|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
temperatura 9800pro
Kako da saznam koja mi je temperatura kartice. imam ati tool ali nisam vidio tu opciju.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
pa lepo... nakon pol sata igranja stavi jezik na grafu... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: temperatura 9800pro
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Osim Tyanice!! Moguće je da ti ima ako je R360 čip i kad ju flešaš u XT ( može i sa pro taktovima bi trebao moći vidjet temperaturu) Računaj da ti ode temp sa stock coolerom na jedno 60° u idleu a može otić i do nekih 70°nakon ganjanja. Moja Tyanica je sa svojim stock coolerom ( puno bolji od običnog ) u idleu bila oko 55°.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Hunter(Den)
Datum registracije: Apr 2005
|
kak to da se sapphire 9800pro sa silencerom grije više a kudikamo je bolji brand i naravno, isti čip i još k tomu, o.15 mikronska tehnologija na svojim najvišim limitima... isuse jel ti nick po tome kad provalis glupost svi ti kazu ISUSE... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Headbangig Grunf!
|
O tempora, o mores! Ovako Tyan ti ima senzor koji očitava temperaturu jezgre, napon jezgre. Ima i nadgledanje temperature memorije na dva mjesta, napona memorije, brzine venta. Sa Zalmanom je temp bila oko 45° u idleu. Po čemu je Sapphire bolji od Tyana? Tyan naime ne slijedi referntni dizajn, ima kuler od dva djela koji ti prekriva i memoriju i posjeduje vent sa nadgledanjem vrtnje. Imala je R350 čip.Tj. još ga ima sam kaj je grafa sad kod Raka ( Matična ju ubila pa ima artefakte u 3D aplikacijama) , ja sada imam Sapphirku 9800pro R360, i još uvjek žalim kaj je ploča ubila Tyanicu... Sad mi ti obajsni kaj si htio reč s 9800pro i navučenim taktovima? Ko daje Tyanca bila 9200.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum Zadnje izmijenjeno od: Isus. 26.05.2005. u 15:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
>>>>isuse jel ti nick po tome kad provalis glupost svi ti kazu ISUSE...<<<< OMG na ovo cu se odvaljivati jos jedno po godine ![]() ![]() ![]() Btw kao sto kaze isus neke imaju a neke ne ja na 9600xt imam (chip je rv360)
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Sapphire je mass production što više za što manje sa što manje pameti ... uzmi precrtaj i štancaj ... Tyan je ipak Tyan. Oni uzmu, sjednu, prouče razmisle, isprave tuđe greške i naprave po svom i to radi i u 90% slučajeva puno bolje ispadne ...
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
ako ne vjeruješ, postam ti slike kao dokaz... kad ih iskopam iz arhive. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Hmm, šta nije Sapphire doughter company od Ati-a? Kao ati proizvodi oni prodaju? Tako nešto sam (čini mi se) čuo.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Super Moderators
|
Ja nikak ne mogu smislit Sapphire, nemaju proizvoda kojeg ne naprave u bar tri verzije-u pravilu kod nas dolaze lošije. Ako se kupuje Sapphire-samo retail. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
e drito to... najbolji primjer je sa radeonom 9600xt. evo par slika, sve odreda sapphire 9600xt: slika1: ati referentni i sapphire prema ref. dizajnu Zadnje izmijenjeno od: Vedran. 24.07.2006. u 21:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
slika2: sapphire varijacija 1 Zadnje izmijenjeno od: Vedran. 24.07.2006. u 21:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
slika3: sapphire varijacija 2 Zadnje izmijenjeno od: Vedran. 24.07.2006. u 21:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
slika4: sapphire varijacija 3 Zadnje izmijenjeno od: Vedran. 24.07.2006. u 21:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
ali npr. sapphire 9800pro je cijelo vrijeme baziran na ati referentnom dizajnu koliko sam ja vidio. naravno, ako zanemarimo onaj eksces sa 128bitnim 9800pro radeonkama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Super Moderators
|
Ma može neka serija biti zasnovana na "referentnom" dizajnu, kaj ti to vrijedi ako ti stave lošije primjerke GPU-a i meme??? Ja sam imao u rukama par primjeraka 95XX serije-mema je bila od 3.6ns do 3.0ns, dakle različite latencije i različiti proizvođači. A svaki GPU je vodio svoju politiku po pitanju stabilnosti i clocka. Ma ja bih kupio Sapphire jedino vani i to retail. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
pa pojam 'referentni dizajn' obuhvaća i memoriju... ovo s lošijim primjerkom samog procesora je druga priča. ja ne bih išao toliko daleko da kupujem vani, ali detaljan pregled same kartice prije kupnje je nužan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Super Moderators
|
Sa jačim modelima ne muljaju toliko, ali su sa slabijim prije kovačili na veliko... Meni je nekak baš žao kaj Hecules više ne dela grafe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Headbangig Grunf!
|
meni je tak žal ka je infinityca skurila Tyanicu.. ova Sapphirka je R360 al koristi od tog niš. a nema mi monitoring temperature, napona.. ŠMRC
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Điz's ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Headbangig Grunf!
|
Flešao sam ju na XXT al niš koristi pretjerane od toga. Tyanica je bila jednostavno kvalitetnija. Kao što je svojdeobno meni Jelc reko, Krištuš sam ti zemi tu Tyanicu nebuš zažalil, priej toga je jasno točno u kondić znao layout, ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|