|
![]() |
#1 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Thomson SpeedTouch ST780i WL by Metronet
Ima li netko ovo sranje od routera? Već tri sata pokušavam osposobiti WLAN i ne ide nikako. Dosta stvari je zaključano ili se ne vidi tako da sve što mogu napraviti je port forwarding, WLAN enkripciju i DHCP koji malo radi, malo ne radi. Prekopao sam cijelo sučelje u nadi da ću pronaći neku skrivenu postavku, ali ništa. Par puta sam ga hardverski resetirao i čudno mi je kako nakon reseta uvijek bude uključena WLAN enkripcija i još neke postavke, kao da je to Metronet zapisao u firmware. Ne traži uopće nikakve login podatke niti za ulaz u router niti za ISP account, nema mogućnosti za postaviti ga u bridge mode nego samo radi u router modu,... Telefon koji je spojen na njega uredno radi kao i internet preko LAN sučelja, ali o WLAN-u ni govora. Sve postavke sam mijenjao, od B/G moda, kanala, enkripcije, SSID-a, DHCP-a,... ali bez uspjeha. Nađem ga u popisu AP-ova, stisnem na connect, pojavi se prozorčić waiting for network i dalje ne mrda. Nakon minutu-dvije prekine spajanje. Radio sam na brdo routera i ovaj mi je najgori do sada. Više stvarno ne znam što dalje napraviti osim čekićem pokušati... ![]() Unaprijed hvala.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Možda ovo: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |||
EMP moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ja dobio taj router prije par dana na tcomu.. spojio se zicano i upalio wlan te ukljucio enkripciju.. sve proradilo od prve.. ukucao user i pass i on je odmah radio u router modu.. spojio tri kompa bez problema i do sada ni jednom nije pucala veza niti bilo ikakvih problema... ja se odusevio koliko jednostavno radi...
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Meni ne radi... Gdje si ukucao user name i pass? Ne mogu vjerovat da sučelje može biti ovako zakinuto...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
|
Ako nije i to zaključano(a to je očito već automatski podešeno ako radi preko kabela): Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
To ništa nemam, nakon set upa se pojavi samo konfiguracija DHCP-a, a tu spada IP adresa routera te početna i završna dodjeljiva IP adresa. Poslije toga ide reboot routera i to je to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
|
Sve zaključano…ne bi bilo čudno da su i Wi-Fi poremetili. ![]() Znači, svijetli crveni WLAN LED(The Thomson Gateway wireless access point uses no security) i zapinje na: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Kad hardverski resetiram router, LED-ica svijetli zeleno što je i logično jer je po defaultu uključena (najjača) WPA enkripcija. Ako stavim na WEP, svijetli narančasto, a zeleno je ako nema nikakve zaštite. U međuvremenu sam kontaktirao Metronet i zamislite što su rekli - za uključenje WLAN-a se treba poslati kopija osobne i pismeni zahtjev nakon čega će se oni remote spojiti na router i uključiti WLAN jer su kao sve ove postavke što vidim zapravo read only. Bezobrazluk samo takav, kao da smo kolega i ja od jučer, OMG...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||||||
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: thopok. 04.08.2008. u 15:11. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
al mislim da ima opcija "broadband connection" i kad na to kliknem imam samo za ukucati user i pass.. nista drugo... i to ukucao i radi.. nista drugo nisam dirao... moguce da je to t-com sredio firmware...
![]() |
![]() |
#14 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Bilo je nekaj govora o ovom ruteru: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=112988 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
U ovom je slučaju by Metronet. Nije problem u uređaju, nego u ISP-ovima… ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
|
Tako je, thopok, uključenje WLAN opcije je 99 kn. Maloprije su to napravili i sad sve radi normalno. Gamad bezobrazna...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
Radi samo ako se plati 99 kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2013
|
sto znaci treba platit 99kn i to je to? nema drugog rjesenja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Pardon my French, al šta nije bolje onda kupit neki AP najjeftiniji uz sitnu nadoplatu pa ti ostane i za ubuduće? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|