|
![]() |
#3811 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
______________ ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Baja 001. 16.07.2012. u 18:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3812 | ||
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
PASSAT 2.0 TDI Highline, 170KS, DSG košta 274.204,64. Isti takav, dakle highline, DSG, TDI od 140 konja košta 261.907,77. Pa mi nije jasno kak je on dao 5k eura više za TDI kad je TSI skuplji?
Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 16.07.2012. u 18:08. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3814 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koliko mi je poznato pravi se na istoj platformi kao A1, Polo mk5 i novi Toledo. Dakle duljinu kupuje na prevjesima a unutra možeš očekivati mjesta kao u recimo zadnjem polu. Iskreno mislim da to jest Fabia s guzicom. HB verzija bi po nekim očekivanjima trabala izgledati isto tako.
![]() |
#3815 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3817 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Vozi tko možda automatik? Komentari, impresije? Baš sam gledao malo cijene i vidim npr. da je kod civica sedana razlika samo 2k kuna (svjestan sam da je ta 5 brzinska automatika inferiorna ručnoj verziji; vozio oba), a npr. mondeo sa 6-brzinskom automatikom (koji sad vozikam) je sramotnih 2500 € skuplji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3818 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Ne ulazim u pouzdanost isplativost i sl, al meni je automatik puno ljepse vozit.. Lijen sam saltat, sta ces.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3819 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Automatik mi je super po gradu, kad imaš nonstop kretanje pa stajanje, ili na kraće relacije. Na duže relacije....katastrofa. Prošlo ljeto sam vozio relaciju New Jersey - Tennessee na automatiku (Nissan Versa). Svaka 3 sata sam morao stati, izaći iz auta, otrčati par krugova oko auta jer mi je noga već utrnula, a i počelo spavati od te monotonosti. Ameri to rješavaju energetskim pićima, nema drugog načina da to preživiš. Prije toga Zagreb - Hamburg, 8 sati vožnje u komadu bez problema na ručnom mjenjaču prije nego mi je trebala pauza. Čim ti dosadi monotona vožnja, uvijek ima prilika za prešaltati u nižu, da lijeva noga nešto napravi. Ovdje imam Smarta, koji je semi-auto. U veću brzinu ga šaltam ručno kad meni paše, a u nižu se šalta sam. Za grad, savršeno, a na dulje me ionak razbude bočni udari vjetra ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 17.07.2012. u 11:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3820 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
automatik je puno ljepše i ležernije vozit kroz grad gdje ima brdo šaltanja. imaš samo gas kočnica i boli te briga. Udobnost je puno bolja jer mehanika bolje i ležernije šalta od nas. Potrošnja je mrvicu veća. Meni se automatik ne sviđa iz samo jednog razloga, a to je jer ja volim šaltat kad ja oću! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3821 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
Slažem se s podrškama automatiku, nisu Ameri tako glupi po pitanju toga. Pogotovo u mlađim danima ima ručni svojih čari, ali kada gledaš komfor i ugodu vožnje automatik je nenadmašan. Gas-kočnica kak Bog zapovijeda, što je posebice u gradu i gužvama milina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3822 | |
Premium
|
Citiraj:
kakva ti je potrošnja kad ga normalno voziš? Ono tetka stile... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3823 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Ja od automatika pri dugoj vožnji ploudim... Neznam kam bi s nogom!!!!! Noga je u nekom čudnom položaju,svaki put mi se ukoči! Nekako je držim bočno,uzvišeno,lagano da dira gas...i svaki put mi se ukoči nakon duže vožnje i to živcira...nissan note je u pitanju,ista stvar mi se događa i na jeepu,ali manje izražena jer se bolje sjedi,višlje... automatik nikako,meni ni po gradu...
![]() |
#3824 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
S kojom nogom? Lijeva ti netreba pa s njom mos sta hoces, a desnom imas isti rad, gas kocnica. Ne razumijem kako bi npr. u tom nissanu promjenio polozaj sjedenja ili sta, da imas jos kuplung? Oba automatika koja sam ja imao cast vozit su imala tempomat, tako da su za duge voznje (autoput kao pojam dosade za vozit) jos metar bolji od rucnog... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3825 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
jel ima ko iskustva s renolima? Mislim stari mi je 20g radil u renolu i ne želi ni čut za njega, nikad ga doma nismo imali pa nemam nikakvih iskustava. Jedino što vidim da gube vrijednost rapidno... Konkretno o ovom mislim http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...-oglas-5514987
![]() |
#3826 | |
Premium
|
Citiraj:
Meni su ti auti ok. 1.5 dCi 105 ks i idu ljepo. Ugodna je vožnja. Mjenjač precizan jako. Šta je najbolje ne kvare se. Baš ja pikiram na jednog takvog jer mi treba mali potrošač, a opet prostran auto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3827 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Kakvi problemi u dugoj vožnji sa automatikom? Znači, izađeš na autoput, ideš zg-frankfurt i voziš se s lijevom nogom na kvačilu? Kakav faking čudni položaj, jel ko od vas pro drivera zna čemu služi FOOTREST na lijevoj strani ![]() Mislim ono, wtf, znam da je ovo pce forum, ali ekipa katkad piše takve nebuloze za instant odlazak na wc. Znači suma summarum je da imate npr 7icu automatik sa tempomatom i vozite se polupraznom autocestom, otpale bi vam noge ![]() Btw, nitko od vas nije čuo da nije preporučeno vozit 4-5-6-koznakoliko sati u komadu bez zaustavljanja za odmor?
![]() |
![]() |
#3828 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3829 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2010
|
Citiraj:
Ista stvar samo sa škoda naljepnicom i nešto nižom cijenom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3831 | |
Premium
|
Citiraj:
Lijepo molim da oni koji su sjeli 2 puta automatika ne ulaze u rasprave... ![]() P.S. Još nisam naletio na automatika koji ima hidrauličnu pedalu gasa,sve su bile osjetljive na dodir i u tome je problem! Nissan micra,note,juke i jeep su automatici u mom dvorištu,problem je prilikom duže vožnje što je meni noga lagano iznad gasa,mora biti "lagano" jer je pedala osjetljiv,na najmanji dodir auto ubrzava što mi nije cilj...i to lagano ubija,ukoči nogu...meni ![]()
![]() |
![]() |
#3832 |
Premium
Datum registracije: Dec 2010
|
Ma Jetta je spejs šutle a Rapid je Polo klon ![]() http://img2.netcarshow.com/Skoda-Rap...llpaper_1e.jpg http://img2.netcarshow.com/Skoda-Rap...llpaper_22.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#3833 | |
Premium
|
Citiraj:
Žena koja je radila kod mene u komercijali je zavrišla na sudu s auto salonom,uzela je clia novog prije 3 godine i u 5000km 4 puta je bila na vučnoj službi ![]()
![]() |
![]() |
#3834 | ||
gadget freak
|
Citiraj:
Imao je ocatviu tdi 90ks, napravio 270.000km za 3 godine bez problema, novi auto kupljen ofc., pa octaviu2 tdi 105ks, napravio 250.000km za cca 2.5 godine, i zadužio istog takvog srebrnog 1.9dci renolčeka lagunu. I rekao nakon mj dana upotrebe i 5 posjeta servisu, o gazda jel ti to trebalo u životu da mi kupiš takvo zlo. Preklinjao da dobije drugi auto, makar i škodu prošlu nazad da vrate u firmu, nisu ga poslušali. Suma sumarum, prosjek mu je 5 dana u mjesecu kod majstora na popravcima, a u njegovom poslu vrijeme je novac. Nezadovoljan je autom totalno, krepavanje elektronike nekakve stalno, otišli nosači motora i mjenjača na maltene novom autu, itd. Uglavnom, dobio je nedavno A4 tdi i rekao, drugi svijet. Moji susjedi su dali nakon isteka garancije za lagunu koju su platili priličnu svotu novca, preko 50.000kn na popravke, krepala im je instrument tabla na autu, pa tzv kompjuter automobila (centralna jedinica), pa prijemnik za keyless entry, pa abs jedinica, itd itd. To su samo 2 najgora primjerka za koje znam, ovih sitnih nezadovoljnika ima kolko hoćeš. Ugl., od nikog još neke lijepe riječi za lagunu2. @Thoroughbred B - Citiraj:
![]() |
![]() |
#3835 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() Svi novi auti (valjda i dacije) imaju taj famozni gas. Slazem se da je to glupost isto kao i elektricni servo (kojeg sad po novom imaju i poršovi te sam odlucio da necu zbog toga kupit jednog). Predpostavljam da si ovaj "hidraulicni" gas pomijesao sa servom? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3836 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3837 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Taj problem s laganim gasom sam i ja primjetio u novijim autima, i to je jedan razloga zašto ih mrzim. Ne mogu odmarat nogu na gasu, uvijek mora bit ukočena. Zato je moja sajla pokrpana žicom na mazdi zakon. ![]()
![]() |
#3838 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Novu sajlu das napravit za 100kn. Bit ce ti veselo kad se ocufa ta zica ili sajla pa zapne. Znam kak je kad vise ni noga ne moze ali tad ne pomaze nikavo odmaranje iste. Tad je vec vrijeme za kavicu na benzinskoj ili pola sata corke na odmoristu. U drugim situacijama nema potrebe za tom radnjom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3839 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zna li netko šta će biti sa davanjima kad uđemo u EU? Stari je imao totalku na 8g. starom Avensisu i treba mu drugi auto. Sad nije siguran da li kupiti nešto privremeno dok ne uđemo u EU ili kupiti ovdje nešto pa voziti dok se ne raspadne. Naime, nekidan sam našao u Njemačkoj 2g. Avensisa (obožava taj auto), 2.0 D-4D, 126 KS sa brdom opreme (najjača Sol verzija sa kožom, navigacijom,...) i 88k km za 12k €. Zamolio sam frenda na carini da mi baci kalkulaciju koliko bi me došao da ga uvezem i lik je izbacio nekih 18k tj. još 50% na cijenu u Njemačkoj. Kod nas se za tih 18k može naći sličan model, ali ni izdaleka tako opremljen. Čekati ili ne?
![]() |
|
|