|
![]() |
#6246 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
http://www.autocar.co.uk/car-news/ne...come-new-supra Ovo djeluje interesantno. Toytota + BMW rade novi sportski auto, navodono nasljednik Supre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6247 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Ulet. Znači, trenutno jedini auto koji mi se koliko toliko sviđa je VW Bora 1.9 TDI(2003 okvirni model). Ajmo reć da raspolažem sa 35000 kn, ako uspijem prodat svog keca ![]() Ako je netko imao doticaj sa dotičnim, ili sa istom bazom(Golf MK4 i sl.), da otprilike nekakve kvarove koji se dešavaju naglasi, ugl., trebam pomoć ![]() To je najgori rang auta koji ja sada gledam, i to mi je koma, ali kaj cu. Gledam i nekakve Honde do te cifre, možda skodu (octavia tdi). Šta da radim, šta šta ! ![]() Ak je benzinac onda bih isao na lakši auto, i ako je ikako moguće Honda, Toyota. Ali ak je dizel onda VW TDI 90/100/130 ks... Magarac?
![]() |
#6248 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
znam da dime svi dizeli sa ~10 i vise godina, ali japanci puno rijede od narodnih vozila. sto se potrosnje tice i samog ubrzanja (TD), svida mi se dizel. ali jutros konkretno mi je doslo da se zaletim u neku ventu dizelasicu, samo da maknem to sranje sa ceste. jebomepas ako kuzim kako taj ikakav eko test zadovoljava koliko dimi. inace, jucer na putu na posao poprilicno dobra scena ![]() ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6249 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Nema do dizela :P… Totalno glupo, al ne znam zasto se mogu ovome smijat satima. Vidim po noci kad se neko vozi iza mene da i moj baci kod jaceg stiskanja, al nije crn ili plavi dim, samo je malo vise krupnijih cestica valjda. Ali kad vidim da netko od starijih dimi, cesto su to Mercedesi ili VW. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 16.06.2013. u 04:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6251 | |
Premium
|
Citiraj:
Kum je prodal Mazdu 6, jaci diesel sa tadasnjom top opremom, 03 za slicnu lovu. Puno km ali vecina autoput, prvi vlasnik itd. Mislim da bi se i sa osnovnom benzinkom vozio ko gospon. Auto je super, vozi se ko kompakt, pregledan i dobro sklepan. Svaki ima sve kaj ti treba i mislim da bi ti i osnovni benzinac bio sasvim ok. To mi je palo na pamet kad vec pitas. Znas sve. Idealno bi bilo da ima servisnu, racune od popravaka i da je prvi ili maksimalno drugi vlasnik. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6252 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja sam malo skeptičan u vezi mazge 6. Na poslu vozim službenu diesel s kraja 2007. i nisam uopće zadovoljan. U usporedbi s prijašnjom lagunom II 2.2 dci to je skonja na magarca po svemu osim kvarljivosti (laguna se puno puno kvarila). Ovima koji su mazdu projektirali ergonomija je stran pojam. Sad, možda su ovi moji strefili neki sfušani primjerak, ali mazga: - od prvog dana vrata moraš jebački zalupiti da se zatvore uz onaj konzerva zvuk ko na stojadinu, mjenjač lupa, stavljaš u prvu ili drugu, redovito ide "klonk", ko da će se podrobiti. Ventilacija je nula bodova u usporedbi s lagunom. Sicevi su mi koma, gore su toliko uski da mi bočna izbočenja dolaze na lopatice, a ja nisam baš nešto širok u ramenima. Display i board computer na mazdi je smijeh - nalazi se na sredini konzole, da bi pogledao kolika je vani temp, moraš okrenuti glavu nadesno, stisnuti gumb koji je isto tamo negdje i onda pogledati na minijaturnom displayu kojega je 2/3 potrošeno na radio ![]() ![]() IMHO, za 200+ kkn koliko je taj auto tada koštao, stvarno loše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6253 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ja imao mk4 tdi 130ks i sad imam mk4 gti, a između njih passata 110ks. Pucaj što te zanima. Po meni, najbolji motor je upravo taj od 110KS: varijabilna turbina i bosch pumpa. Solidno ide a troši manje i od pumpe duse motora i od slabijeg 90KS sa bosch pumpom. Kvarova s nijednim nisam imao nekih posebnih, osim začađenje turbine jer cijelu zimu nisam auto dignuo iznad 120km/h nit se ikad pošteno ugrijao. Problem riješen čišćenjem turbine. Jedini problem kod kupovine je veliki servis i kilometraža, jer ih je dosta iz uvoza i u tom trenutku se gubi svaki podatak prošlosti auta, što i n ije neki veliki nedostatak jer i sa 300 000 motori uredno pale i ne troše ulje ako nisu ubijeni od strane vlasnika, no cijena velikog servisa je cca 3000 kuna, onu cijenu u ovlaštenom za 1800 kuna objesi mačku o rep jer se radi samo o zamjeni zupčastog remena i španera, a gdje je vodena pumnpa, natezač staznog remena koji je poskup i remenica alternatora koja isto nije bagatela. Zadnje izmijenjeno od: Juan. 17.06.2013. u 15:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6254 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
U užem su mi izboru Golf 4, Bora, Ibiza. ( čak i Leon i Toledo) Jučer sam provozao Ibizu načipanu na 130 ks. Strašno kako ide...inače dosta tvrd auto, i sviđa mi se čak. Ugl., kao i kod svakog polovnog auta tu je doza straha, jer u konačnici možeš završit sa hrpu problema koji se gomilaju, a ti prelaziš nekakvu cifru do koje si planirao ići. Bio sam na Jakuševcu, gledao sam aute, ugl., 2 - 3 Bore su bile, ali je zato bilo 50ak Golfova, od kojih je pola bilo na stranim tablama. Svi su šatro ispod 200 000 km, svi garažirani, svi servisirani...ma zlatni auti čovijek bi rekao, onako na prvi pogled. A priča je naravno sasvim drugačija... Unutrašnjost dosta izlizana, vjerojatno ekipa dila nove volane jer su neki kao novi iz tvornice. Ugl., izgubio sam volju totalno, nisam nijednog vlasnika našao uz auto kako je to nekada davno bilo...vec su svi prekupci sastrane i pažljivo motre ako netko slučajno dođe obilaziti auto po drugi put i tako. Čini se da će moja stara Honda na polugeneralku, i polako opet nakupljat kilometre... Tražim još nekakvu preporuku, čak sam gledao Clia 2002 nešto 1.4 16v i to, nisam pametan.
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 17.06.2013. u 18:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6255 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
A da probaš malo po njuškalu i tako? Pa onda kad uleti nešto, onda standardno na provjeru km u stanicu za tehnički i kod majstora na grabu? I znaš kak je s rabljenim, treba uvijek rezervu love ostaviit jer nešto ćeš sigurno morati raditi po njemu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6256 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Provozao sam 5 godina star Fiat Bravo turbo benzinac 120 ks. Odlično sklepan auto, super izgleda, udoban na 225/45R17 gumama, sve od opreme, i za nekih 300km, prosječna potrošnja za ne vjerovat-7.2 litre. Ugradiš plin i i voziš se jeftino. Vuče od 1500 okretaja i nema potrebe za stiskanje preko 4000 okr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6257 | |
Premium
|
Citiraj:
Putni komp. na sredini je cesta pojava kod Japanaca kao i uski sicevi. To je tak. I moja Carisma je imala na sredini ali i fotelje za razliku od ovih kaj vozim sad. Manje gledas na taj komp i bok. Lagune je ipak po tim stvarima u vrhu klase i 6tice, narocito starije se ne mogu mjerit sa Francuzima. On ipak trazi auto od 4500 eura ne od 200k kn i do sad je vozil staru Hondu tak da bi mu 6tica bila avion a Laguna generalska krstarica. Vjerojatno bi mu avion bolje pasal, po ono malo koliko ga poznam. Najbolji TDI kaj sam vozio je 100ks u A4. Imal bi ga puno rade od Passata Sync karavana 130ks koji mi je bio sluzbeni. Realno se razlika u snazi samo na autoputu osjeti i to vise u vidu konacne brzine ali zato je u A4 milina, ko u crkvi naspram Passata, puno manje razdrman i skoro bez vibracija dok me Passat u prvo vrijeme stalno cimal da mi mobitel vibrira. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6258 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Meni je na 2.0TDI (das auto) average bio 14.1L/100. Naravno klima full i gananje, ne razumin ovo kad benzinjara bez troši 7.2, to je stalno ~1500 ![]() Prije je ralnije da će imat 8-9 s klimom i po gradu... (novi M5 ima 9.9 prosjek, hav jes no ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6259 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
Kako sam ovih dana bio u Italiji nisam si mogao pomoći pa sam skoknuo na probnu vožnju u Maseratijev salon. U salonu su imali Sport i MC stradale. Ne da mi mira to da se taj auto tako malo spominje ![]() Skoro punih dva sat je trajala probna vožnja, bijeli Sport. Auto je stvarno velik, nisam mislio da je toliki. Što se tiče udobnosti mislio sam da neće biti udoban, ali sam se jako prevario. Inače vozim bmw 5 is 2009. i mislio sam da je to jedan od udobnijih auta ali prevario sam se. Maserati mu nije daleko. Što se tiće izolacije od buke, e nje baš i nema ![]() Nije mi dugo trebalo da dogovorim kupnju nakon vožnje, samo što je čekanje modela s opremom koju sam ja tražio 7 mjeseci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6260 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
vozim Bravo TB 120ks sa plinom. prosjek po BC-u mi je oko 7l, na plinu je to oko 8-8,5. ali to je voznja po staroj zagorskoj, kolona, ali tu i tamo neko stiskanje. tih 7 se da spustiti na 6,5, ali to je mucenje... mene, ne motora. kada udem u Zagreb, potrosnja se penje, ali nikad nisam bio toliko u gradu da bih potrosio tank plina pa da mogu reci. otprilike bih rekao da bi mi trosio 10-11l plina, s tim da ne divljam po gradu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6261 | |
Premium
|
Citiraj:
Gdje se skidas sa stare kad ides u Zg ili Krapinske da te ne bunim? Hvala. Znam sve dalje samo me bilo strah da nisu zatvorili jos vise prema Zagrebu. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 18.06.2013. u 15:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6262 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Kad ides prema Zaboku, produzili su staru do Lukoil-ove pumpe. ide se onom uskom cestom pored Albe i reciklaznog dvorista prema Trgoviscu. ne znam kojim si putem isao do sad, ali mislim da je sve isto... Zadnje izmijenjeno od: GT3. 18.06.2013. u 15:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6263 | |
Premium
|
Citiraj:
Gradske je bilo 9 prosjeka. TDI 1.9 105KS mi je prosjeka trošio točno isto u istim uvjetima vožnje Očito nisi vozio te novije turbo benzince jer se po vožnji ne razlikuju od turbodizla, jako su elastični i uopće ih ne treba ganjati u okretaje, otud uz normalnu vožnju niti nisu potrošači, konkretno na ovom Bravu crveno počinje na 6000 okretaja ko i na nekim novim dizlima. Inače preferiram japanere, al ovaj Fiat je bio nevjerojatno iznenađenje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6265 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Samo da spomenem da su ti na jednoj dionici kroz Stubičku slatinu radovi pa ima neravnina (kamen umjesto asfalta) i prašine. No bilo moguće proći kad sam vozil tud prošli tjedan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6266 |
Premium
|
Hvala. Izadem tam kod SE-MIja i dalje ni problem, tam obicno idem al me bilo malo strah da nisu i to zatrpali posto nisam isal onuda od proslog ljeta. Proslo ljeto sam isao starom do West Gatea i dobio sam mlade koliko sam se vozio okolo, naokolo zato me to sad hebe da se dovicem do tam pa se moram vrcat pa trazit. Ne znam koji k tak dugo delaju s tom cestom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6267 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6268 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6269 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Al ne siplati se "jače" voziti, makar su kazne sad uplola na licu mjesta ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|