|
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
e ovak, isto privatna firma manja..jedno racunalo cisto za racuno, upravo kupljen laptop sa original windowsima... i sad mi je pala jedna ideja na pamet.. Jel treba i office bit origigi ?
![]() |
#33 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa jel ga koristis / trebas bas MS office (ima i besplatnih rjesenja)? Ako ga korisitis naravno da treba.
![]() |
#34 |
Premium
|
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ni meni to nije jasno. Kao da se račun ne može napisati u besplatnim Wordpadu, OpenOfficeu ili LibreOfficeu.
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#38 |
Premium
|
Ma nije Office za izdavanje racuna nego ga zelim imat na kompjuteru, kaj komplicirate ![]()
![]() |
#39 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
A reci mu da za par tisuća kuna lako se navikne na nešto drugo.
![]() |
![]() |
#41 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() S tim da je po meni MS Office Business 2010 CRO smiješno jeftin ako uzmem u obzir koliko živaca izgubim s LibreOffice, njegovim pretpotopnim sučeljem, sporosti pokretanja i genijalnim updateovima od 200MB koji se instaliraju 15 minuta ![]() Naravno ako imaš 5, 10, ... računala i na jednom se zaista radi u Officu, a ostali služe za pregled, da ipak nema smisla davati 6-12k kn za licence office-a za baš sva računala. Lijepo učitaš Add/Remove programs i ideš redom listom, za sve što nemaš dokaz o kupljenoj licenci trebaš naći alternativu besplatnu za komercijalnu uporabu ili nabaviti licencu ![]() Zanimljivost je da je recimo jedan GIMP besplatan za sve, a ne postoji ni jedan vulgaris preglednik slika (kao npr. Acdsee, Faststone image viewer...) koji je besplatan za komercijalnu uporabu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
|
Znaci, moram posjetit add or remove i izbrisat office.. xD Hvala Vam na odgovorima!! ![]()
![]() |
#43 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Jedna napomena za one koji žele kupiti Windows 8 - moguće je upgrade-ati sa Windows 8 consumer preview-a (koji je besplatan) na Windows 8 pro za 40$. Dakle, legalno i sve zajedno košta samo tih 40$.
![]() |
#44 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
sad nisam siguran da neće BSA zbog toga pravit probleme, ja sam svoj radije formatirao, pa legalnu Vistu, a sve ostalo je free (OO, GraftSight, Bullzip) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
Razmisli da li vrijedi toliko novca potrošiti na originalne sisteme windows, kada postoji mnogo drugih open source i free operativnih sistema? Ako ti ne vodiš računa o finansijama u firmi, onda te nije ni briga ![]() Pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Dečko, ne blonjaj. Kakav ReactOS, pa to je još u ranoj razvojnoj fazi: Citiraj:
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
|
![]() |
#49 | |||
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: tor. 25.02.2013. u 07:28. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
Objasniti ću situaciju pa molim odgovor ako je netko upoznat.. Starcima treba neko računalo povodom fiskalizacije pa sam im mislio prepustiti svoj laptop koji je dosao sa kljucem za windows vistu. Naljepnica se nalazi na poleđini laptopa ali je tijekom vremena izblijedila i pola šifre se ne vidi, kao ni o kojoj se verziji viste radi. Postoji li način da "dekriptiram" ključ, pozivom MS-u ili kako vec? Ako to uspijem; mogu li skinuti s neta odgovarajuću verziju viste i aktivirati ju te da sve skupa bude legalno i zadovoljavajuće za nadolazeće inspekcije? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
|
Imaš brdo programa koji će ti reći Win ključ, a u Control Panelu vidiš koja je Vista u pitanju. Više od toga ti ne treba. Ako budeš radio reinstalaciju sistema, onda samo aktiviraš Vistu preko neta.
![]() |
#52 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
Nismo se rezumjeli dobro pa da pojasnim. Laptop je kupljen prije više godina i došao je sa predinstaliranom vistom i naljepnicom na poleđini. Vistu sam (naravski) odmah uklonio i instalirao XP, nakon njega 7 i trenutno 8. 8 je legalna kopija, aktivirana studentskim ključem i kao takva neprikladna za poslovno korištenje. Kako bi izbjegli dodatne troškove instalirao bih Vistu koja je legalno plaćena zajedno sa laptopom no problem je što ne mogu sa sigurnošću očitati cijeli aktivacijski kod (2-3 znaka su nečitljiva) sa naljepnice jer je izlizana. Isto tako ne znam više o kojoj se verziji Viste uopce radilo jer se i to obrisalo (buissines ili ultimate, home mislim da nije). Nadam se da je sada jasnije.. P.S. Ne znam da li da otvorim novu temu ili može ostati i ovdje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Banned
|
Zadnje izmijenjeno od: Xenon. 26.02.2013. u 02:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Vec sam pisao na jednoj temi odgovor u ovakvom slucaju. Instaliraj odgovarajucu verziju Win, nazovi Microsoft hr i dobiti ces pomocu tel aktivacije key za vistu.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|