|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Celeron D vs P4
zanima me razlika u performancama između Celerona D recimo 2400 MHz i Pentiuma 4 1800 Mhz, mogućnost overclocka i slično. Koliko je bitan SSE3 za performance?
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Po mome iskustvu, celeron d 2.4@2.9 je u igrama brz kao P4 1.8@2.6 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
TNX ![]()
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
u nas sam vidija 2,93 a na nekim stranicama ima i 3,06.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
a uzeo sam prije par mj novu matičnu za 2.4C koji mi je crko |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
NE Celer! Celeru je mjesto na placu među grincajgom a ne u kompu.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
celeron je low end intel...i da se ludo klokat a time dobivas nista pa ni to...celici idu u stare strojeve za mjuzu net i slicno...a ne za igranje itd inace ak os klokat pikni si maticnu...evo masni ti prodaje 8rda epoxicu za 200 cuna(smijesna cifra) i jednog mobilca... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Headbangig Grunf!
|
Celer nemre Duronu prismrdit.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
the luda ribetna
|
dobro zboris...al zatopravi intel nije los ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Headbangig Grunf!
|
Ma ne presHota, dolazi ljeto čovjek će se skuhat uz komp...
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
CeleronD je vrlo lijepi low end koji je dovoljno brz, previše se grije i clocka jako dobro. Moj 2.4 je išao na 3.6 i to je zasigurno brže od P4 1.8. U nedostatku jakvog pnokrvnog P4, dobra je solucija. Puno bolja od mijenjanja platforme osobito ako nemaš dobar RAM i imaš dobru ploču.
![]() |
![]() |
#16 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() za d neznam kak se ponasa al low end ostaje low end ili? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
ili ![]() Onaj stari Celeron nije bio niti procesor. Bio je izbljuvak Intelovog pogona. Ovaj je temeljen na Prescottu i daje značajno bolje rezultate. Duplo veći cashe mu zasigurno ne smeta, a SSE3 će vidjeti rijetki. Da se podsjetimo, T-bread i Sempron ima jednako toliko cashea. Iako bi radije jednog od tih ako biram od početka. Ali kada već imam ploču, nema puno biranja.
![]() |
#18 |
the luda ribetna
|
a moguce...ja opcenito ne volim intele...al ajde ![]() moguce da je onda ova d verzija tj revizila bolja...i ak gledas tak..istina amd treba dobru plocu(ak ides na semprone)a i neke osrednje rame...zbog latencija...i kad sve zbrojis i oduzmes...tu negdje ak iams para...odi na amd...ak ne...kupi si celica...i trazi polovnog 2.4c ![]() ps rak znam zas ti je sad lokacija bolnica ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|