![]() |
Celeron D vs P4
zanima me razlika u performancama između Celerona D recimo 2400 MHz i Pentiuma 4 1800 Mhz, mogućnost overclocka i slično. Koliko je bitan SSE3 za performance?
|
Po mome iskustvu, celeron d 2.4@2.9 je u igrama brz kao P4 1.8@2.6
|
TNX :beer:
|
mene isto zanima novi celer jer ne mogu nigdje naći neki polovni pravi P4...
koji je najbrži koji ide na s 478,a koji najbolji za OC? |
ma zemi mobilca, ne znam kaj uopće filozofiraš oko celerona... možeš ga clockat na 4ghz i bit će au pair sa hp kalkulatorom :D
|
u nas sam vidija 2,93 a na nekim stranicama ima i 3,06.
|
Citiraj:
a uzeo sam prije par mj novu matičnu za 2.4C koji mi je crko |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
NE Celer! Celeru je mjesto na placu među grincajgom a ne u kompu.
|
Citiraj:
celeron je low end intel...i da se ludo klokat a time dobivas nista pa ni to...celici idu u stare strojeve za mjuzu net i slicno...a ne za igranje itd inace ak os klokat pikni si maticnu...evo masni ti prodaje 8rda epoxicu za 200 cuna(smijesna cifra) i jednog mobilca...:beer: jer jedan celis nemrem obicnom amdxp prismrdit a kamlo li bit konkurencija |
Celer nemre Duronu prismrdit.
|
dobro zboris...al zatopravi intel nije los:beer: dakle nadi si nekog 2,4c ili nekog preskota...i to je to...al niti jedan intel osim izinjeraca nema odkljucan mnozitelj:beer: pa si misli;)
|
Ma ne presHota, dolazi ljeto čovjek će se skuhat uz komp...
|
Citiraj:
CeleronD je vrlo lijepi low end koji je dovoljno brz, previše se grije i clocka jako dobro. Moj 2.4 je išao na 3.6 i to je zasigurno brže od P4 1.8. U nedostatku jakvog pnokrvnog P4, dobra je solucija. Puno bolja od mijenjanja platforme osobito ako nemaš dobar RAM i imaš dobru ploču. |
Citiraj:
za d neznam kak se ponasa al low end ostaje low end ili?:beer: |
ili :beer:
Onaj stari Celeron nije bio niti procesor. Bio je izbljuvak Intelovog pogona. Ovaj je temeljen na Prescottu i daje značajno bolje rezultate. Duplo veći cashe mu zasigurno ne smeta, a SSE3 će vidjeti rijetki. Da se podsjetimo, T-bread i Sempron ima jednako toliko cashea. Iako bi radije jednog od tih ako biram od početka. Ali kada već imam ploču, nema puno biranja. |
a moguce...ja opcenito ne volim intele...al ajde:D
moguce da je onda ova d verzija tj revizila bolja...i ak gledas tak..istina amd treba dobru plocu(ak ides na semprone)a i neke osrednje rame...zbog latencija...i kad sve zbrojis i oduzmes...tu negdje ak iams para...odi na amd...ak ne...kupi si celica...i trazi polovnog 2.4c;) ps rak znam zas ti je sad lokacija bolnica:p :o :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:05. |