Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.08.2013., 19:01   #1
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
OCZ Vertex 4 256GB, Vector 256GB & Vertex 450 256GB - usporedni test

Test tri OCZ SSD-a.
krešo je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2013., 19:20   #2
Ranma 1/2
Anything Goes Martial Art

Ranma 1/2's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
pa tako Vertex 4 dolazi sa 512GB DDR3-800 Hyynixove
mala greskica ili to disk ima chache veci od kapaciteta

Ranma 1/2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.08.2013., 02:23   #3
Mad_Duke
Guest

Pa osobno sam razmišljao o jednoj "ingenious" izvedbi SSD-a za desktop računala (ne za laptope baš zbog veće potrošnje).

Imaš SSD X kapaciteta, imaš na njemu RAM X> kapaciteta i malu bateriju. Upališ komp, boota se sa SSD-a (koji je brz). Nakon boota sve se sa SSD-a polagano (zapravo jako brzo) kad ne ometa rad prebaci u RAM. Dok radiš sve se obavlja sa RAM-a na SSD-u čime je brzina maksimalna. Nakon gašenja kompa baterija nastavlja napajati RAM, sadržaj RAM-a se za to vrijeme kopira na SSD. Nakon što se prijenos obavi imaš sve podatke spremljene na non-volatile memoriji. U slučaju jako brzog paljenja kompa (ukoliko prijenos nije završen) nikom ništa jer se u tom slučaju sve boota sa RAM-a. Ovime bi vijek trajanja SSD-a bio jako poboljšan, a brzina bi bila odlična.

A sada nakon ovog mislim da je vrijeme za spavanje
  Reply With Quote
Staro 02.08.2013., 02:38   #4
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Pa osobno sam razmišljao o jednoj "ingenious" izvedbi SSD-a za desktop računala (ne za laptope baš zbog veće potrošnje).

Imaš SSD X kapaciteta, imaš na njemu RAM X> kapaciteta i malu bateriju. Upališ komp, boota se sa SSD-a (koji je brz). Nakon boota sve se sa SSD-a polagano (zapravo jako brzo) kad ne ometa rad prebaci u RAM. Dok radiš sve se obavlja sa RAM-a na SSD-u čime je brzina maksimalna. Nakon gašenja kompa baterija nastavlja napajati RAM, sadržaj RAM-a se za to vrijeme kopira na SSD. Nakon što se prijenos obavi imaš sve podatke spremljene na non-volatile memoriji. U slučaju jako brzog paljenja kompa (ukoliko prijenos nije završen) nikom ništa jer se u tom slučaju sve boota sa RAM-a. Ovime bi vijek trajanja SSD-a bio jako poboljšan, a brzina bi bila odlična.

Definitivno

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2013., 08:18   #5
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Datum registracije: May 2007
I kod AIDA 64 i IOMeter testova, kod prikaza Access time-a, malo imate "nezgodan" prikaz.

Ako netko samo vizualno pogleda dobiti će krivu predodžbu, jer dužina stupca ne odgovara vremenu koje unutra piše, nego dužini znamenaka koje pišu unutra, tj, ima primjera gdje je stupac od diska da većim accesss time-om kraći od stupca diska sa manjim, samo zato jer je jedan zaokružen na jednu decimalu, a drugi na 2 ili 3.

Možda promijeniti raspon podataka za grafikon tako da svi postanu "duži", pa će prikazivati realan odnos?
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
ti.le je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2013., 09:30   #6
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Evo i ja naletio na malo greskicu. Odma na prvoj stranici, druga recenica, valjda.

"i prešao na (polu)kućo rješenje"
Momir je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2013., 13:44   #7
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor ti.le Pregled postova
I kod AIDA 64 i IOMeter testova, kod prikaza Access time-a, malo imate "nezgodan" prikaz.

Ako netko samo vizualno pogleda dobiti će krivu predodžbu, jer dužina stupca ne odgovara vremenu koje unutra piše, nego dužini znamenaka koje pišu unutra, tj, ima primjera gdje je stupac od diska da većim accesss time-om kraći od stupca diska sa manjim, samo zato jer je jedan zaokružen na jednu decimalu, a drugi na 2 ili 3.

Možda promijeniti raspon podataka za grafikon tako da svi postanu "duži", pa će prikazivati realan odnos?
Da, tako je zbog Seagate SSHD-a i nažalost se ne može izbjeći. U sljedećem testu taj disk ide van iz tablica pa će biti bolji prikaz.

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova

Sjetio se toga i Asus

Zadnje izmijenjeno od: krešo. 02.08.2013. u 14:58.
krešo je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2013., 18:31   #8
nixass
Premium
Moj komp

nixass's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
u tablici od Pcmark8 imate corsair vertex 3
nixass je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas