|
![]() |
#5311 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ovisi na kaj patiš... Na precijenjenog Golfa i na to da "imaš njemačko auto i da te drugi ljudo koji voli njemačko auto cijeni". Ili na nešto di stvarno dobiješ više dodatih stvari za manje para uz u redu dizajn, malu žrtvu na kvaliteti itd. Sljedeća generacija će bit ubojica, Golf će ostat isti. Al bolje da ne ulazim u tu raspravu. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 30.01.2013. u 15:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5312 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma patim za najviše za moje novce i ne-dosadu... eno sinoć baš for kicks išao računat top golf i top ceed. daklem ceed 1.6 179k, golf 1.4tfsi i od opreme mu je falilo u odnosu na ceed grijani volan, grijane metlice brisača i el. vozačevo sjedalo - 252k da ne spominjem lane assist, zakretne xenone, kamere unatrag, navigacije, grijana sjedala i ono generalno đubre od opreme tu dolazi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5314 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() VW je brand koji ima svoju cijenu. Isto kao i bmw, meca, audi... Kaj, onda će mo govorit i za bmw peticu 330d da je precjenjena? Košta puno ali prodaje se odlično. Ko kupuje tu peticu, nikad neće kupit golfa. Zašto? Zato što želi bmw u garaži. Dok će netko kupit panameru i neće mu past na pamet imat bmw u dvorištu. A sva tri će te odvest od točke A do točke B. Svaki auto ima svog kupca i suludo je nekom ukazivat na to što može kupit sa svojim novcima. Neko će radije kupit par godina staru poslovnu limuzinu, nego za iste novce novog clia. I kaj, onda clio ispada precjenjen? Frend neki dan kuka kak je prije par godina kupio novog focusa, a neki dan njegov frend za iste novce uzeo rabljenog bmw-a krcatog opremom. I sad je taj njegov focus precjenjen? Nije. Jel ferrari precjenjen? Za te novce uzmeš nekoliko jebačih limuzina s kojima ćeš napravit bar 10x više kilometara nego crvena konjica. Al ne čujem da ljudi jambraju kak je ferrari precjenjen. Jerbo, to je ferrari. BTW, koji auto po tvom nije precjenjen?
![]() |
![]() |
#5315 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
novi golf 7 je bazni model sa 86 konja 125k kn! a ceed je 99k sa 100 konja.. jesam ljubitelj dojče auta ali stvarno nabijaju mu cijenu ono..a da ne velim 7g gare kod kie. nisam nikad tako razmišljal,ali da imam lovu,i biram novi auto..Kiu bi ozb pogledao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5317 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
@ fanATIkMalo si krivo povukao analogiju, al' ajde ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5318 |
NITKOV
|
Pa naravno da ne kupuju. Zato i velim, svaki auto ima svog kupca. A ovdje se čudom čude što ljudi po cijelom svijetu kupuju golf. Ne čude se što kupuju mazde, renaulte, bentleye itd... A svi će te odvest od točke A do točke B... Stvar je u tome što kod nas 80 % ljudi kupuje za duži niz godina pa se gleda potrošnja, održavanje, pouzdanost, ovo, ono... Moš si mislit što bi se takve rasprave vodile da možemo mjenjat aute svake dvije, tri godine. Zabole te za troškove održavanja u tom slučaju, gledaš neke osobne preference. Polo, clio, sandero, meni isti k što se tiče samog auta. Al nije isto na blagajni. Plaćaš brand, kao i za sto drugih stvari, ne vezano samo za auto industriju.
![]() |
#5319 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Golf je primarno flotno vozilo, ne znam nikoga tko bi ga kupio novog za privatne potrebe. Jedan od razloga je visok ostatak vrijednosti nakon leasinga.
![]() |
#5320 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Meni su SVI auti unatrag 15ak godina konfekcija, ali je činjenica da nijedan auto ne diže toliko prašine po forumima kao golf, nijedan auto nije u tolikom postotku prvi izbor i mjerilo prema ostalim autima: čisti primjer je gore navedena usporedba ceeda i golfa: zašto je sys gledao cijenu golfa ako je taj auto toliko nezanimljiv i dosadan. Zašto apsolutno svi govore da je taj auto preskup? Zašto nitko ne govori da je dacia potcjenjena? I ono najbitnije: nijedan proizvođač nema toliko entuzijasta i zaljubljenika koliko ima vw, počevši od internet foruma, preko raznoraznih klubova do godišnjih susreta poput gti treffen wörthersee itd. itd. itd... Golfa možete samo mrziti, ali taj auto će uvijek biti mjerilo prema kojem se ocjenjuju drugi auti, bili bolji ili lošiji. Nikad nećete čuti od nekoga tko je kupio kiu ceed da je dobio 15 konja jači motor i grijani volan što kod mazde 3 ne bi dobio, nego će mjerilo biti golf koji premda nije uvijek najbolji, kralj je svoje klase. Premda je zadnji "golf" po meni proizveden 1997 godine kad su se počeli gurati u premium klasu sa četvorkom. A da trojka nema problem sa limarijom bila bi još veći hit od dvojke. Zadnje izmijenjeno od: Juan. 30.01.2013. u 21:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5322 | |
Premium
|
Citiraj:
To što je u bivšoj Yu toliko na cijeni više je radi TAS-a nego nečeg drugog. A da se danas bilo tko stvarno uspoređuje s Golfom, teško. On je puno više precijenjen kao što je Dacia potcijenjena. O guranju u premium klasu... ![]()
![]() |
![]() |
#5323 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Jeste ga nakenjkali ![]() Cini mi se da ste vise ljuti jer je Golf skup pa morate uzet nekog Renolceka ili Pežoja i pravdat izbor nekom nebitnom opremom itd. Golf mk6 ili 7 po meni nisu ni sjena onome sto su bili mk1 ili mk2 u svoje vrijeme, ali opet izgledaju 16 puta bolje od konkurencije, nema dizajnerskih poluproizvoda u cilju "modernog" dizajna (farovi skroz od tablica pa sve do sajbe ![]()
![]() |
#5324 |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Precjenjen je golf,takav je status stekao i trebat će neko vrijeme da se to promjeni.Četvorke dizelaši nemogu izdržat ni 300 000km,svi se oni previše kvare. Cijena im jako raste sa opremom,ti praktički sa početnim golfom i polom od opreme nemaš apsolutno ništa,sve moraš nadoplatit i to skupo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5325 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() VW i dizajn? Stalno kasne desetak godina interijerom i eksterijerom, a za mk1 i mk2... Ne znam što bih rekao, nažalost sam s raznim verzijama "n puta obišao zemlju", ali da bih ga ja ikad kupio (kao i njegove kopije), neće ići. ![]() Praktički sve što je u toj klasi na tržištu ima bitno bolji price / performance omjer.
![]() |
![]() |
#5326 | |
NITKOV
|
Jebga, plaćaš brand. Zašto niko ne cvili i ne kuka da je bmw trica precjenjena? Jel se možeš vozit za manje novce isto brzo i udobno. Možeš. Al bmw je jak brand. E tek sad jebga. Da radi 300 k ko iz p, ljudi bi jambrali nemre 500 k napravit bez kvara. ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5327 |
Premium
|
![]() |
#5328 |
NITKOV
|
Ma znam, ne bih ni ja, nije baš da se kupam u lovi. Al što Juan veli, on je mjerilo klase. A to sigurno nije zato što je krama sklepana od loših materijala i šugavog inžinjeringa. Da se preplaćuje, je, al sve brand stvari su preplaćene. Lacoste polo majca je 60 puta kvalitetnija od obične polo majice? Mošsimislit, al fino se prodaje.
![]() |
#5329 |
Moderator
|
šta će mi onaj nakaradni ds5 kad mogu imati bezvremenski dizajn golfa 7 ![]() inače kad smo kod dačije ona nova sandero stepway izvana zgleda jako fajn i za ispod 100k nudi ono touch navigaciju, polukoža sjedala... naravno servisi i to pljuga ko i dijelovi. fin deal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5330 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Da, al nepise TAS na toj daciji ![]()
![]() |
#5331 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Za kime to kasne? lol Ako je netko doveo dizajn eksterijera, a pogotovo interijera do savršenstva onda je to VW, sve je na svom mjestu, bez greške. Samo, to je sad već stvar ukusa, pa ne vrijedi puno trošiti riječi oko toga. Reći da nešto ne valja kod recimo Golfa je besmisleno, radi se o autu koji ima već 7 generacija i tu svaka priča prestaje. Možda i je malo skup, ali i takav skup će se opet bolesno dobro prodavati, a sigurno se ne bi prodavao da ne vrijedi, a vrijedit će i nakon dosta godina, za razliku od nekakvih korejaca, francuza i sl. Ne znam zapravo o čemu se uopće priča? Da se golf ne isplati kupiti? Nebuloza. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5334 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
gledam top gear,kako je jeremy ubio twinga 133..baš ono,ne kužim ćemu to..uništit auto.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5335 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Nekom se sviđa ta sterilnost, ravne linije, hladnoća i minimalizam, za razliku od raznih izobličenih nakaza od auta koji se vozaju po cesti, sve je to preferencija kupca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5336 |
Moderator
|
dobro sad dizajn na stranu, ali ove nebuloze da drži cijenu su van svih pameti... da, drži cijenu, ali koju? ovu di uletavaš u golf priču sa ~70k kn više u startu u odnosu na ceed (totalno nebitno u odnosu na šta). drži cijenu duja i trulja jerbo imam konflikt u glavi, korak od kratkog spoja da netko može neurotično željet golf 3 star skoro 20 godina bez trunke opreme za cijenu 10 godina mlađeg auta sa klimom abs-om i sl. koji eto nije golf. neće kia (ili bilo šta drugo što je dobilo zamah u 30k€ klasu) preko noći sad gubit cijenu jer je eto kia... ta priča će se razvijati i dalje i kia će kroz godine doći na dobar glas (što već u biti i je osim te cijene) pa će u manjoj mjeri dakako držati cijenu... neš ti auto od 170k kn sad sutra vrijedi 5k€. pogledaj peticu gti... 2006 ide bez pol beda za 10k€ (nazivno ne, ali s obzirom da ih trenutno ima oko 100 na oglasniku ide), znači u jedno 6 godina ti si popušio osjetno preko 20k€... da citiram jednog fejsbuk komentatora - drži cijenu u pichku materinu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5338 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#5339 |
Moderator
|
da ne pričamo o egzaktnim brojkama jelte ![]() sad kad sam vidio pežoja pala mi je na pamet nedavna akcija na onaj top 308 allure sa 1.6 thp motorom... fenomenalna ponuda, auto pun snage, opreme ko u priči za nekih 120k ili koliko je bilo već i sad da to neće držat cijenu za nekih par godina? jea rajt... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5340 | |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |