![]() |
(riješeno) Windowsi se ne ugase do kraja kad se ide na shutdown
Ne znam da li je ovaj kvar hw i sw prirode.
Konfa je iz profila. Jučer sam mijenjao kućište, uzeo sam Silencio 650. Ono što se događa je sljedeće: Kad idem na shutdown, win se krenu gasiti, komp "kao" napravi shutdown diskova, no svi ventilatori se i dalje vrte (proc, grafa i ventovi na kućištu), te svijetli lampica kao je komp upaljen. kad stisnem dugme na kućištu za paljenje/gašenje onda se ugasi. Ako stisnem restart on se nanovo krene paliti. Ima tko kakvu ideju gdje bi mogao biti problem? Dok je bila konfa u starom kućištu to se nije događalo. U silenciu je sve ispravno (bar vjerujem) spojeno. |
Ja bih prvo provjerio kako si spojio pinove od gumba shutdown/restart.....to mi je nekako sumnjivo s obzirom na promjenu kučišta....
|
Ne vjerujem da je do kućišta, prije će biti da ti je Windows Update povukao neki noviji drajver. Opis je tipičan za drajver koji zašteka kod gašenja WIndowsa. Pogledaj u Event Viewer da li ostane nešto zapisano.
|
Citiraj:
Citiraj:
Imam spojeno BT, Cameru, disk i dvd rom. |
Provjeri da li su ti u postavkama za potrošnju upaljeni hibernacija ili neko slično s**nje.
|
Daj za probu digni Windowse u Safe modu pa probaj Shutdown. Ako normalno prođe ona znaš da je drajver ili nešto drugo softverske prirode.
|
U nekim kombinacijama kućište - psu - mobo treba stavljati one izolacijske podloške pod vide za učvršćenje mobo - provjeri tj. stavi.
Ištekaj nepotrebno kao BT, kameru pogotovo, čak i usb front panel(e) pa probaj. Eliminacijom češ otkriti šta zeza. |
Izgleda da je problem riješen.
Ištekavanje svega pa eliminacija nije pomogla. Maknuo zadnje update koje sam skinuo, isto ništa. Probao safe mode, normalno se gasio. Nakon guglanja i svega problem je radila opcija Turn on fast-startup ( u power optionsu) Navodno zbog te opcije registry ostane raditi "nešto" po disku prilikom gašenja... Idem sad tražit dalje kako to riješiti :google: Za sad se gasi ok, nadam se da će tako i ostati :lol2: Hvala svima na pomoći :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:17. |