Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.10.2012., 14:54   #1
ovčica
Banned

Datum registracije: Feb 2010
Instalacija Windows 7 s više hard diskova

pozdrav imam jedno pitanje / problem

znači imam dva harda u kompu jedan je SATA drugi je ATA i win 7 mi je bio instaliran na ATA disku.
kupio sam nedavno polovni SATA disk na kojem je bio već instaliran win 7 da zamjenim taj ATA disk
kada sam spojio oba SATA diska u komp , bios ih je registrirao i sve je radilo super podignuo mi se taj win. 7 sa "novoga" sata diska sve je radilo ok ali ipak sam htio staviti novu verziju windowsa

i tu je nastao problem kada sam htio instalirati pojavila mi se ova poruka "Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition"

i nisam mogao instalirati windowse niti na jedan od ta dva sata diska, probao sam po biosu čačkati nije pomoglo, probao XP/Vistu staviti isto bez pomoči

na kraju sam isključio jedan Sata disk pokrenuo instalaciju i mogao sam snimiti windowse pa preostali SATA disk (nije mi jasno zašto) te kada su se windowsi instalirali naknadno spojio ovaj drugi hard i sada mi sve radi

uglavnom htio sam pitati ZAŠTO SAM MORAO ISKLJUČITI TAJ DRUGI HARD DA MOGU INSTALIRATI WINDOWSE ??
i pošto ja svako toliko instaliram novu frišku verziju windowsa kako da to radim bez da isključujem drugi hard??

hvala svima na odgovoru
ovčica je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2012., 15:25   #2
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
SATA nema master/slave hijerarhiju, moguće da nisi u BIOS-u zadao disk koji će biti sistemski?
Oglas

Oglas
Staro 17.10.2012., 15:31   #3
ovčica
Banned

Datum registracije: Feb 2010
Citiraj:
Autor [GOW]Nec Pregled postova
SATA nema master/slave hijerarhiju, moguće da nisi u BIOS-u zadao disk koji će biti sistemski?
bio sam čakčkao po biosu i stavio da je glavni daj disk na kojega sam htio snimiti wind. te da se boota sa njega pa opet nije htio

znam da nema te hijerarhije kao na ata ali predpostavio sam da se onda automatski nekako raspodijele koji je master / slave
ovčica je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno