PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Thomson SpeedTouch ST780i WL by Metronet (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=115348)

domy_os 04.08.2008. 11:34

Thomson SpeedTouch ST780i WL by Metronet

Ima li netko ovo sranje od routera? Već tri sata pokušavam osposobiti WLAN i ne ide nikako. Dosta stvari je zaključano ili se ne vidi tako da sve što mogu napraviti je port forwarding, WLAN enkripciju i DHCP koji malo radi, malo ne radi. Prekopao sam cijelo sučelje u nadi da ću pronaći neku skrivenu postavku, ali ništa.

Par puta sam ga hardverski resetirao i čudno mi je kako nakon reseta uvijek bude uključena WLAN enkripcija i još neke postavke, kao da je to Metronet zapisao u firmware. Ne traži uopće nikakve login podatke niti za ulaz u router niti za ISP account, nema mogućnosti za postaviti ga u bridge mode nego samo radi u router modu,...

Telefon koji je spojen na njega uredno radi kao i internet preko LAN sučelja, ali o WLAN-u ni govora. Sve postavke sam mijenjao, od B/G moda, kanala, enkripcije, SSID-a, DHCP-a,... ali bez uspjeha. Nađem ga u popisu AP-ova, stisnem na connect, pojavi se prozorčić waiting for network i dalje ne mrda. Nakon minutu-dvije prekine spajanje.

Radio sam na brdo routera i ovaj mi je najgori do sada. Više stvarno ne znam što dalje napraviti osim čekićem pokušati... :(

Unaprijed hvala.

thopok 04.08.2008. 11:48

Možda ovo:
Citiraj:

If the Thomson Gateway ACL settings are set to:
  • New stations are allowed (automatically), your wireless station can access the Thomson Gateway WLAN without additional configuration.

?

Buger 04.08.2008. 12:19

spoji ga preko mrežne kartice na komp i onda se spoji na router i tamo ćeš imat spike za resetiranje. Nekidan sam namjestio wlan na njemu, ali se sada ne mogu točno sjetiti postupka

domy_os 04.08.2008. 12:34

Citiraj:

Autor thopok (Post 1103281)
Možda ovo:
Citiraj:

If the Thomson Gateway ACL settings are set to:

* New stations are allowed (automatically), your wireless station can access the Thomson Gateway WLAN without additional configuration.
?

To je već po defaultu uključeno i nisam ni pokušavao mijenjati dok WLAN ne osposobim bez ikakve zaštite.

Citiraj:

Autor Buger (Post 1103307)
spoji ga preko mrežne kartice na komp i onda se spoji na router i tamo ćeš imat spike za resetiranje. Nekidan sam namjestio wlan na njemu, ali se sada ne mogu točno sjetiti postupka

U startu sam se spojio preko WLAN-a i preko sučelja se ne može resetirati. Pokušaj se sjetiti pa javi... :) Mislim, u njemu je sve OK namješteno, ali jednostavno ne radi.

Misak 04.08.2008. 13:33

ja dobio taj router prije par dana na tcomu.. spojio se zicano i upalio wlan te ukljucio enkripciju.. sve proradilo od prve.. ukucao user i pass i on je odmah radio u router modu.. spojio tri kompa bez problema i do sada ni jednom nije pucala veza niti bilo ikakvih problema... ja se odusevio koliko jednostavno radi...

domy_os 04.08.2008. 13:36

Meni ne radi... Gdje si ukucao user name i pass? Ne mogu vjerovat da sučelje može biti ovako zakinuto...

MIK 04.08.2008. 13:39

Imam ga i ja. Ruter je "hakiran" od tcoma po principu glavno da radi a ostalo ne diraj.

thopok 04.08.2008. 14:22

Ako nije i to zaključano(a to je očito već automatski podešeno ako radi preko kabela):
Citiraj:

1. In the menu, click SpeedTouch.
  2. In the Pick a task list, click Set Up.
In the Easy Setup wizard:
1 Click Next to proceed. If for some reason you want to abort the wizard, click Cancel.
2 Choose the Service provided by your ISP (Router or Bridge) and click Next.
3 Select the appropriate VPI/VCI - and, if required, the Connection Type (PPPoE or PPPoA) - provided by
your ISP, and then click Next.
4 For a Routed service, fill in the Internet Account settings (PPP user name and password) provided by your
ISP, and then click Next.

domy_os 04.08.2008. 14:26

To ništa nemam, nakon set upa se pojavi samo konfiguracija DHCP-a, a tu spada IP adresa routera te početna i završna dodjeljiva IP adresa. Poslije toga ide reboot routera i to je to.

thopok 04.08.2008. 14:47

Sve zaključano…ne bi bilo čudno da su i Wi-Fi poremetili.:nono:
Znači, svijetli crveni WLAN LED(The Thomson Gateway wireless access point uses no security) i zapinje na:

Citiraj:

Result: a wireless connection to your Thomson Gateway will be established. When the connection is ready, Windows informs you through a popup balloon in the notification area
Troubleshooting Microsoft Windows XP-based Wireless Networks in the Small Office or Home Office

domy_os 04.08.2008. 14:52

Kad hardverski resetiram router, LED-ica svijetli zeleno što je i logično jer je po defaultu uključena (najjača) WPA enkripcija. Ako stavim na WEP, svijetli narančasto, a zeleno je ako nema nikakve zaštite.

U međuvremenu sam kontaktirao Metronet i zamislite što su rekli - za uključenje WLAN-a se treba poslati kopija osobne i pismeni zahtjev nakon čega će se oni remote spojiti na router i uključiti WLAN jer su kao sve ove postavke što vidim zapravo read only. Bezobrazluk samo takav, kao da smo kolega i ja od jučer, OMG...

thopok 04.08.2008. 14:55

Citiraj:

Mogu li dobiti modem/router s wlan opcijom?
Da, uz ugovor na 24 mjeseci može se dobiti modem/router s WLAN opcijom uključenom u instalaciju koja iznosi 1kn s PDV-om. Uz ugovor na 12 mjeseci može se dobiti modem/router s WLAN opcijom uz jednokratnu naknadu od 99kn s PDV-om.

Mogu li Metronetov router prebaciti u „bridge mode“ tj. mogu li koristiti svoj router ?

To trenutačno nije moguće.

Može li se Metronetov modem spojiti na moj USB?

USB nije dio Metronetove usluge.

Priključak Jednokratno
s PDV-om
Uključenje WLAN opcije 99,00 kn

:eek::nono:
Citiraj:

Your Thomson Gateway allows you to connect your computer(s) via:
> Ethernet
> USB
> Wireless networking

Misak 04.08.2008. 14:59

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1103351)
Meni ne radi... Gdje si ukucao user name i pass? Ne mogu vjerovat da sučelje može biti ovako zakinuto...

e ne mogu ti reci tocno napamet jer mi je to u kuci kod staraca a ja cu tamo doci tek za vikend...

al mislim da ima opcija "broadband connection" i kad na to kliknem imam samo za ukucati user i pass.. nista drugo... i to ukucao i radi.. nista drugo nisam dirao... moguce da je to t-com sredio firmware...

MIK 04.08.2008. 15:11

Bilo je nekaj govora o ovom ruteru:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=112988

thopok 04.08.2008. 15:17

U ovom je slučaju by Metronet.
Nije problem u uređaju, nego u ISP-ovima…:nono:

Veki-os 04.08.2008. 17:09

To su ti,kako je netko rekao "konkurentni" ISP-ovi...

domy_os 04.08.2008. 17:41

Tako je, thopok, uključenje WLAN opcije je 99 kn. Maloprije su to napravili i sad sve radi normalno. Gamad bezobrazna...

Aka 92 12.10.2011. 22:25

Radi samo ako se plati 99 kn

volverine 03.09.2013. 22:07

sto znaci treba platit 99kn i to je to? nema drugog rjesenja?

The AC 04.09.2013. 00:28

Pardon my French, al šta nije bolje onda kupit neki AP najjeftiniji uz sitnu nadoplatu pa ti ostane i za ubuduće?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:07.