|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Topi se 220 kabel na napajanju
Frendu se otopila se 2 kabela od 220 na kompu. Jedan njegov, pa je zvao frenda da mu posudi pa mu se otopilo i taj za 1-2 h. Pin od faze u napajanju je totalno izgorio. Bili su kod mene, ja nisam ni htio staviti novi kabel, nego sam drito promjenio napajanje i radi, ne smrdi, nema pregrijavanja utičnice u napajanju ni pinova. Sad mene zanima, koji su mogući uzroci toga? Spoj pina na utičnici u napajanju? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Topljenje kabla+izgoreni pin od faze ukazuje na preveliku struju (A). Uzrok tome moze biti neki kratki spoj ili random kvar ![]() Nisam akuzio, ali napajanje normalno radi dok se usput kabal topi? ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
moguće i da je točka spoja na starom napajanju jako mala, a ne standrdno velika površina(zbog npr iskrivljenog pina), te se energija nemože u potpunosti prenjet na napajanje pa zagrijava sama točka spoja ili okolni zrak, jer se mora negdje ispraznit al nemoj mene držat za rič nemam ja neko elektrotehničko znaje znam samo neku osnovnu(osnovno osnovnu) teoriju zračnih/vakumskih sklopki, iako samo na vrlo visokim strujama nezz sta je na 220 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
|
To sam i ja mislio kad sam vidio kako je skurena, deformirana. Vidjet ćemo, ali mislim da je to to. Zahvaljujem. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako imaš skurenih / neispravnih napajanja onda sa njih prebaci odgovarajuću ac utičnicu na ovo problematično napajanje. Usput provjeri: - spojeve nakon lemljenja - ako ima onaj emi/rfi filtar odmah na ulazu, možda je "probio / platio" |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Registered User
|
Mogao bi. Dugo mi lemilica stoji nekorištena, pa da je upogonim :-) |
|