Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.03.2013., 10:25   #5701
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ako ovaj snijeg prestane padat ikad, mislim da ću u sloveniju po 4 continentalke, premium contact 5. Vidim da imaju odlične ocjene. Mada me još vuku i uniroyal rain expert.

Fenomenalna guma i jedna od rijetkih koja ima super grip pri kočenju/ubrzavanju za vrijeme pljuska.
Najvišu ocjenu bih dao na temelju iskustva dunlop sport 2000, potom dunlop streetresponse, tak na kraju sportmaxx koji je uistinu super guma - ali tek na brzinama iznad 160 km/h, ispod toga je prosječna kao i svaki jeftiniji dunlop.
Uz dunlop sam se navozao i toya, t1r - prosječna guma za prosječnu cijenu, i sad r1r - performance guma koja nema nikakvog smisla ispod 20 stupnjeva, treba zagrijavanje prije agresivnije vožnje, malo je čudna na gewindama, kao da se auto ljulja pri manjim neravninama i manjim brzinama, ali zato odlično grebe i koči - jednako tako se brzo i troši.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2013., 10:41   #5702
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
Pa nebi se baš kladio. U nedjelju sam išao za Međimurje i svi oni usponi i zavoji na -2 mokra cesta i čađara pod haubom, čak i uz provociranje ESP se nije palio. UG8 je u pitanju.
Prije sam imao S3 i razlika je drastična, i da naravno tu gledam i dok je S3 bio nov.
Naravno ne kažem da se tako inače vozim, ali ima veliko dozu sigurnosti na mokrom, kočenje i bočno držanje za razliku od Save.
Ma, to je i meni bilo zamjetno, sa vremenom S3 gubi dosta od voznih svojstava, koja ni inače nisu bajna na mokrom, za snijeg se slažem, sasvim dobra guma...
  Reply With Quote
Staro 27.03.2013., 11:14   #5703
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Fenomenalna guma i jedna od rijetkih koja ima super grip pri kočenju/ubrzavanju za vrijeme pljuska.
Najvišu ocjenu bih dao na temelju iskustva dunlop sport 2000, potom dunlop streetresponse, tak na kraju sportmaxx koji je uistinu super guma - ali tek na brzinama iznad 160 km/h, ispod toga je prosječna kao i svaki jeftiniji dunlop.
Uz dunlop sam se navozao i toya, t1r - prosječna guma za prosječnu cijenu, i sad r1r - performance guma koja nema nikakvog smisla ispod 20 stupnjeva, treba zagrijavanje prije agresivnije vožnje, malo je čudna na gewindama, kao da se auto ljulja pri manjim neravninama i manjim brzinama, ali zato odlično grebe i koči - jednako tako se brzo i troši.
Slažem se potpuno za Dunlop. Stavil sam Blueresponse kod Lašiča za 56€ i drže cestu po suhom i mokrom.
Zayeb je jedino kaj je u međuvremenu opal snijeg. Klizal sam se s njima da nije normalno...
Staro 27.03.2013., 11:22   #5704
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
Pa nebi se baš kladio. U nedjelju sam išao za Međimurje i svi oni usponi i zavoji na -2 mokra cesta i čađara pod haubom, čak i uz provociranje ESP se nije palio. UG8 je u pitanju.
Prije sam imao S3 i razlika je drastična, i da naravno tu gledam i dok je S3 bio nov.
Naravno ne kažem da se tako inače vozim, ali ima veliko dozu sigurnosti na mokrom, kočenje i bočno držanje za razliku od Save.
A dobro onda nešto sporije voziš

Svaka će proklizat nema je, ali za govorin za jaču vožnju "življu" S3 izda jako brzo, dok Continental odlično vata. Par zavoja priko Knina guma odlično drži, čak i kad san jače dopilota, dok s S3 neman toliko povjerenja jer jednostavno ima manje gripa.

A taj ESP san vidio kod Karlovca, kad me maher prilazi sa 130 i misli da je Bog u E klasi, naravno naglo kočenje, zanošenje > snig sa strane
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2013., 12:01   #5705
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Šta ima smisla uspoređivati gumu od 50 i 100 ojra
Staro 27.03.2013., 12:40   #5706
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Šta ima smisla uspoređivati gumu od 50 i 100 ojra

Prevario bi se jer ipak ima. Davno se jednom jedan novinar/kritičar izjasnio da su gume kao i parfemi: ne moraju biti skupe da bi bile dobre niti to što su skupe garantira da su dobre. Prije su novinari ipak imali malo više čuke u glavi nego danas.
Ili, kako objasniti test u istim uvjetima kod istog ispitivača koji jedne godine među istom konkurencijom stavi dunlop wintersport 3d ispred good year ultra grip 7 i dunlop winterresponse negdje na dno ljestvice i nakon 2-3 godine winterresponse koji uopće nije dobio nasljednika skoči sa sedmog mjesta na drugo i pobijedi i svoju bolju i skuplju konkurenciju: wintersport 4d i bude samo za nekoliko nijansi lošiji od UG8.
To je sve jedan veliki marketing, isto kao i motorna ulja gdje bitke uvijek dobivaju najpoznatija imena a ne najbolja pogotovo jer je većini konzumenata bitno samo ono što su im rekli da im bude važno: nazivni viskozitet. Sve osim toga je nebitno.
A gdje je još placebo cijene: veliki broj vozača bi reklo da su gume fenomenalne da sjednu prvi put u neki auto i da im se kaže da su gore npr. michelin pilot (naveo sam ih jer su najskuplje) a da zapravo voze barum bravuris.
Staro 27.03.2013., 12:59   #5707
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Jasno,ali,zašto onda Sava nije u rangu Continentala ili nekog drugog po mokrome?
Staro 27.03.2013., 13:25   #5708
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Jasno,ali,zašto onda Sava nije u rangu Continentala ili nekog drugog po mokrome?
Sava nije premium brand i nije samostalna tvornica nego je u vlasništvu Good Yeara i kao takva uvijek će biti korak iza konkurencije unutar Good Year - Dunlop - Sava grupe.
I izostavljaš najbitnije: S3 je dizajn star već 10 godina, možda i više. Pogledaj samo kakav je dizajn šare na današnjim najpopularnijim gumama a kakav je bio prije 10 godina. I usporedi good year ultra grip 5 i sava eskimo s3.
Staro 27.03.2013., 13:25   #5709
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Na koju konkretno misliš? Continentalke nikad nisam vozio al čujem samo dobro, a uniroyalke sam imao i na kiši su nenadhebive.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2013., 13:25   #5710
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Na koju konkretno misliš? Continentalke nikad nisam vozio al čujem samo dobro, a uniroyalke sam imao i na kiši su nenadhebive.
Na uniroyal sam mislio.
Staro 27.03.2013., 13:30   #5711
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Citiraj:
Sava nije premium brand i nije samostalna tvornica nego je u vlasništvu Good Yeara i kao takva uvijek će biti korak iza konkurencije unutar Good Year - Dunlop - Sava grupe.
I izostavljaš najbitnije: S3 je dizajn star već 10 godina, možda i više.
Jasno...i opet ti postavljam pitanje,ima li smisla uspoređivati gumu od 50 i 100 eura?Većinom ne

Kaj se tiče Rainexperta,kakva joj je trajnost?
Staro 27.03.2013., 13:44   #5712
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Jasno...i opet ti postavljam pitanje,ima li smisla uspoređivati gumu od 50 i 100 eura?Većinom ne
Većinom ne ali zašto ne? U ovom slučaju si usporedio gume koje su izašte iz iste tvornice i koje su napravljene tako da jedna bude lošija druga bolja?
Povuci paralelu između prave konkurencije npr. good year vs toyo?
Pred nekoliko godina sam kupovao gume kod lokalnog vulkanizera koji ima gotovo jednak rabat na sve proizvođače, konkretno 215/40 R16.
Continental ne znam koji točno model, uglavnom nije bio ecocontrol, i cijena po komadu je bila 1400 kuna. Toyo je nudio proxes 4 po cijeni od 800 kuna. Sveukupno 2400 kuna uštede na 4 gume, skoro duplo, za istu klasu gume.
Da li su continental bolje? Nisu, niti duplo, možda nijansu, možda su nijansu i lošije. To ne mogu znati jer nisam vozio jedne pa druge, ali jedno je sigurno: razliku performansi ne mogu opravdati tolikom razlikom cijene.
A za svaki toyo si 100% siguran da je proizveden u Japanu, a ne kao contitental koji može biti iz ko zna otkud.

I još nešto za takve dimenzije/namjene: gume s indexima brzine iznad 200-240 km/h i profilima ispod /45, možeš biti siguran da su dobre gotovo svake jer te dimenzije prolaze puno teže kontrole nego npr. 195/65 R15.

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 27.03.2013. u 13:52.
Staro 27.03.2013., 13:52   #5713
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Jasno mi je šta hoćeš reći,slažem se.Naveo sam Savu kao čist solidnu gumu koja bez jurcanja bez pol jeba ide di oćeš...ali ne,nemože ona u istu rečenicu sa Continentalom...pa nemože.Al zato košta upola manje.
Frend mi vozao Toyo pred koju god,neznam točno koji model,dobre,al se troše preveć bez nekog prevelikog jurcanja...tak mi je rekao
Staro 27.03.2013., 13:59   #5714
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Jasno mi je šta hoćeš reći,slažem se.Naveo sam Savu kao čist solidnu gumu koja bez jurcanja bez pol jeba ide di oćeš...ali ne,nemože ona u istu rečenicu sa Continentalom...pa nemože.Al zato košta upola manje.
Igzektli.

Što se tiče toya, možda nije medijski popularan, ali je jedan od najomiljenijih proizvođača samih kupaca jer je karakterističan prema gorenavedenom: na svakoj gumi piše "made in japan" a paralelno uz to ima perzistentnu kvalitetu, dok se slavni GY malo i degradirao sa svojim silnim reklamama, smještanjem na vrh ljestvice svih testova pa onda nakon što pobere visoke ocjene i na neovisnim testovima preseli proizvodnju tog modela gume u Kinu: daljnji dio priče ne treba pisati.

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 27.03.2013. u 14:04.
Staro 27.03.2013., 14:14   #5715
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
A dobro onda nešto sporije voziš

Svaka će proklizat nema je
Gadno se varaš, ali dobro. Govorim za čistu trakciju na -3 na usponu od 10% 2. brzina i gas u pod. Da sam s savom, a za ljetnu da ne pričam imao bi "light show"(TC-ESP).

Nisam kamikaza da ulazim s 150 u zavoj, i slične izljeve pameti. Dovoljno mi je znat da kad hoću ubrzati mogu i da kad hoću naglo stati mogu.
Svaka guma ima granicu u zavoju, fizika je fizika...

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2013., 20:35   #5716
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja sam "odrasto" na Savama i u kratko, suho pristojno, mokro dovoljna, trajnost ljetnih je ok ali zimske se trebaju skidat sto prije moguce. Jednom prilikom sam reko sad cu uzet neku bolju marku i uzeo Toyo koji mi je bio katastrofican svugdje, valjda neki srot model. Zato Savu smatram sigurnom kupovinom u tim non premium, low budget markama za manje dimenzije 13, 14.. Sasvim dovoljno za prosjecnog vozaca. Ima gorih guma od Sava i nije se tesko zajebat.

Susjed kupio 318d, ispod cekica sa soldinom kolicinom opreme i auto je predobar. Za mene daleko, predaleko ispred konkurencije. Inace, novih auti na cesto skoro da nema. Tu i tamo koja pila ili Dacia ali ovih prosjecnih 0 bodova. Nikad nisam vidio tak losu situaciju u HR voznom parku, ratne god. ne racunam. Katastrofa. Nove sedmice, vido ih par, izgledaju ko da su stare 5 godina. Ove kaj sam ja vidio su neki jeftiniji modeli na 15ticama i sa nekim osovnim bojama. Jedva se skuze da su nove. Auto izleda ok, ko i vecina na velkim kotacima i felgama sa nekom atraktivnom bojom ali ovak je bezveze da ne moze bezvezniji bit.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 27.03.2013. u 20:47.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2013., 21:58   #5717
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ja koliko sam u gradu, vidim jako puno novih Audija, nesto Bmw 5ica i 7ica, nove Merceve fakat rijetko..
Staro 28.03.2013., 08:46   #5718
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Yap...u pravu ste...u to idu u prilog i statistike prodanih automobila u prvih 3 mjeseca ove godine...mislim da sam negdje procitao da je pala prodaja za nekih 40-ak posto u odnosu na proslu koja je bila jedna od gorih u posljednjih 10-ak godina.....

Sto je najtragicnije ekipa i dalje ne spusta cijene....pritom mislim na "japanski trio"....Francuzi imam feeling sve svoje aute prodaju na "akcijske cijene" fore dok ovi jedva da tepihe daju.....totalna katastrofa.....u zadnje vrijeme sam malo vise u tome zbog pokusaja nabave neke nove pile ali mi bas i nejde....:P
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2013., 11:10   #5719
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Ja koliko sam u gradu, vidim jako puno novih Audija, nesto Bmw 5ica i 7ica, nove Merceve fakat rijetko..
U ST isto stanje, par F10tki, jedan F12 M6 (Studenac), par F30 i to je to. Audi RS5 ima, a sve ostalo tanko... Nema se keša ka prije, a i manje se ide u kredite i sl, možda je došlo vrime da nije cilj uzet auto na kredit i ić na kavu suboton, i misu nediljon.
Staro 28.03.2013., 23:03   #5720
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Možda je i bolje da se ne kupuje, nadajmo se čudu pa da padnu cijene na neku normalnu razinu za nase trziste.
Zlo mi je kad pogledam SAD, gdje dosta ljudi ipak ima bolji standard nego mi. Audi A4 211konja Quattro 200k kn, kod nas 357k kn. S tim da nemaju tvornicu u SAD-u, nego ih uvoze!! Ne znam sad koliko duboko koja država ima prste u porezu... Zlo mi je da za cijenu našeg A4 tamo dobiješ bez nadoplate A7, skoooro A8.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 29.03.2013. u 08:00.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2013., 08:07   #5721
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Proizvođači drugačije formiraju cijene za američko tržište čisto zato jer je ogromno i naviklo često mijenjat vozila. Nećeš ni u njemačkoj kupit audija po cijeni kojoj se prodaje u americi iako je tvornica u njemačkoj. Plus što sam čitao da vozila za američko tržište nisu istog ranga kvalitete kao za EU. E sad, jel to točno ili patka...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2013., 10:04   #5722
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Prvo i osnovno nisu ista, sad kako je danas s ovim modernim ne znam. Vjerojatno nemaju baš tako visoke eko norme, DPF/FAP filtere itd.

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2013., 10:14   #5723
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Proizvođači drugačije formiraju cijene za američko tržište čisto zato jer je ogromno i naviklo često mijenjat vozila. Nećeš ni u njemačkoj kupit audija po cijeni kojoj se prodaje u americi iako je tvornica u njemačkoj. Plus što sam čitao da vozila za američko tržište nisu istog ranga kvalitete kao za EU. E sad, jel to točno ili patka...
To je točno. Dosta amera se iznenade "fičurima" naših vozila. Na stranu EU norme koje su dosta rigidnije od američkih.
Staro 29.03.2013., 10:18   #5724
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pa sve je drugačije na vozilima za preko bare... čak je i ovjes drugačije podešen.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2013., 10:25   #5725
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Možda je i bolje da se ne kupuje, nadajmo se čudu pa da padnu cijene na neku normalnu razinu za nase trziste.
Zlo mi je kad pogledam SAD, gdje dosta ljudi ipak ima bolji standard nego mi. Audi A4 211konja Quattro 200k kn, kod nas 357k kn. S tim da nemaju tvornicu u SAD-u, nego ih uvoze!! Ne znam sad koliko duboko koja država ima prste u porezu... Zlo mi je da za cijenu našeg A4 tamo dobiješ bez nadoplate A7, skoooro A8.
Dobro tamo su drugačiji modeli, npr M3 je kod nas bio 320 ks, kod njih od 230... Ima razlike, druga stvar je šta i dealeri moraju zaradit. Nije isto ako tomić proda 1 auto misečno ili 50, mora i on živit.

Svakako i kod nas da je 200k, triba ti 40 plaća od 5k kn, tako da ništa ne igra (uz uvjet da ne jedeš, oblačiš se, živiš )
Staro 29.03.2013., 10:39   #5726
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
pa sve je drugačije na vozilima za preko bare... čak je i ovjes drugačije podešen.
Ma mene je iznenadilo da je ogromna većina terenaca koji su kod nas standardno 4x4 tamo samo sa zadnjim pogonom.
Staro 29.03.2013., 10:49   #5727
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ako se ne varam, dr. Marušić je odgovarao na pitanje zašto je Merđo CLS u SAD-u značajno jeftiniji nego u EU, pa je naveo razloge da su ovjes i kočioni sustavi lošiji zbog generalno nižih ograničenja brzine, nisu postavljeni toliki zahtjevi za izolacijom buke pa su i tu uštedjeli, Ameri više vole tvrdu plastiku od kvalitetnije meke na EU tržištu i koliko sam skužio, najčešće nemaju fancy automatike tipa DSG u ponudi već vulgaris automatik, itd.
Naravno, ulogu u nižoj cijeni vozila igra također i samo tržište.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2013., 11:18   #5728
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Ako se ne varam, dr. Marušić je...
... rekao da treba prvo provjeriti kompresiju na cilindrima.

syss je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2013., 12:10   #5729
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
To pod mus!

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2013., 18:36   #5730
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Zanimljivo... Znači moram se bacit u Googlanje da se malo više upoznam sa tom temom i kakve su točno razlike između modela za Sj. Ameriku i EU.
Svejedno sam očekivao puno manju razliku u cijeni, nije moguće da mogu baš toliko uštediti.

Inače...
Dok sam se danas šetao po gradu bacio sam oko na interijer različitih Citroena. Ovako na oko kroz prozor ne mogu vjerovati koliko dobro i fino izgledaju u usporedbi sa Renaultom i Peugeotom koji su miljama iza. Polako se traži zamjena za 2004. Pug 407.

Također sam u zadnjih dva tjedna vidio nove Mazde 6. Wow!

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 29.03.2013. u 18:51.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na