|
![]() |
#6422 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#6423 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Frendica me upravo obavijestila da je uvezavši auto izvana prije par mjeseci (Megane 1.5dCi, 2009, 140k km) ispušila 1.800 EUR u odnosu da ga je sada uvezla.
![]() |
#6427 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() |
#6428 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Piše ti u priručniku od auta i razmak rupa i serijski dopuštene felge i gume za taj auto. Ako nemaš priručnik, zguglaj ili informacije ili priručnik. Minuta guglanja i eto Engine - 1.3 Year - 1992 Wheel size - 13x5.0 Offset - 41 Tyre size - 155/70R13
![]() |
![]() |
#6429 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Nova MAZDA 3, slin slin http://www.carmagazine.co.uk/News/Se...cial-pictures/ -biti će i sedanka, da imam viška cca 150 - 200 tisuća kuna, kupio bi bez razmišljanja crvenu sedanku sa najjačim motorom ![]()
![]() |
#6430 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Idu 14ice kataloški gore, samo ako ih uzmeš, pravac na tehnički upisati ih u prometnu kao dodatnu dimenziju kotača. Xr2i tih godina ti je imao 185/55 R14, tako da je to jedino što možeš upisati legalno u prometnu, no to su već rijeđe gume i skuplje, popularna dimenzija ti je 185/60 R14, te kasnije 175/65 R14, ali nijednu nećeš moći upisati bez atesta. Raspon rupa ti je netko već napisao, 4x108, centralna rupa je mislim 63, tako da i na to obratiš pažnju, jer i francuzi (psa) ti imaju 4x108, ali je centralna veća, pa moraš stavljat adapter.
![]() |
#6432 | |
Axl Rose
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
u biti trazio sam dobre zimske gume, pa sam nasao onaj ADAC-ov test.. http://www.presretac.com/zanimljivo/...guma-2012.html tako da cu si kupiti jedne od ovih prvih 3, vjerovatno alpin a4, a takih guma nema za 13 colne felge, pa sam zbog toga mislio mjenjat i felge.. a nisam mogao nigdje nac koje felge da uzmem, a da mi pasu na autu.. nakon svega sto sam pitao, skuzio sam da trebam trazit te 4x108 sa centralnom rupom od 63mm, za ono upisivanje u prometnu sam znao.. dimenzije tih testiranih guma su 165/70/14, to je u redu za moj autic? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6433 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Evo da javim kako sam i obecao. Jutros sam odvozio tri utrke u kartu. Prije svega hvala jopis-u, Bolnum-u, 1v@n-u i buljo-i jer sam postavio novi osobni rekord koji iznosi 34.330 sekunde!! ![]() ![]() Slika: ( kart 12 ) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6434 |
tha pilot
Datum registracije: May 2008
|
Ako je tko u Virovitici ili negdje u blizini Virovitice, sutra je utrka sa pravim kartinzima, a to se isplati pogledati i cuti te masine ![]() ![]() http://www.amkk-cobra.hr/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6436 |
#define yes no;
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6437 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() Vidim sad da idem siroko u 2 i 3 zavoju, popravit cu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6438 |
Axl Rose
|
kupio 14 colne felge za fiesticu, papire cu rijesit na tehnickom.. e sad.. koje da dimenzije guma uzmem 165/70/14 (alpin a4), 175/60/14 (continental ts 800) ili 175/65/14 (continental ts 800)? i zanima dali je recimo bolje imati uže zimske gume od ljetnih ili obrnute tj. dali da kupujem iste dimenzije guma za ljeto i za zimu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6439 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
po snijegu je bolja sto uza guma ![]()
![]() |
#6441 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Evo ekstremni primjer. Oni valjda znaju kaj je nabolje za kakvu podlogu. Monte-Carlo je najblizi bljuzgavo, mokro ledenoj cesti. http://www.jaxquickfit.com.au/blog/2...-the-2012-wrc/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6443 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Mislim da ti je puno bitnija kvaliteta gume nego to dal je šira za 1 cm ili jednaka stocku. Ja bi po mojem (kratkom) iskustvu i nekim utiscima koje sam dobio od drugih vozača išao na zimsku stock dimenzije, a ljetnu stock ili šire. Mislim da su pri brzinama kojima putuješ uvijek bolje šire. Sve dok te ne zahvati aquaplaning... Zato se vozi pametno. ![]() Tu sad ima hrpa diskusija po internetu, između ljudi... Uglavnom prvo kvalitetne gume (marka, model, testovi) a onda sve ostalo. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 08.07.2013. u 22:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6444 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Imam ja Alpin, ne znam tocno koje, slicno izgledaju ali 185/15 i nisu nist posebno. Na suhom su bolje od ostalih kaj sam imal ali na snijegu i mokrom tak,tak. Kupi najjeftinije, osim ak se ne vozis po sumama i gorama sa pol metra snijega. Sve tri bi trebale bit dovoljno dobre. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 08.07.2013. u 22:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6445 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
![]() |
#6446 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
I ja sam na njima, 205/55R16 i jaaaaako su me isprepadale ovu sezonu. Vjerojatno zato što im je bila četvrta (peta?) sezona. Na suhom i mokrom su bile super, al snijeg - totalni užas. Kad sam išo u Zg iz Marije Bistrice po najvećem snijegu i padalinama pratili su me stari auti sa starim gumama bez problema, a ja sam cijelo vrijeme bio na rubu i sklizao se okolo. ![]() ![]() S druge strane, na drugom autu nove Alpin A4 - skroz drugačije, puno bolje! Na trećem Pilot Alpin 3 i pogon na sva cetiri - gust za vozit po najvecim brdima bez klizanja. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6449 |
Axl Rose
|
aha, znaci nije mi tolko bitna dimenzija koliko kvaliteta.. napiso sam vec alpin 4 ili continental wintercontacts ts 800, ali prije alpin.. te dvije su u vrhu ADAC-ovih testova svake godine.. tak da ne mogu pogrijesiti s njima.. pazit cu na aquaplaning i provjerit dal mogu upisati u pormetnu.. fala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6450 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() Mogao sam voziti gdje god sam htjeo, a nakon parkiranja sam samo morao očistiti prednju masku. Sistem, odabereš mjesto i parkiraš se. Bez obzira jeli čisto ili ne. Izlazak isto tako. Uzbrdica/nizbrdica, auto ide. Onih prvih par dana, kad je baš napadalo puno, vozio sam se normalno. Ne baš potpuno normalno, jer sam morao izbjegavati ljude sa lošijim/starijim gumama na cesti. Siguran sam da je bitno što su gume bile potpuno nove, ali ne vjerujem da će biti puno lošije za narednu zimu. Što se tiče klizanja, dogodilo mi se jednom na ledu, ali uspio sam se izvuči. Sa sava eskimo gumama (npr.) sam završio u šamcu prije par godina, izbjegavajući sudar sa neopreznim vozačem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|