|
![]() |
#1 |
Preator Fenix
Datum registracije: Jul 2006
|
(riješeno) Miš i tipkovnica se ne gase s računalom
Ne znam uopče di da stavim ovaj thread, al od kad imam novu matičnu, miš i tipkovnica se ne gase uopče ni kad je komp ugašen, a poprilično je iritantno jer miš svjetli plavo i ne mogu spavat moram ga pokrivat s vešom ![]() matična je ASRock n68-VGs3 UCC miš i tipkovnica standard usb, prije mi se to nije događalo jel ima pomoci? se da to ugasit? ![]()
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Ima - ištekaj miša - ili ištekaj komp iz struje - ili isključi prekidač na strujnoj letvi ili onaj otraga na napajanju Prosto ko pasulj ![]() Edit: Najbolja opcija je isključivanje računala iz strujnog kruga, jer u protivnom troši struju, jest par vata, ali troši. Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 07.01.2013. u 15:59. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Jel postoji kakav driver/software za miš kojim možeš ugasiti osvjetljenje? Pogledaj imaš li u BIOS-u neku USB Power opciju, čini mi se da sam negdje vidio da takvo nešto postoji ali ne drži me za riječ ![]()
![]() |
#4 |
Preator Fenix
|
evo sad drbao po biosu i ima samo par opcija za USB, probao sa disabled ali miš i tipkovnica još uvijek rade dok ugasio komp, ne znam.. a neda mi se isključivat iz struje svaki put
![]() |
#5 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Nažalost onda ne možeš puno napraviti osim iskoristiti jedan od savjeta kolege ShanTecha. Ili možeš fizički odcvikati LED-icu koja svijeti ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Pogledaj pod drugim postavkama u bios-u. Trebala bi negdje biti stavka tipa da li želiš da u suspend/sleep/off stanju omogući napajanje USB-a. Moraš isključiti i opciju "wake on" za keyboard i mouse.
![]() |
#7 |
Preator Fenix
|
evo sredio si problem, malo prčkao po postavkama u Poweru Control panel - system and security - power options - Change plan settings pod Balanced plans - change advanced power settings - USB Settings - USB selective susped settings staviti DISABLED ako nekog zanimalo ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|