![]() |
(riješeno) Miš i tipkovnica se ne gase s računalom
Ne znam uopče di da stavim ovaj thread, al od kad imam novu matičnu, miš i tipkovnica se ne gase uopče ni kad je komp ugašen, a poprilično je iritantno jer miš svjetli plavo i ne mogu spavat moram ga pokrivat s vešom :lol2:
matična je ASRock n68-VGs3 UCC miš i tipkovnica standard usb, prije mi se to nije događalo jel ima pomoci? se da to ugasit?:hitthewal: |
Ima
- ištekaj miša - ili ištekaj komp iz struje - ili isključi prekidač na strujnoj letvi ili onaj otraga na napajanju Prosto ko pasulj :D Edit: Najbolja opcija je isključivanje računala iz strujnog kruga, jer u protivnom troši struju, jest par vata, ali troši. |
Jel postoji kakav driver/software za miš kojim možeš ugasiti osvjetljenje?
Pogledaj imaš li u BIOS-u neku USB Power opciju, čini mi se da sam negdje vidio da takvo nešto postoji ali ne drži me za riječ :) |
evo sad drbao po biosu i ima samo par opcija za USB, probao sa disabled ali miš i tipkovnica još uvijek rade dok ugasio komp, ne znam.. a neda mi se isključivat iz struje svaki put
|
Nažalost onda ne možeš puno napraviti osim iskoristiti jedan od savjeta kolege ShanTecha.
Ili možeš fizički odcvikati LED-icu koja svijeti :) |
Pogledaj pod drugim postavkama u bios-u. Trebala bi negdje biti stavka tipa da li želiš da u suspend/sleep/off stanju omogući napajanje USB-a. Moraš isključiti i opciju "wake on" za keyboard i mouse.
|
evo sredio si problem, malo prčkao po postavkama u Poweru
Control panel - system and security - power options - Change plan settings pod Balanced plans - change advanced power settings - USB Settings - USB selective susped settings staviti DISABLED ako nekog zanimalo :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:32. |