Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.01.2013., 15:50   #5311
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Ovisi na kaj patiš... Na precijenjenog Golfa i na to da "imaš njemačko auto i da te drugi ljudo koji voli njemačko auto cijeni". Ili na nešto di stvarno dobiješ više dodatih stvari za manje para uz u redu dizajn, malu žrtvu na kvaliteti itd. Sljedeća generacija će bit ubojica, Golf će ostat isti.
Al bolje da ne ulazim u tu raspravu.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 30.01.2013. u 15:56.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2013., 15:59   #5312
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma patim za najviše za moje novce i ne-dosadu... eno sinoć baš for kicks išao računat top golf i top ceed.

daklem ceed 1.6 179k, golf 1.4tfsi i od opreme mu je falilo u odnosu na ceed grijani volan, grijane metlice brisača i el. vozačevo sjedalo - 252k

da ne spominjem lane assist, zakretne xenone, kamere unatrag, navigacije, grijana sjedala i ono generalno đubre od opreme tu dolazi.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2013., 16:22   #5313
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Nimalo povoljno,da ne upotrijebim grublje riječi,koji god da pogledaš
Staro 30.01.2013., 17:38   #5314
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Ovisi na kaj patiš... Na precijenjenog Golfa i na to da "imaš njemačko auto i da te drugi ljudo koji voli njemačko auto cijeni". Ili na nešto di stvarno dobiješ više dodatih stvari za manje para uz u redu dizajn, malu žrtvu na kvaliteti itd. Sljedeća generacija će bit ubojica, Golf će ostat isti.
Al bolje da ne ulazim u tu raspravu.
Al se ljudi vole čudit što netko kupuje golf... Najprodavaniji auto u Europi. Bit će da su ih sve čobani iz Hrvatske pokupovali.
VW je brand koji ima svoju cijenu. Isto kao i bmw, meca, audi... Kaj, onda će mo govorit i za bmw peticu 330d da je precjenjena? Košta puno ali prodaje se odlično. Ko kupuje tu peticu, nikad neće kupit golfa. Zašto? Zato što želi bmw u garaži. Dok će netko kupit panameru i neće mu past na pamet imat bmw u dvorištu. A sva tri će te odvest od točke A do točke B.
Svaki auto ima svog kupca i suludo je nekom ukazivat na to što može kupit sa svojim novcima. Neko će radije kupit par godina staru poslovnu limuzinu, nego za iste novce novog clia. I kaj, onda clio ispada precjenjen? Frend neki dan kuka kak je prije par godina kupio novog focusa, a neki dan njegov frend za iste novce uzeo rabljenog bmw-a krcatog opremom. I sad je taj njegov focus precjenjen? Nije.
Jel ferrari precjenjen? Za te novce uzmeš nekoliko jebačih limuzina s kojima ćeš napravit bar 10x više kilometara nego crvena konjica. Al ne čujem da ljudi jambraju kak je ferrari precjenjen. Jerbo, to je ferrari.

BTW, koji auto po tvom nije precjenjen?

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2013., 18:01   #5315
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
novi golf 7 je bazni model sa 86 konja 125k kn! a ceed je 99k sa 100 konja..
jesam ljubitelj dojče auta ali stvarno nabijaju mu cijenu ono..a da ne velim 7g gare kod kie.

nisam nikad tako razmišljal,ali da imam lovu,i biram novi auto..Kiu bi ozb pogledao.
MuroF je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2013., 18:55   #5316
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Animpresd za kiu pro štogod. Vuče na monovolumena jer je prednja hauba prekratka i pod prevelikim kutom što je za zatvor kad sportaka gledaš bočno.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2013., 19:02   #5317
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
@ fanATIkMalo si krivo povukao analogiju, al' ajde ne kupuju isti ljudi Ferkane i aute u rangu od 120-200k kunića.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2013., 19:57   #5318
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Pa naravno da ne kupuju. Zato i velim, svaki auto ima svog kupca. A ovdje se čudom čude što ljudi po cijelom svijetu kupuju golf. Ne čude se što kupuju mazde, renaulte, bentleye itd... A svi će te odvest od točke A do točke B...
Stvar je u tome što kod nas 80 % ljudi kupuje za duži niz godina pa se gleda potrošnja, održavanje, pouzdanost, ovo, ono... Moš si mislit što bi se takve rasprave vodile da možemo mjenjat aute svake dvije, tri godine. Zabole te za troškove održavanja u tom slučaju, gledaš neke osobne preference.
Polo, clio, sandero, meni isti k što se tiče samog auta. Al nije isto na blagajni. Plaćaš brand, kao i za sto drugih stvari, ne vezano samo za auto industriju.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 30.01.2013., 20:59   #5319
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Golf je primarno flotno vozilo, ne znam nikoga tko bi ga kupio novog za privatne potrebe.

Jedan od razloga je visok ostatak vrijednosti nakon leasinga.
Staro 30.01.2013., 21:13   #5320
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Golf je primarno flotno vozilo, ne znam nikoga tko bi ga kupio novog za privatne potrebe.

Jedan od razloga je visok ostatak vrijednosti nakon leasinga.

Meni su SVI auti unatrag 15ak godina konfekcija, ali je činjenica da nijedan auto ne diže toliko prašine po forumima kao golf, nijedan auto nije u tolikom postotku prvi izbor i mjerilo prema ostalim autima: čisti primjer je gore navedena usporedba ceeda i golfa: zašto je sys gledao cijenu golfa ako je taj auto toliko nezanimljiv i dosadan. Zašto apsolutno svi govore da je taj auto preskup? Zašto nitko ne govori da je dacia potcjenjena?

I ono najbitnije: nijedan proizvođač nema toliko entuzijasta i zaljubljenika koliko ima vw, počevši od internet foruma, preko raznoraznih klubova do godišnjih susreta poput gti treffen wörthersee itd. itd. itd...

Golfa možete samo mrziti, ali taj auto će uvijek biti mjerilo prema kojem se ocjenjuju drugi auti, bili bolji ili lošiji. Nikad nećete čuti od nekoga tko je kupio kiu ceed da je dobio 15 konja jači motor i grijani volan što kod mazde 3 ne bi dobio, nego će mjerilo biti golf koji premda nije uvijek najbolji, kralj je svoje klase.

Premda je zadnji "golf" po meni proizveden 1997 godine kad su se počeli gurati u premium klasu sa četvorkom. A da trojka nema problem sa limarijom bila bi još veći hit od dvojke.

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 30.01.2013. u 21:19.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2013., 21:16   #5321
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

dacia je potcjenjena.

eto
Staro 30.01.2013., 21:42   #5322
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Meni su SVI auti unatrag 15ak godina konfekcija, ali je činjenica da nijedan auto ne diže toliko prašine po forumima kao golf, nijedan auto nije u tolikom postotku prvi izbor i mjerilo prema ostalim autima: čisti primjer je gore navedena usporedba ceeda i golfa: zašto je sys gledao cijenu golfa ako je taj auto toliko nezanimljiv i dosadan. Zašto apsolutno svi govore da je taj auto preskup? Zašto nitko ne govori da je dacia potcjenjena?

I ono najbitnije: nijedan proizvođač nema toliko entuzijasta i zaljubljenika koliko ima vw, počevši od internet foruma, preko raznoraznih klubova do godišnjih susreta poput gti treffen wörthersee itd. itd. itd...

Golfa možete samo mrziti, ali taj auto će uvijek biti mjerilo prema kojem se ocjenjuju drugi auti, bili bolji ili lošiji. Nikad nećete čuti od nekoga tko je kupio kiu ceed da je dobio 15 konja jači motor i grijani volan što kod mazde 3 ne bi dobio, nego će mjerilo biti golf koji premda nije uvijek najbolji, kralj je svoje klase.

Premda je zadnji "golf" po meni proizveden 1997 godine kad su se počeli gurati u premium klasu sa četvorkom. A da trojka nema problem sa limarijom bila bi još veći hit od dvojke.
Golf nikada nije bio nešto posebno, samo radi popularnosti je ostao sinonim "golf klase". Zato se svi "uspoređuju" s njim, iako je njegovo etalonsko doba davno prošlo (jer baš po ničemu nije u vrhu te iste klase).

To što je u bivšoj Yu toliko na cijeni više je radi TAS-a nego nečeg drugog. A da se danas bilo tko stvarno uspoređuje s Golfom, teško. On je puno više precijenjen kao što je Dacia potcijenjena.

O guranju u premium klasu...
Staro 30.01.2013., 21:54   #5323
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Jeste ga nakenjkali

Cini mi se da ste vise ljuti jer je Golf skup pa morate uzet nekog Renolceka ili Pežoja i pravdat izbor nekom nebitnom opremom itd.
Golf mk6 ili 7 po meni nisu ni sjena onome sto su bili mk1 ili mk2 u svoje vrijeme, ali opet izgledaju 16 puta bolje od konkurencije, nema dizajnerskih poluproizvoda u cilju "modernog" dizajna (farovi skroz od tablica pa sve do sajbe )
Staro 30.01.2013., 22:00   #5324
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
Precjenjen je golf,takav je status stekao i trebat će neko vrijeme da se to promjeni.Četvorke dizelaši nemogu izdržat ni 300 000km,svi se oni previše kvare.
Cijena im jako raste sa opremom,ti praktički sa početnim golfom i polom od opreme nemaš apsolutno ništa,sve moraš nadoplatit i to skupo.
esc je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2013., 22:08   #5325
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Cini mi se da ste vise ljuti jer je Golf skup pa morate uzet nekog Renolceka ili Pežoja i pravdat izbor nekom nebitnom opremom itd.
Golf mk6 ili 7 po meni nisu ni sjena onome sto su bili mk1 ili mk2 u svoje vrijeme, ali opet izgledaju 16 puta bolje od konkurencije, nema dizajnerskih poluproizvoda u cilju "modernog" dizajna (farovi skroz od tablica pa sve do sajbe )
Ajd' da me večeras netko dobro nasmije.
VW i dizajn? Stalno kasne desetak godina interijerom i eksterijerom, a za mk1 i mk2... Ne znam što bih rekao, nažalost sam s raznim verzijama "n puta obišao zemlju", ali da bih ga ja ikad kupio (kao i njegove kopije), neće ići.

Praktički sve što je u toj klasi na tržištu ima bitno bolji price / performance omjer.
Staro 30.01.2013., 22:10   #5326
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Jebga, plaćaš brand. Zašto niko ne cvili i ne kuka da je bmw trica precjenjena? Jel se možeš vozit za manje novce isto brzo i udobno. Možeš. Al bmw je jak brand.
Citiraj:
Autor esc Pregled postova
Četvorke dizelaši nemogu izdržat ni 300 000km
E tek sad jebga. Da radi 300 k ko iz p, ljudi bi jambrali nemre 500 k napravit bez kvara.

Citiraj:
Jebga, izgleda da ne znaš jako puno ljudi s obzirom kak se prodaje.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 30.01.2013., 22:14   #5327
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Jebga, izgleda da ne znaš jako puno ljudi s obzirom kak se prodaje.
Srećom, znam, ali nikad nisam upoznao nikog tko bi uzeo novog Golfa.

Svi koji ga voze imaju službene (a znam bukvalno desetine takvih).
Staro 30.01.2013., 22:20   #5328
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Ma znam, ne bih ni ja, nije baš da se kupam u lovi. Al što Juan veli, on je mjerilo klase. A to sigurno nije zato što je krama sklepana od loših materijala i šugavog inžinjeringa. Da se preplaćuje, je, al sve brand stvari su preplaćene. Lacoste polo majca je 60 puta kvalitetnija od obične polo majice? Mošsimislit, al fino se prodaje.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 30.01.2013., 22:21   #5329
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

šta će mi onaj nakaradni ds5 kad mogu imati bezvremenski dizajn golfa 7

inače kad smo kod dačije ona nova sandero stepway izvana zgleda jako fajn i za ispod 100k nudi ono touch navigaciju, polukoža sjedala... naravno servisi i to pljuga ko i dijelovi. fin deal.
Staro 30.01.2013., 22:23   #5330
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Da, al nepise TAS na toj daciji

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2013., 22:25   #5331
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Citiraj:
Ajd' da me večeras netko dobro nasmije.
VW i dizajn? Stalno kasne desetak godina interijerom i eksterijerom
Ajd da i ti nekog dobro nasmiješ.

Za kime to kasne? lol
Ako je netko doveo dizajn eksterijera, a pogotovo interijera do savršenstva onda je to VW, sve je na svom mjestu, bez greške.
Samo, to je sad već stvar ukusa, pa ne vrijedi puno trošiti riječi oko toga.

Reći da nešto ne valja kod recimo Golfa je besmisleno, radi se o autu koji ima već 7 generacija i tu svaka priča prestaje.
Možda i je malo skup, ali i takav skup će se opet bolesno dobro prodavati, a sigurno se ne bi prodavao da ne vrijedi, a vrijedit će i nakon dosta godina, za razliku od nekakvih korejaca, francuza i sl.

Ne znam zapravo o čemu se uopće priča?
Da se golf ne isplati kupiti? Nebuloza.
Rade0n je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2013., 22:27   #5332
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Golf i dizajn.

Prije bih stavio kunu da srbija ima more nego golf dizajn. Svašta.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2013., 22:30   #5333
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Sad mi je jasno kak to ljudima izgleda kad se Appleovci i mrzitelji Applea "razgovaraju".
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2013., 22:31   #5334
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
gledam top gear,kako je jeremy ubio twinga 133..baš ono,ne kužim ćemu to..uništit auto..
MuroF je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2013., 22:33   #5335
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Golf i dizajn.

Prije bih stavio kunu da srbija ima more nego golf dizajn. Svašta.
Pa vidiš, to je tvoje mišljenje koje je totalno nebitno.

Nekom se sviđa ta sterilnost, ravne linije, hladnoća i minimalizam, za razliku od raznih izobličenih nakaza od auta koji se vozaju po cesti, sve je to preferencija kupca.
Rade0n je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2013., 22:36   #5336
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

dobro sad dizajn na stranu, ali ove nebuloze da drži cijenu su van svih pameti... da, drži cijenu, ali koju?

ovu di uletavaš u golf priču sa ~70k kn više u startu u odnosu na ceed (totalno nebitno u odnosu na šta).

drži cijenu duja i trulja jerbo imam konflikt u glavi, korak od kratkog spoja da netko može neurotično željet golf 3 star skoro 20 godina bez trunke opreme za cijenu 10 godina mlađeg auta sa klimom abs-om i sl. koji eto nije golf.

neće kia (ili bilo šta drugo što je dobilo zamah u 30k€ klasu) preko noći sad gubit cijenu jer je eto kia... ta priča će se razvijati i dalje i kia će kroz godine doći na dobar glas (što već u biti i je osim te cijene) pa će u manjoj mjeri dakako držati cijenu... neš ti auto od 170k kn sad sutra vrijedi 5k€.

pogledaj peticu gti... 2006 ide bez pol beda za 10k€ (nazivno ne, ali s obzirom da ih trenutno ima oko 100 na oglasniku ide), znači u jedno 6 godina ti si popušio osjetno preko 20k€... da citiram jednog fejsbuk komentatora - drži cijenu u pichku materinu
Staro 30.01.2013., 22:36   #5337
esc
Lynnfield
Moj komp

Ma dobar je golf,on je ko corsair obsidian kućišta
Staro 30.01.2013., 22:39   #5338
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2013., 22:46   #5339
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

da ne pričamo o egzaktnim brojkama jelte

sad kad sam vidio pežoja pala mi je na pamet nedavna akcija na onaj top 308 allure sa 1.6 thp motorom... fenomenalna ponuda, auto pun snage, opreme ko u priči za nekih 120k ili koliko je bilo već i sad da to neće držat cijenu za nekih par godina? jea rajt...
Staro 30.01.2013., 22:51   #5340
esc
Lynnfield
Moj komp

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Da li je fiatov JTD dizel bolji od golfovog dizela?
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na