji Wikipedia clanak o voznji u rotoru, stvarno nije problem ni izguglat 'Roundabout', ali evo ti direkt link... Obrati paznju na davanje lijevog zmigavca, da ne pricam o tome kako se izlazi iz rotora... Sve je lijepo animirano...

http://en.wikipedia.org/wiki/Roundabout

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Čak i nije pravokutnik, nego četverokut, ako ćemo cjepidlačiti
A pravokutnik je sto tocno? Stozac?

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2013., 09:42   #9213
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Ja sam svaki dan na rotoru u Remetincu, i tamo su apsolutno najveći problem ovi što
se isključuju iz srednje trake, misleći kako ih ovaj iz desne mora pustit jer su oni bogom
dani, iza njih su ovi što dođu do četvrte u rotoru laganih 80, pa se ti ubaci kad je gužva.
Lijevi žmigavac je greška ako se ne prestrojavaš, jer tehnički, to je najobičnija cesta s tri
trake, možeš se prestrojit, ili izaći s ceste, ako držiš žmigavac i ne mjenjaš traku,
samo zbuniš ljude. Druga stvar kad nisu iscrtane trake, onda žmigaj koliko god hoćeš.
I nije da srednja traka nema funkciju, samo se treba znat na vrijeme prestrojit.

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2013., 09:48   #9214
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Gle, zakon je isti i kod nas i kod drugih. Blesav ili ne, takav je i valja ga se pridržavat. Meni je blesavo što mi je na svakih par sto metara u ulici ležeći policajac i što mi ovjes trpi, al jebga, tak je kak je. Ja sam polagao 90. godine. I meni je instruktor govorio da dok sam u kružnom toku dajem lijevi žmigavac da dam drugima do znanja da nastavljam po kružnom, a da pri izlasku dajem desni. I ja sam se toga držao. Ali, to ni u onoj a bogme ni u ovoj državi nije nigdje upisano u zakonu što sam kasnije skužio. Prije da je to bio neki običaj. Al na zagrebačkom rotoru ti davanjem lijevog žmigavca daješ ostalima do znanja da mijenjaš traku, pošto su tri trake u igri, tak da ak to tamo napraviš, samo zbunjuješ ostale sudionike u prometu ako se nakon davanja lijevog ne prestrojiš.
Citiraj:
Ulazak sa Av. Dubrovnik i izlazak na Luckom se i ide po vanjskoj traci, to je prvi izlaz nakon sto si usao uostalom...
Koja je razlika između tipa koji je ušao sa Lučkog u desnu traku i vozi se po rotoru u želji da izađe na Jadranski most i tipa koji je sa Av. Dubrovnik ušao u desnu traku u želji da izađe na Lučko? Nikakva. Ti sa srednje trake moraš propustit i jednog i drugog. Nemre ovaj kaj je ušao sa Lučkog bit kreten a ovaj kaj je ušao s Av. Dubrovnik nebit.
U svakom slučaju, da si imao udes neki dan, ti bi bio kriv da ne možeš bit krivlji. Ak nemreš izać, produži još jedan krug. Bolje i to nego strpat sebe ili nekog drugog u bolnicu, ili nedaj bože na groblje.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2013., 10:02   #9215
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Gle, zakon je isti i kod nas i kod drugih. Blesav ili ne, takav je i valja ga se pridržavat. Meni je blesavo što mi je na svakih par sto metara u ulici ležeći policajac i što mi ovjes trpi, al jebga, tak je kak je. Ja sam polagao 90. godine. I meni je instruktor govorio da dok sam u kružnom toku dajem lijevi žmigavac da dam drugima do znanja da nastavljam po kružnom, a da pri izlasku dajem desni. I ja sam se toga držao. Ali, to ni u onoj a bogme ni u ovoj državi nije nigdje upisano u zakonu što sam kasnije skužio. Prije da je to bio neki običaj. Al na zagrebačkom rotoru ti davanjem lijevog žmigavca daješ ostalima do znanja da mijenjaš traku, pošto su tri trake u igri, tak da ak to tamo napraviš, samo zbunjuješ ostale sudionike u prometu ako se nakon davanja lijevog ne prestrojiš.

Koja je razlika između tipa koji je ušao sa Lučkog u desnu traku i vozi se po rotoru u želji da izađe na Jadranski most i tipa koji je sa Av. Dubrovnik ušao u desnu traku u želji da izađe na Lučko? Nikakva. Ti sa srednje trake moraš propustit i jednog i drugog. Nemre ovaj kaj je ušao sa Lučkog bit kreten a ovaj kaj je ušao s Av. Dubrovnik nebit.
U svakom slučaju, da si imao udes neki dan, ti bi bio kriv da ne možeš bit krivlji. Ak nemreš izać, produži još jedan krug. Bolje i to nego strpat sebe ili nekog drugog u bolnicu, ili nedaj bože na groblje.
Opet cemo raspravljat o voznji u rotoru...

1. Razlika izmedju ulaska na Luckom i ulaska na Av. Dubrovnik je sljedeca... Pogledaj na Google Mapsima rotor iz zraka... Skuzi da kada ulazis sa Luckog, imas tri ulazne trake - lijeva traka te baca na unutarnju traku rotora, srednja traka te baca na srednju traku rotora, a skroz desna traka te baca ili u vanjsku traku rotora ili na izlaz za Remetinec... Kod ulaska na Av. Dubrovnik, lijeva traka te baca na srednju traku rotora, a srednja traka te baca na vanjsku traku rotora... Nije vidljivo dok nisi na rotoru...

2. Rekoh vec da mi je jasan dio sa zakonima i da cu ja bit kriv... Realno gledano, ja se prestrojavam kada izlazim iz rotora, jel tako? Hocu necu, moram se prestrojit iz srednje u vanjsku i onda iz vanjske van... Samo, cemu onda idemo na dvije izlazne trake prema spojnoj cesti? Taj dio je recimo van svake pameti ako cemo rec da onaj iz vanjske trake moze kruzit unedogled... U ovom konkretnom slucaju, ili je losa horizontalna signalizacija u rotoru ili je zakon pisan lose, trece opcije nema...

3. Lijevi zmigavac u rotoru nema veze sa prestrojavanjem, vec sa davanjem do znanja da namjeravas malo vise kruzit po rotoru... Na kraju krajeva, ako ces kruzit po rotoru iz vanjske, sto se ne bi prestrojio u srednju pa kruzio (eto ti tvog prestrojavanja)? Ili, ako vec mislis kruzit iz vanjske, onda lijepo daj zmigavac, pa da te onaj koji vozi po srednjoj traci i vidi? No izgleda da je kultura davanja zmigavaca opcenito izumrla kad ni na normalnoj cesti kod najobicnijeg prestrojavanja nitko ne daje zmigavce...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 30.12.2013., 10:43   #9216
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Ti si fakat nedokazan...

1. Da, i? Kakve veze ima iz koje si trake ušao na rotor i otkuda? Bitno je da poštuješ pravilo desne strane. Uđeš s Lučkog iz skroz desne trake u skroz desnu traku rotora, voziš se po njoj skroz do Jadranskog mosta i izađeš na njega, ili čak produžiš ponovno do Lučkog ak hoćeš. Uđeš s Av. Dubrovnik sa srednje trake i ulaziš na rotor u skroz desnu (vanjsku) traku i ideš prema Lučkom.
I dakle ti ćeš za ovog koji je s Lučkog ušao reć da je kreten jer se možda želi vratit prema Lučkom i vozi se u skroz desnoj, dok ovaj koji je ušao s Av. Dubrovnik i ide na Lučko skroz desnom trakom nije kreten i njega ćeš propustit? Ti fakat ne kužiš da je identična situacija???

2. Naravno da ćeš bit kriv, ne kužim čemu se dalje raspravljaš kad i sam to znaš.
Ne moraš se prestrojit iz srednje u vanjsku ak hoćeš van. Možeš to napravit i iz srednje, ako ne ugrožavaš onog u vanjskoj. Zakon nije loše pisan, al ko što sam rekao, moglo se to bolje riješit na licu mjesta.

3. Lijevi žmigavac uvijek ima veze s prestrojavanjem. EOD. To što ti misliš da je rotor zasebna kategorija u Zakonu o prometu, to je samo tvoje neznanje. To je obično križanje samo s kružnim tokom prometa.
Buniš se da je kultura davanja žmigavaca izumrla. Slažem se s tobom, i to me strašno živcira. Al ovdje veliš da žmigavac u rotoru nema veze s prestrojavanjem nego s davanjem znanja da želiš kružit po rotoru. Pa kak bi se onda prestrojio iz vanjske u srednju bez lijevog žmigavca??? Dakle ti bi mislio da frajer želi kružit po kružnom toku jer je dao lijevi, a tip se želi prestrojit u srednju traku. Kaj je s tom situacijom?

Nemreš si tumačit zakon i prometna pravila kak ti hoćeš i kak tebi paše u određenoj situaciji.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 30.12.2013., 10:53   #9217
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Ti si fakat nedokazan...

1. Da, i? Kakve veze ima iz koje si trake ušao na rotor i otkuda? Bitno je da poštuješ pravilo desne strane. Uđeš s Lučkog iz skroz desne trake u skroz desnu traku rotora, voziš se po njoj skroz do Jadranskog mosta i izađeš na njega, ili čak produžiš ponovno do Lučkog ak hoćeš. Uđeš s Av. Dubrovnik sa srednje trake i ulaziš na rotor u skroz desnu (vanjsku) traku i ideš prema Lučkom.
I dakle ti ćeš za ovog koji je s Lučkog ušao reć da je kreten jer se možda želi vratit prema Lučkom i vozi se u skroz desnoj, dok ovaj koji je ušao s Av. Dubrovnik i ide na Lučko skroz desnom trakom nije kreten i njega ćeš propustit? Ti fakat ne kužiš da je identična situacija???

2. Naravno da ćeš bit kriv, ne kužim čemu se dalje raspravljaš kad i sam to znaš.
Ne moraš se prestrojit iz srednje u vanjsku ak hoćeš van. Možeš to napravit i iz srednje, ako ne ugrožavaš onog u vanjskoj. Zakon nije loše pisan, al ko što sam rekao, moglo se to bolje riješit na licu mjesta.

3. Lijevi žmigavac uvijek ima veze s prestrojavanjem. EOD. To što ti misliš da je rotor zasebna kategorija u Zakonu o prometu, to je samo tvoje neznanje. To je obično križanje samo s kružnim tokom prometa.
Buniš se da je kultura davanja žmigavaca izumrla. Slažem se s tobom, i to me strašno živcira. Al ovdje veliš da žmigavac u rotoru nema veze s prestrojavanjem nego s davanjem znanja da želiš kružit po rotoru. Pa kak bi se onda prestrojio iz vanjske u srednju bez lijevog žmigavca??? Dakle ti bi mislio da frajer želi kružit po kružnom toku jer je dao lijevi, a tip se želi prestrojit u srednju traku. Kaj je s tom situacijom?

Nemreš si tumačit zakon i prometna pravila kak ti hoćeš i kak tebi paše u određenoj situaciji.
1. Omasio si poantu price... Svi ulazi na taj rotor imaju samo dvije ulazne trake, jedino sa Luckog ulazis na tri trake... Razlike hoces-neces ima... Sto se mene tice, slobodno kruzi vanjskom trakom, al eto, dovest ces se u glupu situaciju kad tad... Isto ko sto cu i ja sebe ocito ako nastavim izlazit iz srednje trake... :/ Trebali bi lijepo maknut sve trake iz rotora, pa da smo na miru i onda cemo se vozit kako se i vozi po rotoru...

2. Problem je sto ja ne znam koje su namjere onog u vanjskoj traci i o tome tupim vec par dana... Ja ne vidim njegov desni zmigavac, a vozim paralelno sa njim... Ako on ne izadje van, a ja sam lijepo dao desni zmigavac i zelim izaci van, sto cemo onda? Da se ja lijepo zaustavim dok se svi iz vanjske trake ne izredaju i ne izadju gdje koji hoce, pa da ja mogu u miru onda nastavit? Jel uvidjas da u ovom slucaju cijeli rotor gubi poantu postojanja?

3. Rotor sa tri trake nije bas najobicnije krizanje... Na kraju krajeva, uzmi recimo velika krizanja tipa Drziceva-Vukovarska, postoji traka za lijevo, potroji traka za desno i postoje tri trake za ravno... Ne mozes ti iz trake za ravno ic lijevo ili desno, osim ako ne zelis napravit prekrsaj... Isto kao sto ne mozes niti iz skroz desne trake za ravno ici lijevo sto bi recimo u slucaju rotora bilo skroz legalno... Nacrtaj si rotor na tom krizanju, pa ce se neke stvari razjasniti... Poanta je fluidnost prometa, zato rotori postoje...

Inace, ako hoces primjer totalno debilnog rotora, zaleti do Vodica...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 30.12.2013., 11:00   #9218
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
3. Rotor sa tri trake nije bas najobicnije krizanje... Na kraju krajeva, uzmi recimo velika krizanja tipa Drziceva-Vukovarska, postoji traka za lijevo, potroji traka za desno i postoje tri trake za ravno... Ne mozes ti iz trake za ravno ic lijevo ili desno, osim ako ne zelis napravit prekrsaj... Isto kao sto ne mozes niti iz skroz desne trake za ravno ici lijevo
Eto, sve si lijepo rekao.

Citiraj:
sto bi recimo u slucaju rotora bilo skroz legalno...
:facepalm:

"Rotor" skroz legalno *ne postoji*. Odnosno, sve sto si napisao gore samo primjeni u "rotoru". Daj se saberi. Radis prekrsaj i ja cu prvi proci kroz tebe bez jebemti, nije mi prvi puta (inace, taj "rotor" je dusu dao za skupiti osiguranje, xexe).

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2013., 11:05   #9219
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
2. Problem je sto ja ne znam koje su namjere onog u vanjskoj traci i o tome tupim vec par dana... Ja ne vidim njegov desni zmigavac, a vozim paralelno sa njim... Ako on ne izadje van, a ja sam lijepo dao desni zmigavac i zelim izaci van, sto cemo onda? Da se ja lijepo zaustavim dok se svi iz vanjske trake ne izredaju i ne izadju gdje koji hoce, pa da ja mogu u miru onda nastavit? Jel uvidjas da u ovom slucaju cijeli rotor gubi poantu postojanja?
DA DA I DA. Shvatio si konačno. Ti ne vidiš šta će ovaj iz vanjske napraviti,
i zato se moraš prestrojit u desnu traku, pa onda ideš van. Ubit ćeš nekog
zato da nebi ostala "neiskorištena traka"? Da moraš sve pustit koji se voze,
pa neće se svi iz desne trake lijepo zaustavit, da ti možeš u miru iz srednje van.

job security - example
Staro 30.12.2013., 11:09   #9220
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

1. Tak je nebitno koliko je ulaznih traka i otkuda, voziš se po pravilima i bok. Skroz unutarnja traka je po meni potpuno nepotrebna, bar na rotoru te veličine. Da je to neka mrcina od rotora, ajd, možda bi i imala nekog smisla.

2. Ak nemreš iz srednje izać zbog gustoće prometa, jebga, napravi još jedan krug i ubaci se kad možeš ili se prestroji prije u desnu i bok.
I nisi mi objasnio zašto je ovaj koji npr ulazi s Lučkog i vraća se na Lučko desnom trakom kreten, a ovaj koji ulazi s Av. Dubrovnik i ide desnom trakom na Lučko nije kreten. Ni jednom ni drugom ne vidiš dal su dali desni žmigavac.

3. Ak ti misliš da je rotor nešto drugo osim križanja, jebga, ne znaš i svojim neznanjem ugrožavaš druge sudionike prometa. Rotor ili ti križanje s kružnim tokom prometa NIJE zasebna kategorija. Još mi reci da si od onih koji misle da si samim time što si u kružnom toku automatski u prednosti u odnosu na ove koji ulaze na njega. Ima i takvih...
I nisi mi objasnio, s obzirom na tvoj način razmišljanja, kad je davanje lijevog žmigavca jednostavno prestrojavanje u lijevu traku a kad je davanje do znanja da nastavljaš vozit po kružnom toku u istoj traci?

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 30.12.2013., 13:32   #9221
chief_wolfinjo
Guest

bok

ovako u zadnje vrijeme mi se akumulator vrlo brzo isprazni... auto zna stajati po 5-6 dana na mjestu i nakon toga se akumulator isprazni....
akumulator je star 2 godine i ne vjerujem da je neispravan ali nisam 100% siguran.
sada sam akumulator napunio i vratio nazad u auto i išao sam mjeriti sa univerzalni instrumentom dali gdje vuče struju ali prema očitanju nigdje ne gubi struju. uvijek piše 0.01 ampera... i onda sam tako ostavio sve prikopčano , malo zatvarao, otvarao vrata, zaključavao da vidim dali dobro mjeri i stvarno je dobro očitanje jer recimo kad otvaram zatvaram vrata onda prikazuje 0.20 ampera
i onda sam opet sva vrata zatvorio i tako ostavio nekoliko sati i sad kad sam se vratio opet piše 0.01 ampera pa mogu pretpostaviti da ne gubi struju ?

Te sam dodatno danas opet prikopčao instrument i upalio auto odmah ujutro i dok je auto hladan, instrument pokazuje 14.4 - 15v tj. da alternator normalno puni. nakon par minuta uglavnom stoji na 14.4-14.5 v.

koji bi još uzroci mogli biti za gubljenje struje ili brzo pražnjenje akumulatora ?

hvala
  Reply With Quote
Staro 30.12.2013., 13:44   #9222
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Koje marke je aku?Da li kad ga voziš svakih 5-6 dana ideš na neku kratku relaciju ili dužu?
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2013., 13:53   #9223
chief_wolfinjo
Guest

imam Beren akumulator. idem na kraći relaciju.
s tim da su mi neki rekli da kao i da auto stoji mjesec dana nebi se smio odmah isprazniti ??
  Reply With Quote
Staro 30.12.2013., 14:00   #9224
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Da,ne bi se smio isprazniti za 5-6 dana.Koliko minuta vožnje je ta relacija,ako je 5-10 minuta onda bi možda to mogao biti razlog ako ne onda ne znam
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2013., 14:13   #9225
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Nisam elektroničar, ali po meni ovo ne znači da auto vuče negdje struju, nego da ti se
smanjio kapacitet akumulatora, ili je možda jedna ćelija prdnula u vjetar, pa se ta
prije isprazni, a ti misliš kako je prazan akumulator, iako je 5 ćelija punih.
Ne znam možeš li mjeriti napon pojedinih ćelija na auto akumulatoru, ali
znam da se to mora, ako želiš provjeriti ispravnost cijele baterije.
Npr, može ti se dogoditi da se jedna ćelija sporije puni, i onda npr imaš
situaciju da na "kao" punom akumulatoru imaš 5 ćelija po 2.2V, i jednu na 1.5-6V, i
multimetar pokazuje napon od 12.6V, kao da je aku pun, a u biti, ne možeš iz
njega izvuć 10Wh struje.

job security - example
Staro 30.12.2013., 15:16   #9226
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
2. Ak nemreš iz srednje izać zbog gustoće prometa, jebga, napravi još jedan krug i ubaci se kad možeš ili se prestroji prije u desnu i bok.
I nisi mi objasnio zašto je ovaj koji npr ulazi s Lučkog i vraća se na Lučko desnom trakom kreten, a ovaj koji ulazi s Av. Dubrovnik i ide desnom trakom na Lučko nije kreten. Ni jednom ni drugom ne vidiš dal su dali desni žmigavac.
Ako se iz Luckog vraca u Lucko u desnoj, samo provocira da ovaj iz srednje koji zeli u lijevu av. Dubrovnik prođe kroz njega, a nepotrebno...Onaj koji se ukljucuje s av. Dubrovnik u desnu rotora, njemu je Lučko prvi izlaz pa ne kruzi bezveze, a da ga pokupi netko iz srednje koji ide u lijevu Jadranskog mora ici valjda 200 u rotoru
Ja sam naucen, u srednjoj ili unutarnjoj kruzis, iz vanjske izlazis van na prvi izlaz, ako se ne ubacim u vanjsku prije izlaza, napravim jos jedan krug, nije sramota
Staro 30.12.2013., 15:45   #9227
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
3. Ak ti misliš da je rotor nešto drugo osim križanja, jebga, ne znaš i svojim neznanjem ugrožavaš druge sudionike prometa. Rotor ili ti križanje s kružnim tokom prometa NIJE zasebna kategorija. Još mi reci da si od onih koji misle da si samim time što si u kružnom toku automatski u prednosti u odnosu na ove koji ulaze na njega. Ima i takvih...
U konkretnom slučaju u rotoru na Remetincu nema se što misliti već se zna da oni u rotoru imaju prednost. Znakovima je sve uređeno.

Tu je lik sve lijepo objasnio.
Staro 30.12.2013., 16:07   #9228
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

@papčić; o kakvom provociranju pricas? Mene nitko nemre isprovocirat da se zabijem u nekog. Naveo sam taj slucaj posto calypso vidi razliku izmedju onog kaj ulazi s Luckog i onog kaj ulazi s Dubrovnika. Oba idu na izlaz za Lucko i nijednom ne vidis dal je dao desnu zmigu. I sad je jedan kreten a drugi postupa ispravno. Ma molim te... Ko sto i sam velis, ak nisi ziher, produzi jedan krug i bok.

@flood; znam da je taj rotor uredjen znakovima, ali postoje i rotori koji nemaju trokut na ulasku u njega te su u tom slucaju oni koji ulaze u prednosti a ovi u rotoru ih moraju propustit. Ali nazalost, postoje ljudi koji misle da je rotor zasebna kategorija koja uvijek ima prednost. Sva sreca da su takvi rotori rijetki, jer da nisu, dogadjalo bi se x puta vise saobracajki.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 30.12.2013., 16:12   #9229
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
@fanATIk

Referirao sam se samo zbog toga da neki nebi dobili krivi dojam,pa da se ne zakucaju u nekog kad se uključuju na Remeticu misleći da imaju prednost.Samo zbog tog.Inače,sve 5
Staro 30.12.2013., 16:15   #9230
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Citiraj:
@flood; znam da je taj rotor uredjen znakovima, ali postoje i rotori koji nemaju trokut na ulasku u njega te su u tom slucaju oni koji ulaze u prednosti a ovi u rotoru ih moraju propustit.
Ne samo to, ima rotora gdje je na jednom dijelu prednost dana vozilima unutra, a na drugom dijelu vozilima koja ulaze u rotor (hint Zapruđe).

job security - example
Staro 30.12.2013., 17:51   #9231
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Ma to je zato da se razbije monotonija.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 30.12.2013., 18:00   #9232
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Rekal je Bandic danas da ce ga spustit. Gewinde budu stavili pa bu imal sportski look.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2013., 20:18   #9233
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
4 stranice rasprave o kruznom, sreca pa nemamo ovakav u rh http://www.amusingplanet.com/2012/06...-most.html?m=1 imao bi svoju temu...
Staro 30.12.2013., 20:32   #9234
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
4 stranice rasprave o kruznom, sreca pa nemamo ovakav u rh http://www.amusingplanet.com/2012/06...-most.html?m=1 imao bi svoju temu...
Da prolazis onuda svaki dan bi ti bilo jasno zasto
Vjerojatno bi se i ukljucio u raspravu
Staro 30.12.2013., 20:38   #9235
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Joooooj sta volim ove koji kenjaju i tvrde da sa uzom gumom imaju bolji grip jer misle da su upili svo znanje svijeta. I to na suhom.
Nije tu tak "jednostavna" fizika.

Kako mi se ne da pisat u ovo doba, kratki Google search je otkrio neke stvari.

http://www.f1technical.net/forum/vie...eaa53e#p346330

Pa dajte malo mozak lupnite, da fakat grip ne ovisi o sirini gume svi bi se vozili na onima sirine biciklistickih.
šta ste ga opet napisali,kak bi sa užom gumom imao bolji grip,tko je to rekao...ja sam rekao za zimu i snijeg da je bolja uža guma,ono kad je baš velik snijeg,lakše se probijat sa užom nego sa širokom,manji je otpor...
i bolje je da guma ima više "mesa",možda će nešto manje opterećivat ovjes i upijat neravnine,rupe,ležeće policajce itd.
snašli bi se mi i na onom rotoru,možda lakše nego i na ovom famoznom zagrebačkom,ono svatko ima svoje propise i svoja pravila,kakvi su vam to bili instruktori
esc je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2013., 20:53   #9236
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
DA DA I DA. Shvatio si konačno. Ti ne vidiš šta će ovaj iz vanjske napraviti,
i zato se moraš prestrojit u desnu traku, pa onda ideš van. Ubit ćeš nekog
zato da nebi ostala "neiskorištena traka"? Da moraš sve pustit koji se voze,
pa neće se svi iz desne trake lijepo zaustavit, da ti možeš u miru iz srednje van.
jel se na kraju bolje onda zaustavit pa pustit desne ili nastavit kružit okolo rotora pa onda ponovno pokušat,kaj ako staneš pa se ovaj iza nabije u tebe
esc je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2013., 20:56   #9237
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ajde da čujem da netko pomisli stat usred rotora
syss je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2013., 21:18   #9238
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Vidio sam i gore. Na križanju Bukovačke i Petrove, tip u rotoru očito fulao izlaz, stao i hoće u rikverc, da bi skrenuo prema Oboju. Mislim ono, to je fakat mali rotor, kaj je tak teško napravit još jedan krug. Ne nismo svi sjeli na trube.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 30.12.2013., 21:30   #9239
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Citiraj:
Vidio sam i gore. Na križanju Bukovačke i Petrove, tip u rotoru očito fulao izlaz, stao i hoće u rikverc, da bi skrenuo prema Oboju. Mislim ono, to je fakat mali rotor, kaj je tak teško napravit još jedan krug. Ne nismo svi sjeli na trube.
Isuse koji kreten...
Staro 30.12.2013., 21:39   #9240
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

No dobro, viđao sam i gorih stvari. Kao kad se vozim skoro tri kilometra iza tipa koji je toliko pijan da vrluda lijevo desno cestom, oguli cijeli desni bok na svojoj toyoti rav na jednom zidiću koji je odmah uz cestu i nastavi dalje, skoro udari pješake na lijevom pločniku (tu je vjerojatno oštetio kotač pošto je udario pločnik lijevim kotačem finom brzinom), projuri kroz kružni tok kao da ga nema (sva sreća nije bilo nikog u njemu) i na koncu se kod skretanja za Rebro zakuca u kolonu. Ništa njemu nije značilo što mu trubim i blicam ko budala cijelo vrijeme. Zvao sam muriju nakon što sam se 300 m vozio iza njega, al jebga, nije stigla na vrijeme. I to je bilo oko 10 - 11 ujutro. Šta reć? Dogodi se? Ma molim te...

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F