|
![]() |
#35161 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Vendetta, ako ti pašu (obzirom na osovine) Fulcrumi RM3 sa Bike-comp.de za 200e su best buy ikada. Ne znam jel ih još ima jedino. EDIT: Brzoplet sam i ne čitam iako sam otvorio link na Shimano kotače ![]()
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 27.08.2013. u 13:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35163 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
Citiraj:
![]() ![]() A tebi hvala na avanturi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35164 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
|
Staza je neprohodna zbog nabacanog smeca, granja, izvaljenih stabala i isprane zemlje.
|
![]() |
#35165 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Istina. I treba biti QR... frame i vilica su takvi. Recimo ovo je najjeftiniji centerlock shimano combo: W + B Ili neki Fulcrum + 6 bolt disk kočnice... Mislim da razlike nema osim jednostavnosti centerlocka vs 6 bolt... a možda se varam jer sam njub. A onda imamo u 200 i sitno € segmentu i DT SWISS ili MAVIC |
![]() |
![]() |
![]() |
#35166 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Koji si ti flejmer destro ![]() Inace, gore na Zelenoj magistrali, se skrene desno kod Tucmana, i samo se ravno produzi u sumu pa svako skretanje lijevo osim jednog koje vodi uzbrdo. Jako lijepa staza ali dosta kraca od Glavice. Izbije se na Gornje Vrapce tocno ispod streljane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35167 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
@vendetta - ako kanis dati 150e za kotace + 150e za kocnice koje su namjenjene za sumu i voziti se uglavnom po cesti, makadamu i sumskim puticima po marjanu to ti bas i nije neki potez. radije onda kupi cestovni/treking set kotaca ako ti je vecina voznje po cesti, ovo malo po makadamu bude izdrzalo to sve skupa. kocnice isto tak, to je mtb grupa koja moze posluziti i za dobrano divljanje po sumi. kupi slabije, jeftinije kocnice, a ako si vec navalil potrositi 300e na kotace i kocnice, dio koji ti ostane ulupaj u druge dijelove i napravi od bicikla pilu po svojoj mjeri - sam velis da se uglavnom vozis po cesti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35168 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
centerlock je super stvar ako imas vise kotaca koje mijenjas, jer nema nastimavanja calipera, jedni van drugi nutra disk je uvijek u savrsenom centru (koncentricna kruznica), nemre "pobjec" kao kod 6 bolta... "minus" koji ljudi navode da si ogranicen samo na shimanove rotore i nabe sa konusima, ja im za sada nisam nasel nikakvu manu osim prve serije ice tech koji su se hteli razlijepit, sad su navodno popravili to...
![]() |
![]() |
#35169 |
Premium
|
+ kaj se dosta ljudi zalilo da im se zadnja XT CL naba rascvjetala, a kod XT 6bolt nabe je to puno rjedi slucaj. i sam imam zadnju xt cl nabu i nikad nikakvih problema, pouzdana, relativno lagana i dugotrajna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35170 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
ja da kucnem o drvo sam jedino imal problema sa prvim serijama XTR950 shimano nabi, nakon toga sam iskljucivo na XT s ponekim izletom na XTR da se uvjerim da je bacen novac ![]() ali uz redovno odrzavanje i bez direktong mlaza miniwasha, nikakvih problema, a i da se kaj desi nakon godinu dana ili puno km, boli me djon, za 40 eur se ne sekiram, stara dole, nova gore i peglaj dalje... disclaimer: navedeno se odnosi na XC/TOURING tip voznje kmeta od 100+kg bez skakanja ili vratolomija... ![]()
![]() |
#35172 |
Premium
|
nikad ne znas, mozda ti s vremenom dopizdi cesta i makadam i odlucis otici na neku jednodnevnu/vikend voznju na grublji teren. u slucaju da ti se svidi, mozda pozelis bolju vilicu i/ili ramu, a ako sad narucis prave kocnice i kotace, sve ostalo je macji kasalj (mjenjaci, sifteri, pogon i periferija - volan, lulica, sic i stanga su jeftiniji i lakse nabavljivi kod nas, a i pitanje je trebas li ih mijenjati). s boljim kocnicama dobivas na sigurnosti na spustu, a s boljim kotacima si em jaci na usponu em na spustu. dakle win-win. ako vec imas pripremljene pare i zadovoljan si sa kompletnom pogonskom grupom koju imas, najbolja moguca kombinacija je Fulcrum + 596 |
![]() |
![]() |
![]() |
#35176 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Adax ode iz zagreba i postane pjesnik ![]()
Baraba style! Zadnje izmijenjeno od: Shoshy. 27.08.2013. u 19:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35177 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Mozes i tako, ali bolja varijanta te staze je gore kod rampe na vrhu mage na makadam pa onda kod prve table desnoi dodjes na isto samo je duze. Ako ti ni to nije dosta onda odes na ponikve pa prema onom blatu i stazi 8 il koja vec i skrennes desno pa ubrdo i dodjes na makadam opet prema tabli itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35178 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35179 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Nije problem, javi se jedno popodne pa ti pokazem. Bili smo zadnji puta nas par i ok je staza ovak za poslje posla odvrtit. Tabla je prva moguca kad krenes po makadamu pa desno u sumu, malo je zarasla staza pa treba znat, ali ako dobro pazis mozda i strumfove vidis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35180 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Popodne sam okupiran ovaj tjedan, a planiram i Sljeme odradit jedan dan prije vikenda tako da nis do sljedeceg tjedna. Budem cesce tu stavljao kad idem pa se valjda ulovimo jedan dan, ako nista sad znam di trebam ciljati ![]() Inace, ako produzis po makdamu s lijeve strane ima masu kupina. Pomogle su mi prezivjeti povratak do rampe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35181 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35183 |
Premium
|
moj oglas rusi rekorde posjecenosti, rokaju munje i gromovi, padaju serveri ![]() rukavice su ono, dobre za pocetak zime i neko prohladno vrijeme. s pocetkom prave zime dok gore temp zna biti i minus 15 po danu dok se vozis, onda ti tak fino zima ode pod nokte da to nije istina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35184 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja sam do sad vozio svaku zimu u onim duplim vunenim rukavicama iz Intersporta ~100kn. Nikad mi nije bilo hladno nit mi je vjetar puhao. Problem s njima je sto ih ne smijes smociti, a i prvi pad ce ih unistiti pa nisu za sumu. Dakle za commutanje super. Ne znam nista o ovim rukavicama iz lidla ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35185 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
Kada je baš pravo zima, onda imam one kožne, kontam da je njiha i Valter nosio, prave SKOJ-evske ako se sjećaš ![]() nema zime za eskime...
![]() |
![]() |
#35186 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
E te su prave bajkerske ![]() ![]() Thx, uzet cu onda ove iz Lidla, kao i vecina opreme, djeluju obecavajuce.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35188 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
ikakva vožnja za sutra ujutro ?? ![]() ili se ide pa se opet čkomi |
![]() |
![]() |
![]() |
|