|
![]() |
#1 |
Slučajni prolaznik
Datum registracije: Mar 2010
|
(riješeno) Windowsi se ne ugase do kraja kad se ide na shutdown
Ne znam da li je ovaj kvar hw i sw prirode. Konfa je iz profila. Jučer sam mijenjao kućište, uzeo sam Silencio 650. Ono što se događa je sljedeće: Kad idem na shutdown, win se krenu gasiti, komp "kao" napravi shutdown diskova, no svi ventilatori se i dalje vrte (proc, grafa i ventovi na kućištu), te svijetli lampica kao je komp upaljen. kad stisnem dugme na kućištu za paljenje/gašenje onda se ugasi. Ako stisnem restart on se nanovo krene paliti. Ima tko kakvu ideju gdje bi mogao biti problem? Dok je bila konfa u starom kućištu to se nije događalo. U silenciu je sve ispravno (bar vjerujem) spojeno.
Video Odabrao: Đelo Hadžiselimović Preveo: Saša Kolka Tekst čitao: Miljenko Kokot Tonski obradio: Ruben Albahari Zadnje izmijenjeno od: Dooks. 16.10.2013. u 20:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja bih prvo provjerio kako si spojio pinove od gumba shutdown/restart.....to mi je nekako sumnjivo s obzirom na promjenu kučišta.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Ne vjerujem da je do kućišta, prije će biti da ti je Windows Update povukao neki noviji drajver. Opis je tipičan za drajver koji zašteka kod gašenja WIndowsa. Pogledaj u Event Viewer da li ostane nešto zapisano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Slučajni prolaznik
|
Citiraj:
Citiraj:
Imam spojeno BT, Cameru, disk i dvd rom.
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Provjeri da li su ti u postavkama za potrošnju upaljeni hibernacija ili neko slično s**nje.
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
U nekim kombinacijama kućište - psu - mobo treba stavljati one izolacijske podloške pod vide za učvršćenje mobo - provjeri tj. stavi. Ištekaj nepotrebno kao BT, kameru pogotovo, čak i usb front panel(e) pa probaj. Eliminacijom češ otkriti šta zeza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Slučajni prolaznik
|
Izgleda da je problem riješen. Ištekavanje svega pa eliminacija nije pomogla. Maknuo zadnje update koje sam skinuo, isto ništa. Probao safe mode, normalno se gasio. Nakon guglanja i svega problem je radila opcija Turn on fast-startup ( u power optionsu) Navodno zbog te opcije registry ostane raditi "nešto" po disku prilikom gašenja... Idem sad tražit dalje kako to riješiti ![]() Za sad se gasi ok, nadam se da će tako i ostati ![]() Hvala svima na pomoći ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|