PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Legalizacija WINDOWS (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=242057)

dadisha 23.12.2012. 21:27

Legalizacija WINDOWS

U tvrci imamo 5 kompova na Win XP i naravno još nisu legalni...zanima me da li je moguće izvršiti legalizaciju kupnjom win 8 preko neta po promo cijeni od 40 $...piser da akcija vrijedi do 31,1.2013 i za trvtke do 5 kompova.

iLI neki drugi način

lutherus 23.12.2012. 21:31

Zakaj ne pređete na open source riješenja?

Nikky 23.12.2012. 21:36

Potrudi se malo potražiti temu gdje je to detaljno objašnjeno.

U skraćenoj verziji, malo morgen ćeš proći tako jeftino, zbog deala M$ i inspektorata to ne vrijedi.
Moraš kupiti licencu(e) na firmu sa računom.

dadisha 27.12.2012. 20:13

preuzeto sa microsoft.hr

* Ponuda vrijedi od 26. listopada 2012. do 31. siječnja 2013. i namijenjena je pojedincima i malim tvrtkama koje trebaju nadograditi do pet uređaja. Ako ste tvrtka koja na sustav Windows 8 Pro želi nadograditi više od pet uređaja, obratite se Microsoftovom partneru za dodatne informacije. Za instalaciju sustava Windows 8 Pro korisnici moraju imati instaliran sustav Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 Consumer Preview ili Windows 8 Release Preview. Cijene ovise o regiji i distributeru te drugim čimbenicima kao što su devizni tečaj, lokalni porezi, carine, naknade, uvjeti na lokalnom tržištu i drugi čimbenici koji utječu na cijene. Stvarna cijena koju plaćate može biti veća od one navedene u oglasima. Transakciju možete platiti međunarodno priznatom kreditnom karticom. Saznajte sve pojedinosti naše posebne ponude.

Lewis 27.12.2012. 20:20

Pa ok je taj quote koji ti saljes ali to je kad vec imas kupljene windowse sa racunom (zato se i zove UPGRADE) sto vi kao sto i sam kazes nemate.

ivo_k 27.12.2012. 23:10

nema sanse da dobijes windowse za 40 USD.
ja bi preporucio da stavis neki linux i prodjes besplatno.

lutherus 28.12.2012. 09:46

Čime ti se bavi firma? Jer imate neku određenu aplikaciju kao AutoCAD ili Inventor da vas striktno veže za Windows? Ukoliko ne onda vidi ovo http://www.opensuse.org/en/ and it is free.

Spirit 28.12.2012. 14:03

ja isto to gledam..i jos mi treba downgrade na XP :D
a 40$ je upgrade sa licenciranih windoza, a ti te nemas..tak da...1,2k+ kn

cros11 30.12.2012. 11:30

Ja nisam imao orginal Windows 7 pa sam ga ipak nadogradio na Windows 8 i platio sam ga 250kn. I sad je legalan i imam račun. Nadogradio sam ga preko onog programa kojeg skines sa njihovih stranica kad zelis kupiti w8. Taj program ti skenira računalo ali skenira da li ima koji software da nije kompatibilan i gleda koji win imas, 32bit ili 64bit. verziju koju imas ce ti ponuditi da skines sneta. Onaj tko zeli orginal Windows to je dobra prilika

Thoroughbred B 30.12.2012. 11:34

Citiraj:

Autor dadisha (Post 2303032)
U tvrci imamo 5 kompova na Win XP i naravno još nisu legalni...zanima me da li je moguće izvršiti legalizaciju kupnjom win 8 preko neta po promo cijeni od 40 $...piser da akcija vrijedi do 31,1.2013 i za trvtke do 5 kompova.

iLI neki drugi način

Svaka čast na hrabrosti,jel znaš kolike su kazne?:roller:

Mommistake 30.12.2012. 11:35

Citiraj:

Autor cros11 (Post 2306037)
Ja nisam imao orginal Windows 7 pa sam ga ipak nadogradio na Windows 8 i platio sam ga 250kn. I sad je legalan i imam račun. Nadogradio sam ga preko onog programa kojeg skines sa njihovih stranica kad zelis kupiti w8. Taj program ti skenira računalo ali skenira da li ima koji software da nije kompatibilan i gleda koji win imas, 32bit ili 64bit. verziju koju imas ce ti ponuditi da skines sneta. Onaj tko zeli orginal Windows to je dobra prilika

On nema original win, to je problem...

FitzTN 30.12.2012. 11:35

Citiraj:

Autor cros11 (Post 2306037)

Imaš original, ali to isto tako nije legalno. Za osobnu uporabu može proći, ali za poslovnu nema šanse.

cros11 30.12.2012. 12:07

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2306041)
On nema original win, to je problem...

Pa nisam ni ja imao

Lewis 30.12.2012. 12:11

Citiraj:

Autor cros11 (Post 2306069)
Pa nisam ni ja imao

Pa nemas i dalje, samo mislis da imas :). To sto MS nije provjeravo legalnost kad si radio online upgrade je tvoj problem a ne njihov. EULA je jasna po tom pitanju samo nitko to ne cita i da bi nesto upgrejdao moras imati legalno :).

cros11 30.12.2012. 12:22

Citiraj:

Autor Lewis (Post 2306073)
Pa nemas i dalje, samo mislis da imas :). To sto MS nije provjeravo legalnost kad si radio online upgrade je tvoj problem a ne njihov. EULA je jasna po tom pitanju samo nitko to ne cita i da bi nesto upgrejdao moras imati legalno :).

Nek dokazu sad sta sam imao ranije

Lewis 30.12.2012. 12:27

Citiraj:

Autor cros11 (Post 2306080)
Nek dokazu sad sta sam imao ranije

Heheh da samo sto kod nas to bas i ne vrijedi, nase sudstvo radi obratno tj. ti trebas dokazad da nisi kriv ;).

Znaci u tvom slucaju trebas imati racun (kod nas samo original key/naljepnica ne vrijedi) od prijasnjih windowsa koji ti naravno nemas i to je to = dzaba si bacio 250kn :) :D.

cros11 30.12.2012. 12:34

Ja imam račun od Windows 8, kojeg imam trenutno instaliranog.

Lewis 30.12.2012. 12:41

Citiraj:

Autor cros11 (Post 2306087)

Nemas, imas od win8 UPGRADEa a to je velika razlika, procitja ponovo sto sam napisao i ako ne vjerujes prolistaj malo forum, ima ovdje kolega na forumu koji su inspektori koji to provjeravjau pa ces vidit.

Kod nas dobar dio ljudi misli da su windowsi za 1250-1300kn ono sto im treba a ne citaju da je taj OEM model neprenosiv s kompa na komp (a oni to instaliraju redom s jendog na drugi ka dmjenjaju kompjutere). Windows Retail je prenosiv ali i cjena mu je skoro dupla od OEMa, Windows upgrade se temelji na tome da vec imas legalne jer inace je neupotrebljiv sto se tice legalizacije.

Druga je stvar sto ljudi na balkanu misle da je bitno samo ovo zadnje :).

Samo da malo razmislis shvatio bi koliko si u krivu jer da je po tvome to bi znacilo da Microsoft svima koji imaju legalno kupljene windowse kaze da su kreteni jer su mogli biti legalni za 5x-10x manju cijenu da su upgrejdali crackane kao ti ;)

nino 30.12.2012. 12:42

Citiraj:

Autor cros11 (Post 2306087)

Imas racun bez napisanog pdv-a. :D

cros11 30.12.2012. 15:42

Znači kriminal je kupovati na steam-u, ili neki program preko neta ako ga nisi kupio u lijepj nasoj. tj ako nisi platio pdv. znaci bolje koristiti torrent nego kupiti nesto "orginal"

Lewis 30.12.2012. 15:48

Citiraj:

Autor cros11 (Post 2306191)
Znači kriminal je kupovati na steam-u, ili neki program preko neta ako ga nisi kupio u lijepj nasoj. tj ako nisi platio pdv. znaci bolje koristiti torrent nego kupiti nesto "orginal"

Ne okreci temu, ako ne vjerujes nazovi u Microsoft ili DI pa se uvjeri.

cros11 30.12.2012. 17:38

kako sad temu okrecem

Lewis 30.12.2012. 17:49

Citiraj:

Autor cros11 (Post 2306235)
kako sad temu okrecem

Lijepo - STEAM nema ama bas nikakve veze s ovim tu o cemu se govori niti je tema ovog topica (pogledaj gore kako se zove TOPIC).

EDIT: Vidim da ti nikako da skontas sto je krivo u tvojoj logici ali evo probat cu sa takozvanom "car analogy".

Hipotetski:

- "nabavis" (citaj ukrades) auto
- vozis ga do isteka registracije
- nekako ga registriras na svoje ime (neko se zabuni, ne provjeri podatke dali je tvoj i da ti da ga registriras... itd. itd. bubam bezveze nebitno kako).
- po tvojoj logici sad je auto "legalno" tvoj bez obzira sto te kostao 10x manje nego da si ga stvarno kupio kao ostali kupci :D.

cros11 30.12.2012. 18:34

Aha, ja sam znaci ukrao novi leon jer sam ga kupio po promotivnoj cijeni od 70.000,00kn umjesto 110.000,00kn u salonu seat hrvatska. stim da im dadnem polovni auto koji sam kupio od druge ruke i koji je uredno registriran i provjeren. Dobro je pa ovi u mupu i na tehničkom i osiguravajucoj kuci pogrese tu i tamo. Kao i ovi u microsoftu. Hipotetski il ne nemoj spominjati kradje automobila il slično, jer ipak to nije tema ovog topica.

Lewis 30.12.2012. 18:48

Ma super, ocito se tebi neke stvari nemogu dokazati, nista samo uzivaj u uvjerenju da su tvoji windowsi sad leglani jer si ugrejdao crackane windowse :).

Sretno u dokazivanju toga.

Bubba 30.12.2012. 19:43

Citiraj:

Autor cros11 (Post 2306247)
Aha, ja sam znaci ukrao novi leon jer sam ga kupio po promotivnoj cijeni od 70.000,00kn umjesto 110.000,00kn u salonu seat hrvatska. stim da im dadnem polovni auto koji sam kupio od druge ruke i koji je uredno registriran i provjeren. Dobro je pa ovi u mupu i na tehničkom i osiguravajucoj kuci pogrese tu i tamo. Kao i ovi u microsoftu. Hipotetski il ne nemoj spominjati kradje automobila il slično, jer ipak to nije tema ovog topica.

Fino procitaj EULA koja dolazi sa svakom kopijom Windowsa i ne prdi. Sve pise, sve je jasno kao dan, zna se na koji nacin tvrtka moze legalno kupiti *licencu* za Windowse i bok.

Ako ti ne pase, nemoj koristiti.

Izet Fazlinovic 30.12.2012. 20:01

Citiraj:

Autor lutherus (Post 2305060)
Čime ti se bavi firma? Jer imate neku određenu aplikaciju kao AutoCAD ili Inventor da vas striktno veže za Windows? Ukoliko ne onda vidi ovo http://www.opensuse.org/en/ and it is free.

Što se tiče AutoCad-a imaš DraftSight. Za 2d super, 3d su tek počeli. Normalno snimi u .dwg i otvori isto u AutoCadu. Sad što je X sa lijeve a ne sa desne strane meni nije problem :)
Ovaj stvarno ili se zajebava ili ne konta da je napravio upgrade a ne da je kupio win. i ima račun od upgrade-a (sam je to rekao) a ne od normalnih cijelih win na koje je izvršio upgrade.

lutherus 30.12.2012. 20:06

DraftSight još uvijek ima probleme sa layerima a otvaranje dwg fajla spremljenog u DraftSightu unutar AutoCAD-a je isto kao otvaranja doc fajla spremljenog iz LibreOffice u MS Office.
Sad kaj se tiče X na ljevoj ili desnoj strani, nemam pojma, koristim Xmonad pa ni nemam te gumbiće a kak ih nemam nemam ni pojma na kojoj starni trebaju biti. Shift-tux_key-c does the job.

potemkin.hr 30.12.2012. 20:50

Pa lijepo će mu inspektorat objasniti sistem licenciranja Windowsa, te istovremeno dati priliku kupiti licence po "promotivnoj" cijeni :D

dadisha 03.01.2013. 19:28

Nazvao o sam u Microsoft i rekli su da ako licenca ide na rqabljena računala mora ići retail verzija a ako se radi o novima onda uz njih se može kupiti OEM verzija.....samo mi u cijeloj priči nije jasno zašto se onda posebno prodaju OEM vezije u svi dućanima...kako inspektorat gleda na to...tj.da li je netko imao iskusta sa time da je kupio više OEM vezije i da su ga gospoda posjetila,jer ti imaš onda i račun i "onu" naljepnicu...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:33.