Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.06.2013., 08:54   #6271
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Lowrider ti je cajo, pa ti blicaj :P
Staro 19.06.2013., 10:08   #6272
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Lowrider ti je cajo, pa ti blicaj :P
Ja uvik naiđen na prijatelja iz suprotnog smjera
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2013., 10:15   #6273
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Blicanje je kažnjivo po autocesti samo
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2013., 10:23   #6274
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Blicanje je kažnjivo po autocesti samo
A ovo šta su bili govorili da će bit kažnjivo i po cesti (kad se vidi patrola ako se nismo skužili)?
Staro 19.06.2013., 10:38   #6275
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Nem bar zasad toga u zakonu, piše samo ovo:

Članak 77.

(1) Od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) u slučajevima iz članka 76. stavka 1. ovoga Zakona, vozač u pravilu, umjesto zvučnog znaka upozorenja upotrebljava svjetlosni znak upozorenja. Taj znak može upotrijebiti i u naselju prije pretjecanja drugog vozila.

(2) Svjetlosni znak upozorenja vozač može upotrijebiti i danju ako takav način upozorenja drugim sudionicima u prometu više odgovara zbog uvjeta na cesti.

(3) Svjetlosni znak upozorenja daje se kratkim uzastopnim paljenjem dugih svjetala, ili uzastopnim paljenjem kratkih svjetala za osvjetljavanje ceste, ili naizmjeničnim paljenjem, u kratkim razmacima, dugih i kratkih svjetala, vodeći računa da se time ne zasljepljuju vozači koji dolaze iz suprotnog smjera.

Tu bi se moglo kažnjavati suprotno odredbama, ALI nema nikakve kazne u tom članku.

Samo ovo za autocestu:

Članak 142.

(3) Na autocesti vozač ne smije .......... požurivati vozila ispred sebe ili na drugi način davanjem svjetlosnih i zvučnih znakova ......................

(5) Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbi stavka 3. ovoga članka i izreći će mu se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do tri mjeseca i dva negativna boda.
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2013., 10:52   #6276
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
(3) Na autocesti vozač ne smije .......... požurivati vozila ispred sebe ili na drugi način davanjem svjetlosnih i zvučnih znakova ......................

(5) Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbi stavka 3. ovoga članka i izreći će mu se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do tri mjeseca i dva negativna boda.
Kako to ne volin, jedan put vozin se kroz naselje (znak 40, valjda namjerno jer stalno skeniraju), noć je i stalno nešto blica iza mene, prvo proširenje, ručna, i izlazin ja vanka, a lik s E46 u panici, ja ga pitan koji ti je kurac () a majstor govori a to ove nove gewinde pa auto cupka, nisan palio duga

Inače mrzin blicanja, i to stvarno nikad nisan radio. Isto tako mi nije jasna ekipa na autoputu, kad opali duga na pravcu, a ide mu auto ususret...
Staro 19.06.2013., 18:21   #6277
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Mirrim Pregled postova
Nije mi dugo trebalo da dogovorim kupnju nakon vožnje, samo što je čekanje modela s opremom koju sam ja tražio 7 mjeseci
Bravo! Prekrašan auto, želim ti sretnu vožnju i da te vidim negdje po Zg. Zasad znam da ima jedan sivi sa ZG regama, al vidio sam ga samo jednom.

S druge strane, u zadnjih tjedan dana sam triput vidio crvenog R8, isto sa ZG tablama.

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Inače mrzin blicanja, i to stvarno nikad nisan radio. Isto tako mi nije jasna ekipa na autoputu, kad opali duga na pravcu, a ide mu auto ususret...
Ako je dobra ograda duga uopće ne smetaju… Nemam obicaj palit duga na autoputu ali me trnci prolaze kad se vozim sa kratkim na duze relacije… Ne znam dal su mi onda slaba kratka ili malo panicarim.

Inace, ako netko vozi Megane II, dal sam ja samo glup pa ne mogu blicat na tom autu il je i vama pipkavo? Duga mi se ne pale cim pomaknem rucicu nego na samoj granici prekidaca...
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2013., 19:18   #6278
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova

Inace, ako netko vozi Megane II, dal sam ja samo glup pa ne mogu blicat na tom autu il je i vama pipkavo? Duga mi se ne pale cim pomaknem rucicu nego na samoj granici prekidaca...
Vozim, 2008a. Meni normalno rade duga i blic , kao na svim drugim autima.

A ovo za svjetla, ako si mislio na megana - upravu si. Kratka su prekratka i dosta slaba, na autoputu se doslovno ništa ne vidi po noci, pogotovo ako se brze vozi. Da, jebao ih auto bez šeste brzine, da na 100kmh ide na 4 iljade okretaja (1.6 - 110 ks).
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2013., 21:47   #6279
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Da, nije mi jasno to sa 5 brzina, pogotovo u novijim autima. Tesko da nece moc gurat u sestoj auto na 130km/h, nije da mu treba peta u trilijun okretaja. Sva sreca pa mi je redovna dionica autoceste <10km.

Vec neko vrijeme razmisljam o stavljanju lece u far, al ne za kineski HID nego za neke kvalitetnije halogene… Izluđuju me ta loša kratka, pogotovo nakon što sjednem u njega nakon što provozam nekog sa normalnim svjetlima, a pogotovo xenonom.
Staro 20.06.2013., 22:08   #6280
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Vec neko vrijeme razmisljam o stavljanju lece u far, al ne za kineski HID nego za neke kvalitetnije halogene… Izluđuju me ta loša kratka, pogotovo nakon što sjednem u njega nakon što provozam nekog sa normalnim svjetlima, a pogotovo xenonom.
Nadam se da ti je jasno da je svaka konverzija tvorničkih farova ilegalna i da ti zbog toga mogu skinut tablice

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2013., 22:18   #6281
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Da, nije mi jasno to sa 5 brzina, pogotovo u novijim autima. Tesko da nece moc gurat u sestoj auto na 130km/h, nije da mu treba peta u trilijun okretaja. Sva sreca pa mi je redovna dionica autoceste <10km.

Gurali su sa 4 brzine i sa 45 konja a ograncienja su bila ista. Guraju jos uvijek po autoputevima stari Golfovi i sl.. Yugice vise ne vidam. 4 tisuce za 100 je pomalo vec extremno, moji jedva da predu 3k za stotku. Bas bum sutra pogledo kad idem na poso. Mislim da ni za 140 jos nije na 4k jer je na 5 i sitno na preko 180. U 4toj je Swift na 4k skoro na 120 a u 5toj skoro na 150.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 21.06.2013. u 08:28.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2013., 11:39   #6282
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Nadam se da ti je jasno da je svaka konverzija tvorničkih farova ilegalna i da ti zbog toga mogu skinut tablice
Jasno... Tri su opcije. Nabavit kvalitetne lece i tutnut ih unutra. Kupiti original farove od PH2. Kupiti jeftinjara kineske farove.

Zadnje mi se ne sviđa, a žao mi je bacat pare na original jer tak i tak necu smjet stavit xenon unutra.

Vjerojatno necu nista radit na kraju... Ali ovisno o tome kolko je mrak, kratka svjetla mi znaju biti dosta loša i bojim se da mi pješak ne doleti kad ne mogu palit duga. Pogotovo kod mimoilazenja sa drugim autom. Znao sam u mrklom mraku naletavat (al ne i pokupit ) na pjesake u tamnoj odjeci drito nasred ceste. Di je tu pamet?
Staro 21.06.2013., 12:04   #6283
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Jasno... Tri su opcije. Nabavit kvalitetne lece i tutnut ih unutra. Kupiti original farove od PH2. Kupiti jeftinjara kineske farove.

Zadnje mi se ne sviđa, a žao mi je bacat pare na original jer tak i tak necu smjet stavit xenon unutra.

Vjerojatno necu nista radit na kraju... Ali ovisno o tome kolko je mrak, kratka svjetla mi znaju biti dosta loša i bojim se da mi pješak ne doleti kad ne mogu palit duga. Pogotovo kod mimoilazenja sa drugim autom. Znao sam u mrklom mraku naletavat (al ne i pokupit ) na pjesake u tamnoj odjeci drito nasred ceste. Di je tu pamet?
Jbg i oni su dužni nosit reflektirajuće prsluke, meni jedan put u sred krivine metar na cesti neki pijanac, jebiga zaobiša san, ali nije svejedno. Nisu tu kriva svitla nego majmuni koji nepropisno hodaju i ne nose jasnu vidljivu odjeću.
Staro 21.06.2013., 12:26   #6284
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Sve mi se cini da ce prvo ici kamera u auto, jer se toliko gluposti nagledam na cesti da to nije istina.
Ako naletis na pjesaka usred noci usred pripiz… po defaultu se pise prekoracenje brzine i krivica. A pogotovo nesrece koje covjek skrivi/sudjeluje u njima jer je netko drugi u prometu idiot i onda se potezu veze simo tamo.

Frenda je pobrao lik koji je proso na crveno i jos si je taj lik naso svjedoka koji je reko da mu je bilo zeleno… Laže se bez problema, čak i na sudu.
Staro 21.06.2013., 12:36   #6285
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:

vozio sam ih valjda 15 različitih i na svima se dalo blicat normalno. Je da sam nekad znao i upali duga al eto...
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2013., 12:58   #6286
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Nije bas automobilizam al je usko povezano.

http://vimeo.com/59191280#

Jedino mi nije jasno ona guranja, dal to rade namjerno ili lik nema mjesta pa mora proc tako blizu

Al se voze
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2013., 13:05   #6287
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova

Jedino mi nije jasno ona guranja, dal to rade namjerno ili lik nema mjesta pa mora proc tako blizu

Al se voze
Imaš topic Motori
Ali, imho, najbolja i najzanimljivija moto utrka svih vremena.
Staro 21.06.2013., 13:19   #6288
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Pogledajte ovo...
Staro 21.06.2013., 13:27   #6289
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:

Al se voze
Uvik su imali kapu doli, ali nisan ih nikad vidio po kiši. Balls of steel
Staro 21.06.2013., 17:56   #6290
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Imamo i mi mozda jos ludih cestovnih staza sam kaj to niko nece organizirat, Pag npr. Mudonja ima uvijek.
Staro 21.06.2013., 18:47   #6291
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:

Al se voze
svaka cast svakome, vjerujem da je to strasna ljubav i adrenalin i odlicno je za vidjeti al ne priznam sport u kojem nema i nesmije bit greske. Nedaj boze da padne u onoj uskoj ulici
Staro 21.06.2013., 19:18   #6292
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
vozio sam ih valjda 15 različitih i na svima se dalo blicat normalno. Je da sam nekad znao i upali duga al eto...
Mogu blicat, al ide blic-blic-dugo-kratko-blic-dugo.
Staro 21.06.2013., 19:24   #6293
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
svaka cast svakome, vjerujem da je to strasna ljubav i adrenalin i odlicno je za vidjeti al ne priznam sport u kojem nema i nesmije bit greske. Nedaj boze da padne u onoj uskoj ulici
Palo ih je preko 40-50 i nikada nis "ustali"
Staro 21.06.2013., 23:23   #6294
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Nažalost,ove godine je poginuo 240. driver u povijesti utrkivanja na toj stazi
Staro 21.06.2013., 23:39   #6295
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Aaa bemti,negdje sam brojku procitao od 40-50,ali ovo

evo jos jedan odlican tribute video za najopasniju bi rekao moto utrku

blava je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2013., 09:21   #6296
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
250+ brzine jebiga ne misle da će zapet, to su djelići sekunde...
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Imamo i mi mozda jos ludih cestovnih staza sam kaj to niko nece organizirat, Pag npr. Mudonja ima uvijek.
A vjerovatno Isle popularan zbog otvorenih cesta, nema limita bila trka ili ne...
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Zato su legende, oslobođene strahova (bar ja mislin), ovi likovi mogu u Irak s viljuškama jer imaju m00000da. Rossi je doša, turstički se provoza i otiša...
Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Jedan je usta šta san upratio, ali se dobro izlomio...

Meni su fascinanti kad ulaze u krivne na zadnjem
Staro 22.06.2013., 16:07   #6297
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Na Eurosportu je 24h La Mans. Pocelo prije sat vremena, od toga 15 minuta utrkivanja i 45 safety car. Puno mladih vozaca, malo sansi za trening zbog vremena i bit ce svega. Audiji i Toyote su dosta blizu, izgleda da su Toyote brze na morkroj ili skiskoj stazi, potrosnja je isto blizu i ove godine bi moglo bit jako zanimljivo.

http://www.pohrani.com/f/3V/LT/4qQi4...yota-ts030.jpg

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 22.06.2013. u 16:38.
Staro 22.06.2013., 17:01   #6298
draksa
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Izgleda da ce kisa na Le Mansu. Toyote mogu odvest 1-2 kruga vise na istoj kolicini goriva kao Audi ali su malo sporiji. Idem malo sna hvatat da mogu gledat preko noci
draksa je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2013., 17:57   #6299
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Voze isto krugova, 10,11 ali su Audiji ipak brzi dve, tri sec. po krugu. Jedna Toyota je stala zbog ECU problema i morala resetirat komp. Kisa pada i ima izleta sa staze poprilicno, cak i 4 od jednom, auti plesu itd.. Zanimljivo a ja moram okrenut neki drugi kanal je cu se navuc skroz. Zanimljive spike, trka, vrijeme itd.. Quattro diesel hybrid vs RWD benzin hybrid. Audi ima elektro motore na prednjim kotacima koji se pale na 120kmh, sad ne kuzim dal rade stalno nakon toga ili samo na izlasku iz zavoja kad treba grip i ubrzanja. Toyota ima malo klasicniji pogon.

I deseilo se najgore, smrtni slucaj, vozac Aston Martina, Allan Simonsen 34, sedmi put u trci, preminuo je u bolnici nakon sto je udario u ogradu na samom pocetku trke. Bio je jak udarac u ogradu ali nisam mislio da ce bit tak gadno.

R.I.P.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 22.06.2013. u 18:23.
Staro 22.06.2013., 18:33   #6300
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Uf, koliko su hrabri voziti na slikovima a pomalo pada kiša. Toyota je štedljiva nakon 2-3 kruga više nego Audi. Ali Audi brzo vraća na svoje mjesto. Brutalno.

edit.
Duval (Audi) tuče Lapierre (Toyota) na ravnom

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3