Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.09.2013., 09:43   #5971
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor Nick7 Pregled postova
Al' ga vi filozofirate s kablovima.
Analogni kablovi su bili puno osjetljiviji na tip kabela (sum, smetnje, interferencija..).
Kod digitalnog prijenosa to je manje.
Naravno, pod uvjetom da RADI.

Ovo me sad podsjeca na audiofile koji CUJU razliku izmedju jeftinog i skupog optickog kabela...
još je gore kad tvrde da čuju razliku između 2-3 interonekta (prostornost, smještaj instrumenata, toplinu)...
a svi redom preko 4 banke....

kod jeftinih i vulgaris domestikus kablova mogu se pojavit smetnje u obliku mreže, točkica, svjetline i sl - u načelu, kabel radi ali vidi se da ima smetnje.
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2013., 10:11   #5972
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
IMO imamo 3, a ne 2 kategorije kabela

1. audiofilske/bolesno skupe koje mi ne pada na pamet kupiti

2. čajniz jeftilene/no name sa baje koji samo sto se ne raspadnu u ruci i koje se nebih usudio uzimat, ne zato jer mislim da nece signal raditi kako spada nego zbog straha da ce se konektor raspasti, a onda sljedi moguce s*anje.
ovi mozda isto dolaze od sharkoon-a npr, ali bez ikakvog QC-a i oznake pa se onda tu nade dobrih i losih kao i sve drugo iz čajne.

3. jeftine kabele tipa sharkoon i sl. (osobno imam 2 ova) koji su u nekakvom rangu 80-200kn, zavisno o duljini.

kategoriju 1 i 2 izbjegavam, a 3 uzimam.

onaj ko se hoce kockat sa "zdravljem" TV-a nek uzima sta ce, ja bome necu na TV od 7000kn stedit 50kn i rizikirat.

geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2013., 05:32   #5973
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Frend mi kupuje Panasonic 55vt60, ali njemu (a ni meni) nisu jasne cijene u Hrvatskoj i recimo Njemačkoj (u Hr je cijena oko 22-23 tis kn, u Njemačkoj se može naći već od 2200 EUR).
Razmišlja da naruči ili ode u Njemačku ili Austriju, ali ne zna gdje bi kupio/naručio niti zna što je sa ostvarivanjem jamstva. Da li imate preporuku za shop i da li znate kakva je situacija sa Panasonicovim jamstvom u Hr?
Ima li netko ideju?
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2013., 07:11   #5974
Mad_Duke
Guest

Došla je baba sa kolačima. Uzmeš frenda koji ima neki caddy (ili ekvivalent dovoljno velikog "auta"), zemete si lijepo "produženi vikend" godišnjeg i zapičiš do Švabije, vidiš Berlin ili koji već grad i vratiš se sa novim telkačem. Opet će te jeftinije ispasti nego ovdje. Downside je garancija, ali da ga moraš vraćati i tri puta sam, u autu ispast će te jeftinije.

Pogledaj i za cijene kod susjeda, odnosno u Austriji. Ovo mi 5 sekundi gugla dalo (najvj krivo, ali kaj sad)
http://www.getprice.com.au/Panasonic...-Plasma-TV.htm
  Reply With Quote
Staro 03.09.2013., 08:58   #5975
Garro
Premium
Moj komp

Ja sam gledao na geizhalsu, cijene su još niže. Pitam da li je već netko imao iskustva sa nekim shopom iz Austrije (što bliže Hrvatskoj, jel) odnosno sa dostavom kurirskom službom.
Staro 03.09.2013., 09:18   #5976
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Došla je baba sa kolačima. Uzmeš frenda koji ima neki caddy (ili ekvivalent dovoljno velikog "auta"), zemete si lijepo "produženi vikend" godišnjeg i zapičiš do Švabije, vidiš Berlin ili koji već grad i vratiš se sa novim telkačem. Opet će te jeftinije ispasti nego ovdje. Downside je garancija, ali da ga moraš vraćati i tri puta sam, u autu ispast će te jeftinije.

Pogledaj i za cijene kod susjeda, odnosno u Austriji. Ovo mi 5 sekundi gugla dalo (najvj krivo, ali kaj sad)
http://www.getprice.com.au/Panasonic...-Plasma-TV.htm
a jesi našo komparaciju...Berlin ...ajd da si reko Minhen (tu ima dost naših branitelja pa moš prespavat ak zatreba)...i još bez gare... po meni to nije isplativo! Minhen, Beč, Grac, Načkanjiža još u redu al ovo...predaleko i preriskantno.
Kak nitko ne spominje Italiju - još je bliže a isto u EU - cijene bi trebale bit iste.
I da, šta ak bude trebo popravak - opet u furgon pa opet 2 dana putovanja??
Staro 03.09.2013., 09:34   #5977
Mad_Duke
Guest

Pa ja sam samo ponudio mogućnost lijepog "izleta" u Berlin (koji kicka dupe, zakon grad) Kao što vidiš spomenuo sam sujede + Austriju
  Reply With Quote
Staro 03.09.2013., 09:40   #5978
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Pa nemorate meni u susjedstvo.

Imate i u Slo dobrih cijena.

http://www.moj-tv.com/plasma-tv/pana...p50vt60e/12258
http://www.makspro.si/index.php/plaz...3d-3000hz.html

Edit: Sad vidim da je tu cijena za 50", a trazi se 55", my bad.

http://www.makspro.si/index.php/plaz...3d-3000hz.html

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je online   Reply With Quote
Staro 03.09.2013., 11:58   #5979
Garro
Premium
Moj komp

I kako sada objasniti majmunima u Panasonicstore-u da su "samo" 750 EUR skuplji od Slovenaca... Lagano je tako doći u travnju sa "popustima" od 25-30%...

Nino, hvala na linku, mislim da ćemo otići u Deželu na knedličke i telku.

Edit: razgovarao sa makspro-om, cijena je 2300 EUR, dostava besplatna do Novog Mesta ili za dodatnih par eura gdje god u Sloveniji. Garancija je dvije godine i ne mogu je produžiti na 5. Sada me zanima, koliko su uopće te garancije između druge i pete godine korisna stvar?

Zadnje izmijenjeno od: Garro. 03.09.2013. u 13:53.
Staro 03.09.2013., 21:31   #5980
lujito
Premium
Moj komp

lujito's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Jel mi može netko objasnit povezivanje zvučnika na plazmu? Imam ST60E i povezao bih na njega Logitech zvučnike koji se spajaju sa 3.5 Jackom. Znam da opcija povezivanja preko utora za slušalice na funkcionira. Zanima me zašto ne funkcionira ni spajanje u AV izlaz, znači ni liniju ne mogu povezat... Jel mi jedino rješenje spajanje preko nekog receivera, tj. kupnja kućnog kina?
lujito je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2013., 02:42   #5981
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Garancija je dvije godine i ne mogu je produžiti na 5. Sada me zanima, koliko su uopće te garancije između druge i pete godine korisna stvar?
Pa znaš sam zašto je korisna stvar Ja ti mogu reći samo moje osobno mišljenje o garancijama.

Na kupovinu od 15.000 kuna gledam osobno kao "porez na luksuz" koji ću mjesečno plaćati. Ako mi rikne za dvije godine, plaćao sam mjesečno nemalih 625 kuna da bi imao doma takav TV i nakon dvije godine je neupotrebljiv (a popravak najvjerojatnije pola cijene TV :P). Ako sam imao garu od 5 godina i rikne nakon toga ispadne kao da sam mjesečno plaćao za luksuz 250 kuna. Kaj je puuno manje, a radi se o tri godine bez razbijanja glave.

Evo, osobno imam svoju plazmu već skoro 5 godina. (Garancija prošla prije 3, tada nitko nije ni nudio 5) i moram reći. Sada da mi rikne bi bio "izgubljen". Tek za godinu i pol sam mislio ići u kupovinu nove sa 5 godina gare (da probam pogoditi zadnji plazma vagon) i da sad ostanem bez TV-a (koji je bogme puno dao) bio bi razočaran, a svojevremeno sam ju platio 8.000 kuna. Da mi rikne nešto od 15.000 nakon dvije godine pa tukao bi se po glavi.

Citiraj:
Autor lujito Pregled postova
Jel mi može netko objasnit povezivanje zvučnika na plazmu? Imam ST60E i povezao bih na njega Logitech zvučnike koji se spajaju sa 3.5 Jackom. Znam da opcija povezivanja preko utora za slušalice na funkcionira. Zanima me zašto ne funkcionira ni spajanje u AV izlaz, znači ni liniju ne mogu povezat... Jel mi jedino rješenje spajanje preko nekog receivera, tj. kupnja kućnog kina?
heapdhone out od PC-a je identičan headphone outu na TV-u. Ne znam zašto 3.5mm stereo kabel ne bi radio. Isto mi vrijedi i za audio izlaze. Obična analogija, chinch sim, chinch tamo (ili u 3.5mm na liniji kak di) i vozi. Možda su na novim plazmama strpali neš u opcijama (headphone je na mojoj prvi put bio stišan recimo), ali da ne radi out-of-the-box mi je u krajnju ruku čudno.
  Reply With Quote
Staro 04.09.2013., 02:56   #5982
Garro
Premium
Moj komp

Pitam jer sam negdje čitao da je produženje garancije u najvećem broju slučajeva bacanje novca, sistemom "ono što se nije pokvarilo u dvije godine, neće ni u pet".

Ništa, pogledati ću još malo po Sloveniji i raspitati se kod Panasonica Hrvatska...
Staro 04.09.2013., 10:13   #5983
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Jamstvo možeš produžiti u Corrigo.hr (http://www.corrigo.hr/), unutar par dana nakon što kupiš TV. TV moš kupit bilo gdje. Prije nego naručiš TV, samo ih nazovi i sve pitaj.

Ja sam ih zvao i pitao ako kupim TV vani jel mogu ovdje produljit jamstvo i servisirati u sljedećih 5 godina u sklopu jamstva, rekli su da. Tako da, zovi i pitaj sve njih. Doduše, malo su škrti i blesavi bili povodom informacija, nisam ih mogao dobiti na telefon, ali su mi uredno odgovarali na mailove.

Na kraju nisam uzeo telku vani nego kod nas i kod njih produlji jamstvo s 2 na 5 godina.
Staro 06.09.2013., 21:50   #5984
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Pitam jer sam negdje čitao da je produženje garancije u najvećem broju slučajeva bacanje novca, sistemom "ono što se nije pokvarilo u dvije godine, neće ni u pet"
Tak' je... produzenje garancije na 5g je bacanje novca ak' se nista ne pokvari.
A ako se pokvari, onda ces kukati sto nisi uzeo produzenu garanciju

FYI, ja sam uzeo 5g garancije za svoju plazmu.
Nick7 je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2013., 22:13   #5985
Garro
Premium
Moj komp

Poslao sam upit u MR Servis/ Corrigo, ali se nisu još javili...
Staro 06.09.2013., 23:53   #5986
afterburner
Premium
Moj komp

afterburner's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Planiram uzeti Samsung UN46F8000 (ili nesto u tom rangu). Po specifikacijama vidim da ugradeni media player podrzava MKV filmove. Sad me zanima jel moguce upalit mkv film preko vanjskog diska ili preko mreze, a da se audio (DTS/Dolby 5.1) salje dalje na receiver preko optickog izlaza?
afterburner je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2013., 09:01   #5987
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Poslao sam upit u MR Servis/ Corrigo, ali se nisu još javili...
Kao što rekoh, malo su retardirani oko komunikacije... Treba i 2 put slati...

Šalji i na "Zlatko.Perkovic(at)mrservis.hr". Meni se na upit nisu javili preko 20 dana, dok nisam ponovo poslao i onda mi momentalno odgovorili.

Ako si im slao upit putem weba, možda im web šteka. Uglavnom mrservis.hr i corrigo su ista firma koliko se meni čini, jer odgovore dobivam s mrservis.hr domene...
Staro 07.09.2013., 09:57   #5988
Garro
Premium
Moj komp

Zvao sam ih na MR servisov broj, žena mi je tamo rekla da šaljem upit na tehnicka_podrska(at)mrservis.hr.

Budem pricekao par dana, pa ću poslati na mail koji si naveo (hvala!).

Ali kako meni vrag ne da mira, poslat ću upit u Panasonicstore da mi objasne preko 5 tisuća kuna razlike u cijeni.
Staro 07.09.2013., 10:46   #5989
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Citiraj:
Autor afterburner Pregled postova
Planiram uzeti Samsung UN46F8000 (ili nesto u tom rangu). Po specifikacijama vidim da ugradeni media player podrzava MKV filmove. Sad me zanima jel moguce upalit mkv film preko vanjskog diska ili preko mreze, a da se audio (DTS/Dolby 5.1) salje dalje na receiver preko optickog izlaza?
nije moguće. van ide samo zvuk sa TV tunera najčešće 2.0 dakle obični stereo.
Staro 07.09.2013., 10:59   #5990
iNoob
Game Collector
Moj komp

iNoob's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Jel previše 42" za gaming sa 1-1.5 metara udaljenosti? Ili da uzmem 32"?
Staro 07.09.2013., 11:30   #5991
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor iNoob Pregled postova
Jel previše 42" za gaming sa 1-1.5 metara udaljenosti? Ili da uzmem 32"?
ja imam 46". igram sa 1.5m cirka, a filmove sa dvosjeda iza oko 3.5m.
meni je to ok. ak imas love uzmi 42".
Staro 09.09.2013., 13:04   #5992
mdrla
Premium
Moj komp

mdrla's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Trebao bih preporuku za bežičnu tipkovnicu za plazmu TX-P42ST50E! i da ima onaj touchpad, ako uopće može radit na plazmi!
Staro 10.09.2013., 16:42   #5993
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Koliko sam samo puta u zadnjih par godina posvjedočio trzanju slike, povremenom gubljenju slike ili čudnom "invertiraju" boja i kojekakvim čudesima... a uzrok je upravo bio u jeftinom šrotastom HDMI kabelu.

Ne znam koliko vas je ovdje tehničke struke, ali HDMI kabel vuče signale frekvencije do pola GHz i najčešće se nalazi u šumi strujnih i ostalih kabela. Itekako su osjetljivi i moraju biti kvalitetno napravljeni.

Dobro je syss rekao, dovoljno ti je da oklop HDMI kabela negdje dira vrući vod i evo ti kratkog spoja i nevažeće reklamacije. Istresite 200-300kn za kvalitetan kabel, trajat će vam dulje nego TV i mirna glava.
Staro 10.09.2013., 16:55   #5994
Mad_Duke
Guest

Ako radi, radi i neće se sam pokvariti ako ga nećeš pigati. Pustiš bilo koji sadržaj u 1080P @60Hz-a ili u 3D-u i ako prolazi to, boli te briga. Neće se kabel sam od sebe "pokvariti", a većina tih skupih su isti drek kao i ovi jeftinijji. Bilo je slučajeva kada su samo strpali deblju izolaciju okolo i naplatili kabel 5 puta više.
  Reply With Quote
Staro 10.09.2013., 17:51   #5995
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Evo ti kod mene doma jedan 10m HDMI kabel s pozlaćenim kontaktima iz chipoteke koji je normalno radio kad sam ga kupio, a sad nakon tri godine radi sranja na bilo čemu šta je spojeno na njega.

Loša izolacija, oksidacija, (polu)hladni lemovi koji se razlohaju od savijanja kabela kod konektora i sl.

U jednu ruku dobro veliš, bilo je prodavanja muda pod bubrege s debljim izolacijama i fensi opletima i još uvijek ima. Ali ako ne smijem savinuti kabel a da mu se nešto ne dogodi, sorry to je šrot kabel i ne želim ga koristiti ni u laboratorijskim uvjetima.
Staro 10.09.2013., 18:22   #5996
Mad_Duke
Guest

Slažem se da ne mora uvijek raditi, ali nitko ne garantira da ti se neće ni skuplji kabel spigati. Djubrad vrlo često niti ne garantira prijenos koji može ostvariti!

Ruku na srce, poserem se i na HDMI i na USB i na sve te kablove. Samo se nasmijem kada pogledam neki CAT6 kabel. Na žalost, industriji je u interesu raditi ovako skupe HDMI kablove. Nadam se da će ovo zaživiti što prije
http://en.wikipedia.org/wiki/HDBaseT
jer je to jedini trijezan (ne DIY) korak u pravom smjeru koji sam vidio u zadnjih ohoho godina.
  Reply With Quote
Staro 11.09.2013., 09:39   #5997
Delpiero
Premium
Moj komp

Delpiero's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Tražim si TV za dnevni boravak, bavim se uglavnom gledanjem tv programa i spojim tv s komp-om pa gledam kakav hd film ili seriju..

Kupio bih 32'' veličinu dijagonale ekrana uz full hd, pa me zanima ako je neko već gledao i kupio, na kojih par modela da obratim pozornost?

Meni u oko upada ovaj Samsung ue32f5000awxxh, jeli to čemu ili postoji nešto bolje za te novce(ne bih išao preko 2500kn-3000kn)?

Zadnje izmijenjeno od: Delpiero. 11.09.2013. u 09:45.
Delpiero je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2013., 12:17   #5998
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
To ti je trenutno best buy za oko 2500, taj Samsung F5000
Staro 11.09.2013., 13:05   #5999
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Pozdrav.

Primjetio sam jedan problem sa LCD-om.

Daklem vec nekoliko puta mi se desavalo da ga ugasim na stand-by, lampica se upali sto oznacava da je ugasen I nakon nekog vremena (sat, dva, cjeli dan, kako kad) ga nadem upaljenog na nacin da stand-by lampica gori kao da je ugasen, ali se vidi da lampe/LED-ice gore, odnosno da osvjetljenje radi iako nema slike nikakve ni signala na TV-u.

Dali vam se desavalo nesto slicno mozda? Pretpostavljam da je bug u softveru I malo je zabrinjavajuce te sam sad poceo zbog paranoje iskljucivat TV iz struje sto je malo glupo kad sam doma.

poz
-->
Pozdrav.

Primjetio sam jedan problem sa LCD-om.

Daklem vec nekoliko puta mi se desavalo da ga ugasim na stand-by, lampica se upali sto oznacava da je ugasen I nakon nekog vremena (sat, dva, cjeli dan, kako kad) ga nadem upaljenog na nacin da stand-by lampica gori kao da je ugasen, ali se vidi da lampe/LED-ice gore, odnosno da osvjetljenje radi iako nema slike nikakve ni signala na TV-u.

Dali vam se desavalo nesto slicno mozda? Pretpostavljam da je bug u softveru I malo je zabrinjavajuce te sam sad poceo zbog paranoje iskljucivat TV iz struje sto je malo glupo kad sam doma.

poz
Staro 11.09.2013., 13:56   #6000
Delpiero
Premium
Moj komp

Delpiero's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor brodjo Pregled postova
To ti je trenutno best buy za oko 2500, taj Samsung F5000
Ok, tako sam i mislio, al kažem bolje pitati pa sam miran.

Hvala

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na