PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Windowsi se ne ugase do kraja kad se ide na shutdown (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=252550)

Dooks 15.10.2013. 08:21

(riješeno) Windowsi se ne ugase do kraja kad se ide na shutdown

Ne znam da li je ovaj kvar hw i sw prirode.
Konfa je iz profila. Jučer sam mijenjao kućište, uzeo sam Silencio 650.

Ono što se događa je sljedeće:
Kad idem na shutdown, win se krenu gasiti, komp "kao" napravi shutdown diskova, no svi ventilatori se i dalje vrte (proc, grafa i ventovi na kućištu), te svijetli lampica kao je komp upaljen. kad stisnem dugme na kućištu za paljenje/gašenje onda se ugasi. Ako stisnem restart on se nanovo krene paliti.

Ima tko kakvu ideju gdje bi mogao biti problem? Dok je bila konfa u starom kućištu to se nije događalo. U silenciu je sve ispravno (bar vjerujem) spojeno.

Master_Hrc 15.10.2013. 08:39

Ja bih prvo provjerio kako si spojio pinove od gumba shutdown/restart.....to mi je nekako sumnjivo s obzirom na promjenu kučišta....

Sinac 15.10.2013. 08:40

Ne vjerujem da je do kućišta, prije će biti da ti je Windows Update povukao neki noviji drajver. Opis je tipičan za drajver koji zašteka kod gašenja WIndowsa. Pogledaj u Event Viewer da li ostane nešto zapisano.

Dooks 15.10.2013. 09:10

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 2478138)
Ja bih prvo provjerio kako si spojio pinove od gumba shutdown/restart.....to mi je nekako sumnjivo s obzirom na promjenu kučišta....

To je dobro spojeno, jer bi onda kod paljenja kompa imao probleme.

Citiraj:

Autor Sinac (Post 2478139)
Ne vjerujem da je do kućišta, prije će biti da ti je Windows Update povukao neki noviji drajver. Opis je tipičan za drajver koji zašteka kod gašenja WIndowsa. Pogledaj u Event Viewer da li ostane nešto zapisano.

Provjerit ću. Jel li moguće da neki od usb-a radi probleme?
Imam spojeno BT, Cameru, disk i dvd rom.

coconut 15.10.2013. 09:53

Provjeri da li su ti u postavkama za potrošnju upaljeni hibernacija ili neko slično s**nje.

Sinac 15.10.2013. 10:26

Daj za probu digni Windowse u Safe modu pa probaj Shutdown. Ako normalno prođe ona znaš da je drajver ili nešto drugo softverske prirode.

Nikky 15.10.2013. 10:29

U nekim kombinacijama kućište - psu - mobo treba stavljati one izolacijske podloške pod vide za učvršćenje mobo - provjeri tj. stavi.
Ištekaj nepotrebno kao BT, kameru pogotovo, čak i usb front panel(e) pa probaj.
Eliminacijom češ otkriti šta zeza.

Dooks 16.10.2013. 07:19

Izgleda da je problem riješen.
Ištekavanje svega pa eliminacija nije pomogla. Maknuo zadnje update koje sam skinuo, isto ništa.

Probao safe mode, normalno se gasio. Nakon guglanja i svega problem je radila opcija Turn on fast-startup ( u power optionsu)
Navodno zbog te opcije registry ostane raditi "nešto" po disku prilikom gašenja... Idem sad tražit dalje kako to riješiti :google:

Za sad se gasi ok, nadam se da će tako i ostati :lol2:

Hvala svima na pomoći :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:17.