|
![]() |
#6275 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Nem bar zasad toga u zakonu, piše samo ovo: Članak 77. (1) Od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) u slučajevima iz članka 76. stavka 1. ovoga Zakona, vozač u pravilu, umjesto zvučnog znaka upozorenja upotrebljava svjetlosni znak upozorenja. Taj znak može upotrijebiti i u naselju prije pretjecanja drugog vozila. (2) Svjetlosni znak upozorenja vozač može upotrijebiti i danju ako takav način upozorenja drugim sudionicima u prometu više odgovara zbog uvjeta na cesti. (3) Svjetlosni znak upozorenja daje se kratkim uzastopnim paljenjem dugih svjetala, ili uzastopnim paljenjem kratkih svjetala za osvjetljavanje ceste, ili naizmjeničnim paljenjem, u kratkim razmacima, dugih i kratkih svjetala, vodeći računa da se time ne zasljepljuju vozači koji dolaze iz suprotnog smjera. Tu bi se moglo kažnjavati suprotno odredbama, ALI nema nikakve kazne u tom članku. Samo ovo za autocestu: Članak 142. (3) Na autocesti vozač ne smije .......... požurivati vozila ispred sebe ili na drugi način davanjem svjetlosnih i zvučnih znakova ...................... (5) Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbi stavka 3. ovoga članka i izreći će mu se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do tri mjeseca i dva negativna boda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6276 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() Inače mrzin blicanja, i to stvarno nikad nisan radio. Isto tako mi nije jasna ekipa na autoputu, kad opali duga na pravcu, a ide mu auto ususret... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6277 | ||
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() S druge strane, u zadnjih tjedan dana sam triput vidio crvenog R8, isto sa ZG tablama. ![]() Citiraj:
![]() Inace, ako netko vozi Megane II, dal sam ja samo glup pa ne mogu blicat na tom autu il je i vama pipkavo? Duga mi se ne pale cim pomaknem rucicu nego na samoj granici prekidaca... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6278 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
A ovo za svjetla, ako si mislio na megana - upravu si. Kratka su prekratka i dosta slaba, na autoputu se doslovno ništa ne vidi po noci, pogotovo ako se brze vozi. Da, jebao ih auto bez šeste brzine, da na 100kmh ide na 4 iljade okretaja (1.6 - 110 ks). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6279 |
Premium
|
Da, nije mi jasno to sa 5 brzina, pogotovo u novijim autima. Tesko da nece moc gurat u sestoj auto na 130km/h, nije da mu treba peta u trilijun okretaja. Sva sreca pa mi je redovna dionica autoceste <10km. Vec neko vrijeme razmisljam o stavljanju lece u far, al ne za kineski HID nego za neke kvalitetnije halogene… Izluđuju me ta loša kratka, pogotovo nakon što sjednem u njega nakon što provozam nekog sa normalnim svjetlima, a pogotovo xenonom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6280 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6281 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 21.06.2013. u 08:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6282 | |
Premium
|
Citiraj:
Zadnje mi se ne sviđa, a žao mi je bacat pare na original jer tak i tak necu smjet stavit xenon unutra. Vjerojatno necu nista radit na kraju... Ali ovisno o tome kolko je mrak, kratka svjetla mi znaju biti dosta loša i bojim se da mi pješak ne doleti kad ne mogu palit duga. Pogotovo kod mimoilazenja sa drugim autom. Znao sam u mrklom mraku naletavat (al ne i pokupit ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6283 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6284 |
Premium
|
Sve mi se cini da ce prvo ici kamera u auto, jer se toliko gluposti nagledam na cesti da to nije istina. Ako naletis na pjesaka usred noci usred pripiz… po defaultu se pise prekoracenje brzine i krivica. A pogotovo nesrece koje covjek skrivi/sudjeluje u njima jer je netko drugi u prometu idiot i onda se potezu veze simo tamo. Frenda je pobrao lik koji je proso na crveno i jos si je taj lik naso svjedoka koji je reko da mu je bilo zeleno… Laže se bez problema, čak i na sudu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6285 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
vozio sam ih valjda 15 različitih i na svima se dalo blicat normalno. Je da sam nekad znao i upali duga al eto... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6286 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Nije bas automobilizam al je usko povezano. http://vimeo.com/59191280# Jedino mi nije jasno ona guranja, dal to rade namjerno ili lik nema mjesta pa mora proc tako blizu ![]() Al se voze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6287 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Ali, imho, najbolja i najzanimljivija moto utrka svih vremena.
![]() |
![]() |
#6289 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6291 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6293 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6294 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() |
#6295 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6296 | |||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Meni su fascinanti kad ulaze u krivne na zadnjem ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6297 |
Premium
|
Na Eurosportu je 24h La Mans. Pocelo prije sat vremena, od toga 15 minuta utrkivanja i 45 safety car. Puno mladih vozaca, malo sansi za trening zbog vremena i bit ce svega. Audiji i Toyote su dosta blizu, izgleda da su Toyote brze na morkroj ili skiskoj stazi, potrosnja je isto blizu i ove godine bi moglo bit jako zanimljivo. http://www.pohrani.com/f/3V/LT/4qQi4...yota-ts030.jpg Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 22.06.2013. u 16:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6298 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Izgleda da ce kisa na Le Mansu. Toyote mogu odvest 1-2 kruga vise na istoj kolicini goriva kao Audi ali su malo sporiji. Idem malo sna hvatat da mogu gledat preko noci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6299 |
Premium
|
Voze isto krugova, 10,11 ali su Audiji ipak brzi dve, tri sec. po krugu. Jedna Toyota je stala zbog ECU problema i morala resetirat komp. Kisa pada i ima izleta sa staze poprilicno, cak i 4 od jednom, auti plesu itd.. Zanimljivo a ja moram okrenut neki drugi kanal je cu se navuc skroz. Zanimljive spike, trka, vrijeme itd.. Quattro diesel hybrid vs RWD benzin hybrid. Audi ima elektro motore na prednjim kotacima koji se pale na 120kmh, sad ne kuzim dal rade stalno nakon toga ili samo na izlasku iz zavoja kad treba grip i ubrzanja. Toyota ima malo klasicniji pogon. I deseilo se najgore, smrtni slucaj, vozac Aston Martina, Allan Simonsen 34, sedmi put u trci, preminuo je u bolnici nakon sto je udario u ogradu na samom pocetku trke. Bio je jak udarac u ogradu ali nisam mislio da ce bit tak gadno. R.I.P. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 22.06.2013. u 18:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6300 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Uf, koliko su hrabri voziti na slikovima a pomalo pada kiša. Toyota je štedljiva nakon 2-3 kruga više nego Audi. Ali Audi brzo vraća na svoje mjesto. Brutalno. edit. Duval (Audi) tuče Lapierre (Toyota) na ravnom ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|