![]() |
Instalacija Windows 7 s više hard diskova
pozdrav imam jedno pitanje / problem
znači imam dva harda u kompu jedan je SATA drugi je ATA i win 7 mi je bio instaliran na ATA disku. kupio sam nedavno polovni SATA disk na kojem je bio već instaliran win 7 da zamjenim taj ATA disk kada sam spojio oba SATA diska u komp , bios ih je registrirao i sve je radilo super podignuo mi se taj win. 7 sa "novoga" sata diska sve je radilo ok ali ipak sam htio staviti novu verziju windowsa i tu je nastao problem kada sam htio instalirati pojavila mi se ova poruka "Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition" i nisam mogao instalirati windowse niti na jedan od ta dva sata diska, probao sam po biosu čačkati nije pomoglo, probao XP/Vistu staviti isto bez pomoči na kraju sam isključio jedan Sata disk pokrenuo instalaciju i mogao sam snimiti windowse pa preostali SATA disk (nije mi jasno zašto) te kada su se windowsi instalirali naknadno spojio ovaj drugi hard i sada mi sve radi uglavnom htio sam pitati ZAŠTO SAM MORAO ISKLJUČITI TAJ DRUGI HARD DA MOGU INSTALIRATI WINDOWSE ?? i pošto ja svako toliko instaliram novu frišku verziju windowsa kako da to radim bez da isključujem drugi hard?? hvala svima na odgovoru |
SATA nema master/slave hijerarhiju, moguće da nisi u BIOS-u zadao disk koji će biti sistemski?
|
Citiraj:
znam da nema te hijerarhije kao na ata ali predpostavio sam da se onda automatski nekako raspodijele koji je master / slave |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:58. |