Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.04.2013., 12:49   #31621
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
BAT je Bite Adjust Tech, nema veze s reachom.
http://old.magura.com/en/products/di...se-bat-14.html
Za reach ti treba imbus, što je gay.
Prodavale su se za 2k kn s rotorima svojedobno, što je 30% skuplje nego SLX danas. Govorim komparativno o cijenama u dućanima, ne govorim o tome tko ih je za koliko dobio. S tim da kad kažem da su Louise teške, onda ne govorim u usporedbi s svojima, nego općenito. Nisam rekao da su SLX lagane.
Vozio sam ih na Darkosovom bajku i cvilile su, ima Magurine rotore, i di smo sad? Storm i Storm SL rotori su više rupa nego rotor.
Interesantno kako svima treba ta neka brutalna snaga i 203 rotori s top-end kočnicama. Šta da vozimo neki downhill s brzinama preko 60km/h u rock-gardenima, onda bi vjerojatno furali 400mm rotore.
Staro 04.04.2013., 12:58   #31622
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
moraš uzeti u obzir da su moje kočnice 3 godine stare i da imaju još uvijek prve pakne koje su na 90%

biciklo je stajao vani večinu vremena i tako da me ne čudi ako su pakne cvilile, jer sa martama sam imao iste pakne i nikad nije cvililo (dok nisam kupio superstar i discobrakes...)
zubich je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2013., 13:25   #31623
domik
Registered User

Datum registracije: Feb 2013
Upravo se vratio sa Sljemena (cesta gore i dole). Šuma je dobra do oštrog lijevog zavoja prije Adolfovca, a nakon toga sve bijelo.
domik je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2013., 13:31   #31624
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
svi kad se prica modulacija odmah krenu sa bacanjem preko volana. nikome nije palo napamet proklizavanje na rahlom terenu? sto je po meni puno kriticnije i opasnije. tu kocnica s dobrom modulacijom zlata vrijedi...

zasto veliki rotor? zato jer zelim najvecu mogucu kocionu snagu. na meni je da doziram kada i koliko. ali ako treba puno, zelim da imam puno.

nakon par godina voznje na formulama, treba mi i dalje vremena za privikavanje na SLX. sada je to vec puno bolje, ali i dalje imaju onaj "klik", cega na formulama jednostavno nije bilo...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2013., 13:32   #31625
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Interesantno kako svima treba ta neka brutalna snaga i 203 rotori s top-end kočnicama. Šta da vozimo neki downhill s brzinama preko 60km/h u rock-gardenima, onda bi vjerojatno furali 400mm rotore.

da objasnim kak ja na to gledam budući da sam i sam prešao na malo jače kočnice

nije stvar snage, nego modulacije i osjećaja na ručici

Avid je imao dovoljno snage da me zaustavi, al je kočnica užasna, osjećaj je kao da stišćem drek
XT775 su prvo radile dobro, onda je zadnja procurila, dok su radile dobro nije mi se nikako sviđao osjećaj na ručici, modulacija također nije baš bila naj
Hope v2, od prvog dana predobro, modulacija je fenomenalna

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
svi kad se prica modulacija odmah krenu sa bacanjem preko volana. nikome nije palo napamet proklizavanje na rahlom terenu? sto je po meni puno kriticnije i opasnije. tu kocnica s dobrom modulacijom zlata vrijedi...
slažem se s ovim, modulacija je tu najkorisnija

Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 04.04.2013. u 13:43.
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2013., 13:36   #31626
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor domik Pregled postova
Upravo se vratio sa Sljemena (cesta gore i dole). Šuma je dobra do oštrog lijevog zavoja prije Adolfovca, a nakon toga sve bijelo.
Ovo je dobar info, sad znam(o) gdje je granica snijega, iako sam i ocekivao da ce iznad Adolfovca poceti problemi (kao i uvijek, jel).

Znaci Strmopec je slobodna od snijega za voznju, dan je kao stvoren, jos samo da prodje sat i kusur na poslu i eto me na bajku.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2013., 13:37   #31627
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Rice, nisam ali neće još dugo biti tako jer je bezveze, samo da se malo spojim s novcima

Moje Luize cvile sitno ali mislim da je to zbog nekorištenja
Dobro Renesis govori ovo za proklizavanje
Staro 04.04.2013., 13:45   #31628
domik
Registered User

Datum registracije: Feb 2013
Mada mi se čini da na tom desnom brdašcu(gledajući sa ceste iznad pilane) snijeg počinje ranije. Valjda zbog položaja.
domik je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2013., 13:50   #31629
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova

zasto veliki rotor? zato jer zelim najvecu mogucu kocionu snagu. na meni je da doziram kada i koliko. ali ako treba puno, zelim da imam puno.

nakon par godina voznje na formulama, treba mi i dalje vremena za privikavanje na SLX. sada je to vec puno bolje, ali i dalje imaju onaj "klik", cega na formulama jednostavno nije bilo...
Zato i kažem, na rahlom terenu jaku kočnicu ne smiješ ni pogledati pogotovo ako imaš naprijed ili ne daj bože iza 200mm. Koja te tu modulacija može spasiti od proklizavanja?
Slažem se da je dobro imati tu "rezervu" snage za zlu ne trebalo, ali onda i ostatak stila vožnje treba tome prilagoditi, previše ljudi blokira kotače pa ruju staze itd, a i prosipaju se bezveze kad ih prestigne zadnji kotač.

Nego, evo sve u jednom paketu, sva moguća snaga, vrh modulacije, extremeno lagana kočnica
http://reviews.mtbr.com/brake-force-one-review
Staro 04.04.2013., 14:02   #31630
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

Citiraj:
Nego, evo sve u jednom paketu, sva moguća snaga, vrh modulacije, extremeno lagana kočnica
http://reviews.mtbr.com/brake-force-one-review

ne zaboravi da su i bužiri prozirni i da je to uber kewl!
Staro 04.04.2013., 14:05   #31631
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Plus možeš s aditivima ofarbat mineralno ulje u jednu od 7 boja
Ultimate bike pimpin!
Plus napravili su bužire koji svijetle u mraku! HARDER FASTER SCOOTER
http://www.bikerumor.com/2012/09/07/...in-dark-hoses/
Staro 04.04.2013., 14:16   #31632
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Zato i kažem, na rahlom terenu jaku kočnicu ne smiješ ni pogledati pogotovo ako imaš naprijed ili ne daj bože iza 200mm. Koja te tu modulacija može spasiti od proklizavanja?
Slažem se da je dobro imati tu "rezervu" snage za zlu ne trebalo, ali onda i ostatak stila vožnje treba tome prilagoditi, previše ljudi blokira kotače pa ruju staze itd, a i prosipaju se bezveze kad ih prestigne zadnji kotač.
Cekaj malo, modulacija znaci da mozes fino dozirati kolicinu kocione snage. Sa kocnicom koja ima dobru modulaciju, postoji lijepa ovisnost kocione snage i pritiska na rucicu. I ja sebe smatram dovoljno sposobnim vozacem da prilagodim stisak uvjetima. Sa dobrom modulacijom mozes imati i 300mm rotor, pa da ti opet prednji kotac ne blokira niti klize radi kocnice...

Ono sto je problem sa kocnicama sa losom modulacijom (tu spada i SLX), jest da rucica ima neki prazan hod, i onda ima "klik" u kojem naglo razvija snagu, te se ta snaga daljnjim povecanjem stiska rucice jos vise povecava. SLX lijepo radi od tog "klika" nadalje. ali meni je problem taj "klik"...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2013., 14:25   #31633
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Treba se naviknut na taj klik i to je to.

Sve je stvar navike i adaptiranja stiska jer naravno da niti jedna kocnica nema isti osjecaj na rucici.

Sve kocnice se daju lijepo dozirati jednom kada pohvatas kada radi.
Ne mozes ocekivat da ces cim prvi put stisnes kocnicu odmah znati kako radi.

ja pricam da nakon nekog vremena sve kocnice pocnu imat modulaciju, na nekima je ta krivulja ucenja duza, na nekima je kraca.

SLX mogu prednju dozirat kak ocu dok zadnju jos uvijek blokiram tak da moram naucit kak da i sa zadnjom doziram snagu.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2013., 14:26   #31634
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ja imam R1 i nikakvih problema, na drugoj Elixir R SL i isto je ok mada se više čuje i mrvu slabije koči.

Sa 180mm rotorima na R1 zaustavna snaga je više nego dovoljna, ionako gume proližu puno prije ako stišćeš ka idiot.

Na makadamu i kamenju nevalja puno kočiti
Staro 04.04.2013., 14:27   #31635
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

S manjim rotorom ćeš lakše dozirati jer je manja šansa da pretjeraš. Kad dođe do panike ako stisneš ko sivonja i SLX, The One, V2 itd će zablokirati i 160 i 180 rotor.
Uletit s prejakim kočnicama s prevelikim rotorima na neki šoder ili rastresito je lutrija.

Uglavnom nebitno, meni recimo taj "klik" ne smeta, koliko stisnem toliko koči. Navika, i ti ćeš se naviknut.
Staro 04.04.2013., 14:33   #31636
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Slazem se, sve je to stvar privikavanja, meni je kod prelaska na nove SLXice takodjer trebalo malo vremena da krogiram kad i koliko pritisnuti kocnicu (uvijek sam kasnio s kocenjem), sad i ja, i kocnica reagiramo u pravo vrijeme.
Nista cudno s obzirom da sam prelazio s Elixira na nove SLXice.

Ima na trzistu boljih kocnica, s boljom modulacijom, vecom snagom i sl., ali i osjetno visom cijenom, pa tko voli nek izvoli.

Meni je i dalje SLX M675 best buy kocnica, kome fali snage nek stavi vece rotore, meni teskasu su dovoljni i 180mm za agresivnu AM voznju, da derem DH, naprijed bi isao veci rotor i bok. Kocim s jednim prstom
Staro 04.04.2013., 15:37   #31637
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

mene kod shimana najviše smeta taj servowave... nekako je nepriradan osječaj, dok ostale kočnice mi imaju puno bolji osječaj. uglavnom, to je jedini PRAVI razlog zašto ih ne vozim.
Staro 04.04.2013., 15:48   #31638
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor zubich Pregled postova
mene kod shimana najviše smeta taj servowave... nekako je nepriradan osječaj, dok ostale kočnice mi imaju puno bolji osječaj. uglavnom, to je jedini PRAVI razlog zašto ih ne vozim.
kupi XTR i rijesi se toga osjecaja

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2013., 16:04   #31639
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Nakon što sam 2 godine vozio 200 rotor otraga, s ovim pičićem sam dobio pišljivi 160 disk na zadnjoj the one.

Kočnica ima onaj griz kako treba i na 160 rotoru, ali na mojih 85-90kg mi nije dovoljna snaga koju pruža prilikom spusta. Rekao bih da se i previše zagriju, al to nikak nemrem provjeriti.
Kočnice su u potpunosti ispravne, sprijeda u odnosu na snagu V2 nemam nikakvih zamjerki, ali hope mi se više sviđa, ima puno linearniji "odziv", tj. nema ono kad dođeš do trenutka kočenja pa da se sila na paknama povećava s četvrtom ili petom potencijom, već gotovo linearno ili na drugu potenciju. Jako fin osjećaj.
Kad ručicom dođeš do dijela gdje pakne u potpunosti nasjedaju na rotor točno osjetiš da postane malo tvrđa i onda tek počinje gristi kao blesava, ako ju stisneš pošteno.

Znam da sam se u 2-3 vožnje bez problema naviknuo na sve kočnice koje sam probao, tak da mi ne smeta ak nema modulacije, ali ako mogu birati, uvijek ću odabrati hope. Koji je brutalno skup.
Staro 04.04.2013., 16:36   #31640
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor night_rider Pregled postova
ova Lidlovska Mini-teleskopska pumpa je žešće njasre!
Odvojivo produžno crijevo s integriranim manometrom šarafi se na kućište pumpe u plastični navoj.
Em što je manometar neprecizan, na završnom spoju crijeva pušta zrak.

Na kraju mi se sve razletilo u 3pm.

Ne vrijedi ni tih 50kn!
Bolje da sam u Lugarnici pojeo i onaj loš grah pun prezla, al bar s štrudlom od višanja ne bih fulao!
ima rešenje: nemoj bacat ambalažu, čuvaj račun i lepo ujutro ili večeras (imaš 30 dana) javi se na blagajnu i dobijaš 50 kn nazad. Dodaj nešto sitno i pazari kako Bog zapoveda, fala Allahu i Sv. Georgiju pa imaju takvu politiku. eXtra.

P.S. ja sam je isto uzo jutros i nisam još primetio da pušta, a mereš pumpat i bez da taj crvuljak nakačiš...

Odvajkada je tako...Aleluja
Irvin je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2013., 17:07   #31641
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Prodajem neke pizdarije pa ako nekome nesto treba neka se javi
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2013., 17:17   #31642
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Dok se vi svađate na forumu, neki se voze

Vratio se sa 9ke, koja je u kaotično-epohalnom stanju, mljecavo blato all-around, al zabavno do jaja. Uspon kustosijanskim, koji je u dobrom stanju. Micu i Shoshyu sam se pridružio na spustu.

Za cijeli đir mi je trebalo 3h, kad će bit suho bit će taman 2h za cijeli krug, can't wait.

Kad se vratim sa čevapa, okacim sliku-dvije
Staro 04.04.2013., 17:33   #31643
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Eto i mene s Risnjaka, pa iz tuša
Blato do jaja i dalje, devetka, dosadna devetka, nikad zabavnija!
Stavim i ja par slička kasnije.

Vidim da se povela fina rasprava (očekivano) i nevjernim Tomama mogu samo ponoviti ono što je Renesis rekao, al mi se neda, imate pa si opet pročitajte.
No očito se ne može skužiti nekaj dok se ne proba, dok je samo na teoriji.... To je uvijek tak...

Očekivao sam više snijega na sljemenu, tek malo ispod risnjaka počinje, pa ako blato ne smeta (not at all ) sljeme je vozljivo sljedeći vikend bez beda, barem devetka
Staro 04.04.2013., 18:38   #31644
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Dosao novi Pike, zanimljiva vilja, lepo zgleda, 160mm, 35 noge, 1838 grama
http://www.pinkbike.com/news/RockSho...14-ridden.html
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2013., 18:42   #31645
JackZg
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2012
Čini mi se da neko ima savršene dijelove na savršenom bajk i točka

Ugl. stari Strmopećari kako li sam se danas zajebao, s obzirom da sam danas isao skinut junf sa Strmopeći normalno da sam fulao stazu. Došao sam do kraja staze prije spusta i umjesto da skrenem lijevo ja sam skrenuo desno na pješačke korijenite stepenice. Reko ako NR to odraduje nema tog boga da nebum i ja . I spustam se ja mic po 55mic po tom korjenju, nebi me se niti Chris Akrigg sramio. Lomim se pa vraćam, samo kaj se nemreš više popet na bajka koliko je strmo. Neke dijelove sam prehodao. I tak ja to odrađujem 30 tak metara i ja odjednom izadem na stazu... Kad sam skužio da je to zapravo spust htio sam si pucat u glavu. Taman sam izasao na onaj razrovani switchback.

Switchbackove sam sve odradio, treba se malo pomučit ali nije frka ni s xl stumpijem, a i spasila me modulacije na slx-icam, taman mi nije proklizao kotač na onom rastresitom tlu ne znam kak bi bez njih
The uspon nisam odpeljao da se zna iako sam bio solo

Ugl. Stmopeć je zakon !!!
JackZg je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2013., 19:06   #31646
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Svi mi imamo savršene bajkove sa savršenim dijelovima
Staro 04.04.2013., 19:13   #31647
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

A ti si taj, Jack!

Vozim Bikcu, i cijelo vrijeme mi se cini da je neki bajk danas prosao gore prije mene. Na Strmopeci sam vec bio siguran da je, jer si fine tragove ostavio po stazi.

U donjoj trecini ima povrsinskog blata, ali nista strasno, vislje, greben i spust odlicni. Kad ne bi sutra (opet) pala kisa za vikend bi sve bilo suho.
Lijep dan za voznju u kratkim hlacama - malo za promijenu.

btw, mislim da je i Daniel jednom produzio na taj kozji put, tak da nisi jedini.
Staro 04.04.2013., 20:13   #31648
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
dominik, daniel, sile i ja odradili 2 kruga na dotki, sva cetvorica na slxu.

modulacija mi je uletjela u prednji kotac i razbio sam se ko budala
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2013., 20:22   #31649
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
modulacija mi je uletjela u prednji kotac i razbio sam se ko budala
Pics or it didn't happen.
Staro 04.04.2013., 20:53   #31650
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Odlična zajebancija na Dotki, koja je u totalnom kaosu. Prvi krug šetnicom do singla, pa najebavanje po blatu, guranje zadnjih 200metara i onaj uspon. Pa deri autoput, nedaj bog da naglo zakreneš volan, driftanje ko u Need for Speedu. Kanali prepuni vode, najgore ikad.
Makadamom gore, onaj dio pri vrhu je odvratno pun blata, ni guranje nije opcija.
Drugi spust desno na strmiji dio, i ne bi vjeroval, ali ona najveća strmina je suha i da se bez problema spustit.
Modulacija na SLX-u me izdala na glinenim klizištima, blatu i mokrom lišću, počele su i cvilit nakon prolaska kroz pol metra vode, nikako to nije dobro hehehe

I naravno mokar do kože popit jednu pivu pred Konzumom, drugu na Kvatriću s Maxom, upala nečeg stiže preporučeno

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na