|
![]() |
#5371 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
koliko je ceed recimo, a koliko golf, sa motorima negdje istima i sa opremom negdje istom?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5372 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Što meni vrijedi podatak da se mazde malo kvare kad mi je preskočio zupčasti? ![]() Citiraj:
![]()
Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 31.01.2013. u 00:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5373 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
S druge strane imaš firme poput moje,kojima je potreban pouzdan auto,firma koje ne kupuje 40 auta i ponaša se kao pijani bogataš,počelo je s audijem 80,pa nakon 4 passata,1 cc-a,a4 karavana i malog a3,otišli smo u drugom smjeru s razlogom,nissani,toyote i honde...tu je i jeep,bilo je i neugodno iskustvo s saab-om,no otkad nema više njemaca na servis se ide samo redovan,nema više ni reklamacija oko sitnica... Ono što smo mi zaključili je da kod nas dolaze samo poluproizvodi,jer ne vjerujem da auti koji toliko koštaju mogu ostavljati tako loš dojam kakav su ostavili na nas. Sad ćeš pitat zašto smo toliko njih i uzimali? To je ono o čemu ti ja pričam,iako smo mala firma,opet smo uzimali jer eto,to je tako u poslovnom svijetu,moraš dat da bi dobio,razvije se "poznanstvo" jer je u pitanju suradnja,a ne jednokratna kupovina,kada su firme u pitanju,pa se s tim ide,dok ti ne dop...trošak tih istih automobila ti ne predstavlja problem ako je firma zdrava i na nogama,a tu je i lizing.Zamisli sad velike kompanije... Samo mali čovjek gleda i pazi šta kupuje,vjeruj mi,taxi cammeo je uzeo stotine škodi,ne zato što je htio baš škodu...imao je kanal da to dobije za nikakvu cijenu,a prijatelju je napravio posao života,taj isti cammeo danas namjerno izaziva nesreće i nada se kvaru kako bi izvlačio lovu iz osig. društva,kakva pouzdanost... ![]() P.S. fanatik di si se uhvatio kie...jasno je da se ne može uspoređivat njemac s niskobuđetnim korejcima...
![]() |
![]() |
#5374 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Upravo to što su Korejci imali 0 od tradicije dovoljno govori o njihovoj uspješnosti i odličnoj poslovnoj taktici. Od automobila koji su bili praktički predmet ismijavanja, postali su poželjni i cijenjeni.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 31.01.2013. u 00:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5376 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Naravno, samo pokušavam ukazati na iracionalnost stavova ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5377 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
ja sam rekao da golf nije sranje, jer da jest, nebi danas postojao kao takav. nestao bi sa scene, ipak se mora drzati do imena. no nema sanse da bi ga ja ikada kupio, jer eto, spomenuo sam japanca........ prije svakako hondu ili toyotu (mazdu bas i ne bi iskreno, imam par prijatelja koji ju imaju i nisu prezadovoljni, dok istih par i par drugih ima toyotu s kojom samo rijeci hvale), tako da eto - zasto ne toyotu isto pohvaliti kao golfa? zasto jedan ljubitelj golfa nece nikada reci dobro za nekog drugog proizvodaca, barem ne direkno?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5378 | |||
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
A još si mi žešče priče o vw fanboyima. Kak ih ima mali milion. Hebate, vw hatera ima jedno 17 puta više. Zašto? Čemu identifikacija s nekom markom? Kaj imate dionice konkurencije, ne kužim. Ne voliš, ne vozi ga i bok. Rijetko vidim da netko pljuje po renault laguni, autu ne male cijene i sa solidnim popisom mogućih kvarova. Kak se nitko ne loži na nju, hejtanje i slično? Al neee, ona nije vw, ona je super. ![]() Citiraj:
Ne brine te koliko košta honda civic, ne brine te koliko košta DS4, ne brine te cijena mece A klase, al cijena golfa te žulja za ne vjerovat. Zašto? Citiraj:
Po meni su fanboyi i hateri samo dvije strane iste medalje. Medalje za glupost. Po tvom je loše kad je netko fanboy vw-a, al kad si hater i kad samo pljueš po nekoj marki, to je OK? Jerbo na ovom forumu, nedajbože da netko spomene golfa, odmah se trojica dižu na zadnje noge. Si vidio to za neku drugu marku? Renaulta možda? Ne, renault je ovdje sinonim za kvalitetu. Rols maltene. Što statistike pričaju je nebitno. Valjalo bi smirit tenzije ovdje, admini volje ključat teme kad se raspojasamo. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 31.01.2013. u 00:55. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5380 |
Premium
|
Na to sam ja mislio kada sam napisao da su kvalitetom večina "tu negdje,pogotovo danas",danas ne postoji proizvođač koji može biti predmetom ismijavanja,tehnologija je otišla toliko daleko da se može s malo napraviti puno,može se napraviti pouzdan motor bez astronomskih ulaganja u inžinjering,recepti su tu,otkriveni. Kiu smo gledali kada je žena kupovala auto,nema mu se šta zamjeriti,ali eto,opet je bilo skepticizma pa je uzela japanca.Nema lošeg auta danas,ali može se pričat koji nude više ili isto za manje,ili koji nudi bolje za istu cijenu. Mi smo bili apsolutno zadovoljni s 2 od 5 njemaca,isto tako jedan preskočeni zupčasti na jednoj mazdi ne znači da treba generalno donosit zaključke,da su sve mazde sranje,ili jedan golf koji nije stvarao probleme ne znači da su svi takvi.Imam prijatelja koji ima golfa peticu,TDI,otišao mu je mjenjač...tražili su par kg eura u servisu,na kraju je dobro prošao jer je našao za 800 eura,skinuli s karamboliranog. Svi se kvare,svi imaju dječjih bolesti,to je posljedice masovne proizvodnje i korištenja jeftinijih materijala koji nekada nisu ni postojali,sve u svrhu veće zarade,posljedice kapitalizma. Za sada niti jedan japanac nama nije stvorio ni najmanju brigu,tu je bio avensis,dvije micre,note,juke,2 civica,sad dolazi qashqai...sve novo iz salona,0km,da kucnem u drvo...kada se situacija promjeni,idemo dalje,iako,neznam što,tko zna,možda korejci! ![]()
![]() |
#5381 |
Guest
|
Evo da se prijavim: slupao 206-icu (R.I.P. limena partnerice) ![]() ...naplatio se od osiguranja, pozabavio se malo ekonomijom, i uletio u avanturu sa elysee-om ![]() (khmm...izrazi sućuti za odabir na PM od 09-17h ![]() E, sad, ono bitno meni- štedljiv dizelaš, još malo haube naprijed i lima "zguza" za buduće sudare je bilo must have, kao i ispravan hebeni airbag-dva, pride...dakle, navedeno ima. Dobio sam dobru ponudu (drugo najvažnije) i dogodila se ljubav na peti pogled ![]() ![]() "Elajza" će služiti za cca 80km dnevno do posla i natrag, a drugi je auto u obitelji, tako da nije bilo egzibicija u odabiru. Daklem, nov i zadovoljava po pitanju potreba obitelji. Prvi dojam: spartanac sa kakvim-takvim pedigreom, fali mu živosti ispod 2000rpm, no iznad je i više nego solidan, vuče dosta uvjerljivo...i da, ugrađuju golo gov* od glazbe unutra: to ekspresno leti van (ovih dana). Btw, stavio zimske ultragrip8- neviđeno dobre gume, preporuka, vrijede svaku lipu. Iako nije baš za usporedbu, osobno bolje mi se ponašaju od blizzak-ica, ali kako nisu iste dimenzije, ništa ne tvrdim... |
![]() |
![]() |
#5382 | |
Premium
|
Citiraj:
Tu se dogodio prijelaz na avensisa,nakon toga teško se vratit na lošije,činjenica,pa sam nastavio po japancima.Jednostavno više se ne osjećam prevarenim,jer kada nemaš osjećaj da nešto vrijedi novce koje si platio,osjećaš se prevarenim,što nije više slučaj s đapanezima. ![]()
![]() |
![]() |
#5384 |
Osobni opis - pitaj me
|
@Thoroughbred, islo je meni da sam hejter. kada generalno jesam (ali ne pretjerano), upravo radi ovoga sto si napisao. nebi ga kupio sam zato jer toliko kosta, jer za te pare cu u vecini vecini slucajeva dobiti vise. i generalno ljudi opcenito su postali hejteri prema golfu upravo radi vlasnika doticnih. ok, nisu svi takvi da se razumijemo. ali njima je samo jedan - golf. EU auti vec mogu proci, japanci od 90tih prema danas isto vec nekako, ali kada spomenes korejanca (bilo kojeg, deawoo, kia (stara kia), hyundai), pogledaju te kao da vozis riksu. i onda vazno sjeda u golfa dvicu koji dimi ko' dimnjak sa malo jacim gasom i odvozi se dok omiljena kaseta pusta milozvucne melodije............ nemam nista protiv golfa, osim cijene. cak ne novoga (iako odskace, kad uvijek odskace), koliko polovnog. no svakako sto kazes fanatik, ne svida ti se - ne kupuj. niti nebi ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! Zadnje izmijenjeno od: Burko. 31.01.2013. u 01:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5385 |
Premium
|
![]() Čuj,što se japanaca tiče,ne možeš reć da ne zrače... ![]() Nadam se samo da qashqai neće pokvariti dojam,mislim da nakon njega neće baš biti više kupovina automobila,nema više amortizacije,situacija je inače sjajna ![]() P.S. "hejteri" i "fanboyevi" su žrtve obične statistike i zakona velikih brojki,ne postoji savršen auto,nekome se posreći s vw-om,nekome s mazdom...e sad,jedan će pljuvat po vw-u,drugi po mazdi i bok...još će se međusobno posvađat a možda i potuć ![]() Bilo bi najbolje vidjet u kojem se postotku kvari koja marka automobila,iako,tko god je uopće provodio testiranje te vrste,sigurno je podmazan s nečije strane,pa ni to nije relevantno. Zaključak? Neka sve ide kvragu,otvorite pivu i zapalite pljugu,ionak smo obične brojke ovim kapitalističkim go*nima.
![]() Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 31.01.2013. u 01:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5386 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Zato Hilux i slični bez problema idu ![]()
![]() |
![]() |
#5387 |
Premium
|
Da,zapalio sam se za taj auto bio,ali nakon test vožnje rekao adio...kad si iza,doslovno kao da se voziš bez ikakvih amortizera,naprijed naravno isto neudoban,ali iza,to je strašno nešto. Fora bi bilo imat takvu beštiju,ali ipak je to strogo teretno vozilo,koliko god izgledao "gradski",inače,odličan...samo da su napravili verziju za "foliranje" (ovjes i izgled interijera) a ne šljakanje ![]() P.S. Za golfoljupce => http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphoto...82107036_n.jpg
![]() Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 31.01.2013. u 01:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5393 |
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5394 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Išlo je mene ![]() Ne znam zašto si se našao prozvan u mojim postovima, kad sam ja samo odgovarao na radeonove izljeve ljubavi prema vwu i njemcima. Da prvo nešto razjasnimo, govorimo o vwu, ne o njemcima, to je za početak. Nisam hejter vwa što svi vi koji volite želite tako predstavit nego pokušavam pokazat i pirkazat ono što je burko napisao na prošloj stranici (možda i ovoj), da li ih volim ne, ne bi ga kupio baš zbog te cijene koja je bezrazložno prenapuhana. Golf 1,2,3 su auti koji su trajali, ovi danas puni elektronike ne mogu i neće se moć izdvojit, a razlika između auta više nije tolika kolika je bila nekad, a to što smo mi razmaženiji je pak drugi par rukava. Radeon na sva usta hvali njemce odnosno vw, prvo spominje tradiciju, pa mu je Swarm napisao za fiat (a mogao je i lanciu ubacit), pa kaže da nema dječjih bolesti njemac odnosno vw, pa spomenemo 2.0 TDI da bi išla kontra da se i drugi auti kvare... Nije poanta srat nego je poanta pokazat da je cijena jednostavno prevelika za ono što nudi, a ljudi ih drže objeručke zbog svih tih stvari u koje je radeon i slični mu ovjereni, sve dok se jednom ne opeku a onda će počet drvlje i kamenje po njemcima ![]() Ako si ti zadovoljan i sretan sa autom koji ima najveći postotak krađe u hr neka si, nitko ne želi da ne budeš, ali dal se moglo bolje i jeftinije proć, možda i je. P.S. Kupovat auto da se pričalo da drži cijenu kod prodaje mi je jedan od najsmiješnijih razloga, pa zar se auto kupuje da bi se odmah razmišljalo o prodaji??
![]() |
#5395 | |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
320xd dodje isto toliko i ima 180KS oprema košta,al i po defaultu dobiješ sve šta ti treba. Mora da ti meho nije promijenio sve šta se mijenja...šteta,to se baš ne dešava na tim autima
...help me understand the best I can... Zadnje izmijenjeno od: Flood. 31.01.2013. u 09:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5396 |
Strichek Moderator
|
Znam da je ovo puka slučajnost ali me baš nasmijala. Danas prije 1 h u Dubravi se nova bmw 5 zabila u zadnji lijevi dio kamiona, hauba presavinuta do pola, i dio ispod haube je dobio svoje, ali se zračni jastuci nisu upalili a nije bio tako slab sudar... Njemačka kvaliteta ![]()
![]() |
#5398 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Kakve to ima veze što se jastuci nisu aktivirali? Pretpostavljam da neznaš jesu gospoda bila vezana?
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 31.01.2013. u 10:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5399 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Govoriš o ergonomiji (sve je na svom mjestu), a meni je osobno ona daleko najlošija u klasi (instrumentalna ploča, sjedala, prostor itd.). Jest stvar ukusa, ali nakon preko 1M km jako dobro znam što i kako voziti za svoje i službene potrebe. ![]() Citiraj:
Golf se prodaje zato jer vrijedi pojedinim kupcima (kao i Octavia), no tu detalji dizajna, motorizacije, opreme i slično nisu u prvom planu. Da, Golfa se ne isplati kupiti. Svako vozilo u toj klasi ima bolji price / performance omjer, bukvalno svako. Od francuza i koreanaca do nijemaca.
![]() |
![]() |
#5400 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
E sad... A štaš, ali bi rado bio vlasnik dotičnog razlupanog vozila ![]() Čak i opela prije nego vwa (pod opel mislim samo na insigniu, a pod vw bilokoji vw) ![]()
![]() |
![]() |
|
|