Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.09.2013., 23:07   #35641
Il Capitano
Registered User

Il Capitano's Avatar

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor Mitsuoka Pregled postova
Evo da i ekipi amo pokažemo kako je to bilo u Splitu kad je de5tr0 zdento^4 obruč.

Video je uber kul, mi smo fluid as a pro, stazica je ludilo, od sredine videa se drapa na iskrivljenom kolu, još da imamo sponzore, gdje bi nam bio kraj

Jebe* video, ali Destrova noga na kraju

Citiraj:
Autor Irvin Pregled postova
P.S. da da, IlCapitano se ima čime pohvalit u životu, ali to neka on iz svoga pera napiše, a i ja mu zafaljujem na kiseloj i zdravici kod dione
Ma bila je oklada ko zadnji do dione, plaća rundu. A pošto sam ušao u lovu, reko budem ja Al ionako sam najsporiji, zasad
Braći na Konama kapa dole
Il Capitano je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2013., 23:17   #35642
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004

Pohrani.com

-->
Destro

Ali Mitsuov zli smješak

Pohrani.com

Staro 27.09.2013., 23:25   #35643
droja
Registered User

Datum registracije: Jun 2013
Citiraj:
Autor Mitsuoka Pregled postova
Evo da i ekipi amo pokažemo kako je to bilo u Splitu kad je de5tr0 zdento^4 obruč.

Video je uber kul, mi smo fluid as a pro, stazica je ludilo, od sredine videa se drapa na iskrivljenom kolu, još da imamo sponzore, gdje bi nam bio kraj
Najbolje snimljen video koji sam vidio tu.

Svaka čast na prikazu padova na kraju, ja sam mislio da se slično samo meni događa...
droja je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2013., 23:29   #35644
DiTech
Premium

DiTech's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Odlicna snimka, kraj sam gledao jedno 5x , da se naucit puno iz padova.
DiTech je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2013., 08:57   #35645
Mitsuoka
Samsung Mob!ler
Moj komp

Mitsuoka's Avatar

Datum registracije: Mar 2012
Postoji 2 tipa biciklista - oni koji su pali i oni koji će tek pasti.

Doduše, ovi su padovi razlog riskiranja kako bi video što bolje ispao. Treba se malo i potrudit
Mitsuoka je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2013., 09:55   #35646
rampage
Registered User

rampage's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
samo da pitam da li je netko voljan pomoći

tko ima PayPal da uplati saši iz bajkmanije novce a ja onda odmah toj osobi
iznos je nekih 30eura ništa strašno

zanemari riješeno

Zadnje izmijenjeno od: rampage. 28.09.2013. u 10:28. Razlog: blesavost
rampage je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2013., 10:38   #35647
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
destro, mitso, super video, citam o padovima i pripremim se za kraj videa i svejedno se nasmijem ko budala gg na voznji i editu.
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2013., 11:24   #35648
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Dobra stvar je da smo sve snimali

Hvala svima, potrudili smo se

Kod mog pada se ne vidi tko je glavni krivac, pored mene, za pad: mali komad kamene gromade koja viri iz zemlje, ako 10cm viri, ali sam potrefio baš bočno na obruč i fijuuuu

Mitsuoka je dao danak preniskom tlaku u tubelessu i malo krivijem doskoku
Staro 28.09.2013., 20:05   #35649
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Ima li zainteresiranih za sutra 9:00, 9:30 ili 10:00 lonjscina? Kisu prognoziraju tek kasnije popodne...
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2013., 20:17   #35650
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova
Ima li zainteresiranih za sutra 9:00, 9:30 ili 10:00 lonjscina? Kisu prognoziraju tek kasnije popodne...
10h tunel ili klupice 10,15h? ja se upisujem, a ako opadne kiša onda je gledam sa kreveta
Irvin je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2013., 20:43   #35651
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Ja i Irvin dogovorili klupice u 10:00...
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2013., 20:54   #35652
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

mali osvrt na današnju furu: podelili smo se u 2 krila, strateški: No1 i Elvis na 9+Krvavić a mi na kombinaciju...ono što je mnogo zanimljivo jeste da je gripozno eXtra, taHman da lagano pleše zadnji kraj i da ga lagano fataš, bez eXtremnih bacikanja...i to posebno mislim na rock-garden. S nama je vozio i Nenad (burazer od Darko-podsused) i drobi ga za sve pare, aferim + 2 momka na HT-jima, isto ko puter išli.

0.K. = zero killed today
bujrum sjutra ko mere!

Sutra, u komšiluku dernek
Staro 28.09.2013., 21:23   #35653
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Jack je složio brutalnu pilu. Danas sam ga malo testirao, najzabavniji bike kojeg sam probao. Ima nešto u Reynolds cijevima, daleko je "mekši" i još bolje pegla od mog Surgea koji je vulgaris 4130.

Volio bi još probat OnOne-a novog, i par bajkova od ekipice iz društva koje još nisam, pa da vidim kuda dalje. Trenutno, Cotica bi potpisao bez sekunde razmišljanja.
Staro 28.09.2013., 21:44   #35654
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Irvin Pregled postova
mali osvrt na današnju furu: podelili smo se u 2 krila, strateški: No1 i Elvis na 9+Krvavić a mi na kombinaciju...ono što je mnogo zanimljivo jeste da je gripozno eXtra, taHman da lagano pleše zadnji kraj i da ga lagano fataš, bez eXtremnih bacikanja...i to posebno mislim na rock-garden. S nama je vozio i Nenad (burazer od Darko-podsused) i drobi ga za sve pare, aferim + 2 momka na HT-jima, isto ko puter išli.

0.K. = zero killed today
bujrum sjutra ko mere!

Sutra, u komšiluku dernek

Jedan od tih moja malenkost. Staza me odusevila osim ona dva spusta koja ne bi još riskiro makar je bilo teze pjeske dole

Hans Dampfice su odlične, grizu ko lude, a 29 je pokazao pravo loce na onom kamenju. Sve u svemu odlična voznja
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2013., 22:45   #35655
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
A nitko ne spominje novoiskopani kanal za kabel na Leusteku prije odvajanja na gornji dio staze kojim obicno vozimo do klupica, i nasipan kamencinama donji dio od Lonjscine ispod spojke na gornji Leustek - tak da taj kraci komad treba gurati jer se voziti ne moze.

Ima Night slike pa ce ih (mozda) staviti.

Danas smo Night, RHNX1 i ja opalili ranojutarnju voznju po dobro nam poznatoj kombinaciji 52-57-55 via Cuks. Po onom drlogu iza Siletove bukve su vukli kabel, tak da je sad jos veci drlog nego sto je bio, ali da se voziti.

Ujutro se poprilicno sklizalo, vlaga u zraku na 101%, cijelo Sljeme u oblaku/magli, pravo englesko vrijeme i uvijeti na stazi.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2013., 23:08   #35656
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Zna li itko za sta ce bit taj kabel? Ako je neko govno za Snjeznu kraljicu ja cu nervni slom dobit.
Staro 28.09.2013., 23:12   #35657
night_rider
Registered User

night_rider's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
A nitko ne spominje novoiskopani kanal za kabel na Leusteku prije odvajanja na gornji dio staze kojim obicno vozimo do klupica, i nasipan kamencinama donji dio od Lonjscine ispod spojke na gornji Leustek - tak da taj kraci komad treba gurati jer se voziti ne moze.

da, sranje počinje na nekih 100m pred spojem s 17icom - tj. tzv. novim Leustekom, sve do spojke za greben
(počatak taman na mjestu gdje je nedavno palo drvo, kojeg su Jack i Čuks poslije maknuli).

počinje s malo prosipanih kamenih gromada

na samom spoju brdo kamenih gromada

kanal, baj baj zaletavanju na desni greben...

Kako Nik veli, odradili 52(via cuksov drop i siletova bukva)-57-55
Prvi put došao i prošao cuksov drop. ali da me Nik nije upozorio na drop, mislim da bi bilo naglavačke samo tako..

Tulum me rastresao totalno... drmusanje po kamenju na kvadrat (i nije mi neki đir)

Al najbolji dio današnje voznje bila mi je uska singlica s par switcheva na kraju 55ice.

Citiraj:
Ujutro se poprilicno sklizalo, vlaga u zraku na 101%, cijelo Sljeme u oblaku/magli, pravo englesko vrijeme i uvijeti na stazi.

inače.
Dere se po Dotki, dere se po Sljemenu.. deranje

btw.
krenula sezona blata! nema više vožnje a da bajk ostane kolko tolko čist + nigdje bez šuškavca i nadhlača..

edit:
Sile, navodno za žičaru.

Zadnje izmijenjeno od: night_rider. 28.09.2013. u 23:15. Razlog: sile i žičara
night_rider je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2013., 23:54   #35658
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:

Danas smo Night, RHNX1 i ja opalili ranojutarnju voznju po dobro nam poznatoj kombinaciji 52-57-55 via Cuks. Po onom drlogu iza Siletove bukve su vukli kabel, tak da je sad jos veci drlog nego sto je bio, ali da se voziti.

Ebemu, zaboravio sam spomenut... Nama je na putu bio bager točno kod spoja Nikovog grebena i Leusteka, s donje strane, pa smo laganini guranac po grebenu (neki su i vozili).
Staro 29.09.2013., 07:28   #35659
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
, pa smo laganini guranac po grebenu (neki su i vozili).
...kad se sjetiiiim suza kreneeee, zamirišuuuuu uspomeneeeee

EDIT: slaba kiša i gore i dole, lijepim se za krevet

Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 29.09.2013. u 07:38.
Staro 29.09.2013., 08:50   #35660
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Ima nešto u Reynolds cijevima, daleko je "mekši" i još bolje pegla od mog Surgea koji je vulgaris 4130.
ja nemrem prežalit mojeg reynolds GTa, to je bila fotelja

inace vec neko vreme gledam pipedream siriusa, jer je jedan od rijetkih kaj moze gutat 100mm XC vilice...

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2013., 15:19   #35661
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Malo sam guglo i skužio da širim dezinformacije.

bFE ima Reynolds downtube i neki FM heat treated čelik ostatak. Ali svejedno, nekak su to napravili da je fakat vrh vrhova. Vjerojatno su čisti Reynolds frejmovi sex. Recimo
Stanton Slackline 631
http://www.stantonbikes.com/content/...-available-now

Nego krenuo sam u jedan eksperiment za kojeg mi se čini da može ili završiti totalnim debaklom ili biti najbolja stvar ikad.

Pa da vidimo. Biće teško pun *#"!$ ali kaj sad. HTFU.
Staro 29.09.2013., 15:38   #35662
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Lijepo izgleda sa jednom šajbom napijed
Napiši kak ti Zee i narrow-wide šljakaju.

Meni je na sodi zee predobar, clutch radi fenomenalno.
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2013., 15:44   #35663
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Narrow-wide mi dolazi za 2 tjedna tek, nema ih na lageru nigdje. Prema reviewima trebalo bi odlično raditi, u krajnjem slučaju stavit ću gornju vodilicu za 130kn s Superstara.
Ovo meni jako veseli, i-spec je zakon, volan će izgledat odlično kad se lijepo provedu bužiri.

Staro 29.09.2013., 16:01   #35664
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Jel moguće da nikom dosad nije ispao lanac koristeći te clutcheve, jed2i, kak se ponaša, realno i objektivno tvoj zee u vožnji? Jesi odvozio gipsa npr. ili nešto jako drndavo?

Pitam jer meni na normalnom x9 9speed mjenjaču i jednoj šajbi naprijed s gornjom vodilicom lanac padne tek kad prođem kroz seriju kamenja i/ili korijenja jako brzo. Kad samo skočim niš se ne događa Zanimljivo je da kad sam imao dvije brzine sprijeda onda lanac padne na nižu ali se vrlo lako vrati nazad, razumljivo, ali nikad mi nije predstavljalo problem

Ima li zee mogućnost dotezanja opruge za clutch, tj. dal se može skinuti poklopac i otvoriti mehanizam ko na XTRu? Zanimljivo je koliko je ovaj mehanizam jednostavan

Kopka me shimano mjenjač na sram shifteru baš zbog tog clutcha...

Sile, pametno je uzet 30t šajbu naprijed ko što planiraš. Na HTu imam isti 34-34 kombo ko na fulki, ali na HTu je osjetno teže uzbrdo ići jer svaka prepreka oduzme dosta inercije, nema šta popit bump
Staro 29.09.2013., 16:15   #35665
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Da, probao sam omjer koji je sličan 30-36 na kojeg ciljam, i nekako sam se popeo, nije bio gušt ali da se. Predviđam da će mi s ovom 32 koju imam prije nego dođe n/w biti užasno teško.
Imao sam naprijed granny 22 i kazetu 11-32, probao sam i uspio se popest u trećoj što je omjer 22-24, odnosno omjer 0.916. S 30T šajbom naprijed i kazetom s najvećim ringom 36 taj bi omjer trebao biti 0.833, dakle negdje između 2. i 3. brzine na 34t kazeti. Dodatan plus je skinuti preko pol kile s bajka, i manje gomilanja blata na prednjem mjenjaču zbog čega ponekad šifta zakurac.
A za shimanov clutch vele da je vrhunska stvar. Za SRAM type2 su mišljenja podijeljena. S narrowwide šajbom ili prednjim mjenjačem definitivno svodi padanje na minimum.
E da, možeš uparit 9spd SRAM šifter s Zee na 9spd kazetu i radit će. Investicija od 50€, čak i manje ako prodaš svoj mjenjač.

Zadnje izmijenjeno od: SileTzar. 29.09.2013. u 16:33.
SileTzar je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2013., 16:19   #35666
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Sram mašinice sa clutchom ne rade kak spada...čitao sam to po netu a i Zmija mi je rekao.

Po grmi mi niti jednom nije opao lanac, i sve je uber tiho
Na mjestu di se preleti preko korijenja, gdje mi je redovito padao lanac s x9 tu se niš ne događa.
Nisam niti pokušavao otvarat mehanizam, ali se navodno na svim shimanovim mjenjačima može podešavat clutch dok kod srama to nije moguće.
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2013., 16:46   #35667
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
S narrowwide šajbom ili prednjim mjenjačem definitivno svodi padanje na minimum.
E da, možeš uparit 9spd SRAM šifter s Zee na 9spd kazetu i radit će. Investicija od 50€, čak i manje ako prodaš svoj mjenjač.
Jap, zato i gledam Zija, samo još čekam da evo vas dvojica ili koliko vas sad već ima te mjenjače potvrdi iz prve ruke, ali na pravom terenu.

Cijena je stvarno ok, a svoje mjenjače najvjerojatnije neću prodavati jer su im pivot-zakovice pod luftom. Rade normalno već duže vrijeme tako, ali opet nisu za prodat pod ispravno.

Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Po grmi mi niti jednom nije opao lanac, i sve je uber tiho
Na mjestu di se preleti preko korijenja, gdje mi je redovito padao lanac s x9 tu se niš ne događa.
Nisam niti pokušavao otvarat mehanizam, ali se navodno na svim shimanovim mjenjačima može podešavat clutch dok kod srama to nije moguće.
Grma je ravna, da se nespretno izrazim. Nema tamo korijenja na kakvo ja mislim, zato sam spomenuo gipsa. Znači serija korijenja/kamenja dužine 50m i brzina od bar 30kmph, al očito to neću moć znat dok ne isprobam iz prve ruke, a i drugačije je na fulki u odnosu na HT

Ovaj setup me prvenstveno zanima za čeličanu.
Staro 29.09.2013., 16:56   #35668
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Jack ima čelik s Zee-jem i prešao je cijelu Paklenicu bez padanja lanca, samo prednji mjenjač naprijed, bez zatezača i basha.
Jučer sam ga bacakao po devetki kroz kamenje i kanale s vododerinama koje sam mogao i elegantnije proć ali ne tangira ga ni najmanje.
Vidjet ću kako će na Surgeu to izgledat, makar bit će složen kako treba tek za 2 tjedna cca.
Staro 29.09.2013., 16:58   #35669
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Od pocetka 7og mjeseca imam iza SLX sa clutchem (nisam stimao napetost opruge, moze se otvoriti normalno) i ne furam zatezac vise niti imam bash.

Bio u Rijeci po kamenju kojega do sada nisam vidio, na Sljemenu prosao 9tku, 9-10-Krvaric, 18-20, 18-pilanu i nisam imao nikakvih problema sa padanjem lanca niti sam osjetio da mi lanac nesto pretjerano lupa po rami.
Fakat je odlicna stvar i investicija.
Jedino kaj ne znam tocno u cem je razlika izmedju SLXa i Zee-a. Na netu bas i ne pise puno osim da su pri izradi Zee-a koristeni malo cvrsci materijali jer se radi ipak o FR mjenjacu.

EDIT:
Ja imam sgs iliti medium cage
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2013., 17:02   #35670
Mitsuoka
Samsung Mob!ler
Moj komp

Mitsuoka's Avatar

Datum registracije: Mar 2012
I Zee ima kraći cage, tako da je još čvršći.

Ja imam već neko vrijeme XT S+, isto zadovoljan, zna spast u nižu s vremena na vrijeme, ali je to ipak long cage i dugi lanac.
Mitsuoka je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na