|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
(riješeno) CRC or ECC error
Nisam nikako mogao pokrenuti windowse pa sam preko hiren boot cd-a iz DOS-a pokrenuo HDAT2 program za popravak hard diska tj bad sectora, ali mi je negdje oko 13 gb prekinuo i izbacio poruku "uncorrectable crc or ecc error on read". Kasnije sam to to samo preskenirao i našao je na 200 gb samo tu jednu grešku radi koje neće pokrenut windowse, probao sam preko linux-a spasit podatke ali mi uopće ne čita hard disk dok ga u bios-u na početku vidi u veličini 136 gb. Jel moguće s CD-a pokrenut kakav program da popravi ovu grešku? Disk je Seagate Baraccuda 200 gb taman mi istekla garancija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Treba ti program pod imenom SpinRite, spržiš ga na cd i bootaš, on će ti izvući sve podatke. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Uglavnom nije, ali možeš probati sa HDD Regenerator. I da ju popravi, vjerojatno će se opet pojaviti. Radije uzmi par gb prostora prije i poslije bad sectora i te napravi unllocated space, tako da se taj dio ne koristi.
![]() |
#5 |
Premium
|
To sam sve već napravio, mada prije bad sectora nisam stavio unllocated, jedino sam odvojio unllocated početnih 20 gb diska i jedno vrijeme je dobro radio. Sada mi se pojavljuju neki delay sectori, uglavnom podivljao HDD, bar da nekako uđem da spasim slike koje nisam uspio spremit zadnja dva mjeseca pa lupit low level format, al čini mi se da je disk gotov, HDD regenerator toliko sporo radi da bi trebalo mjesec dana da sve prođe, spinrate krene pa se smrzne, a ne mogu dignut više gparted magic preko linux-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo uspio sam uci u disk s mini windows xp, sad kopiram slike, sporo ko noc, jel ima neki program sli;an low level format da mi formatira samo C particiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Ne znam jel sata disk, ali probaj promijeniti kabel.
![]() |
#8 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Otvorio ga, očistio od mrlja i prašine koliko sam uspio i radi i dalje, to je za one koji tvrde po internetu da se hard disk ne smije otvoriti, još da prokljuvim čime očistiti i zadnje zrno prašine. Mislim da ima lufta na ležaju jer kad ga tresem čuje se unutra pa sam ga okrenuo naopačke samo ne znam kako da ga sada učvrstim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
loš sata kabel stvara crc greške, zamjeni ga formatiraj i pichi dalje..sad vidim da si ga otvorio ![]() krpom se ne brišu BS ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|