![]() |
OCZ Vertex 4 256GB, Vector 256GB & Vertex 450 256GB - usporedni test
Test tri OCZ SSD-a.
|
Citiraj:
|
Pa osobno sam razmišljao o jednoj "ingenious" izvedbi SSD-a za desktop računala (ne za laptope baš zbog veće potrošnje).
Imaš SSD X kapaciteta, imaš na njemu RAM X> kapaciteta i malu bateriju. Upališ komp, boota se sa SSD-a (koji je brz). Nakon boota sve se sa SSD-a polagano (zapravo jako brzo) kad ne ometa rad prebaci u RAM. Dok radiš sve se obavlja sa RAM-a na SSD-u čime je brzina maksimalna. Nakon gašenja kompa baterija nastavlja napajati RAM, sadržaj RAM-a se za to vrijeme kopira na SSD. Nakon što se prijenos obavi imaš sve podatke spremljene na non-volatile memoriji. U slučaju jako brzog paljenja kompa (ukoliko prijenos nije završen) nikom ništa jer se u tom slučaju sve boota sa RAM-a. Ovime bi vijek trajanja SSD-a bio jako poboljšan, a brzina bi bila odlična. :) A sada nakon ovog mislim da je vrijeme za spavanje :D |
Citiraj:
|
I kod AIDA 64 i IOMeter testova, kod prikaza Access time-a, malo imate "nezgodan" prikaz.
Ako netko samo vizualno pogleda dobiti će krivu predodžbu, jer dužina stupca ne odgovara vremenu koje unutra piše, nego dužini znamenaka koje pišu unutra, tj, ima primjera gdje je stupac od diska da većim accesss time-om kraći od stupca diska sa manjim, samo zato jer je jedan zaokružen na jednu decimalu, a drugi na 2 ili 3. Možda promijeniti raspon podataka za grafikon tako da svi postanu "duži", pa će prikazivati realan odnos? |
Evo i ja naletio na malo greskicu. Odma na prvoj stranici, druga recenica, valjda.
"i prešao na (polu)kućo rješenje" |
Citiraj:
Citiraj:
|
u tablici od Pcmark8 imate corsair vertex 3
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:38. |