|
![]() |
#3781 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Eto onda bi i moj ex zadovoljio ![]() http://www.imagebam.com/image/7e1521198572677 http://www.imagebam.com/image/6a9df5198572704 http://www.imagebam.com/image/b39850198572720
![]() |
#3782 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Fakat već dosta stranica ove teme nije bilo hejtanja i trollanja. Al vidim da se ne daju tako lako, teško je sirovinu zatomit u sebi.
![]() |
#3783 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Zato jer to je tak. Iznimke su rijetke. Dizel koji radi malo km NIKAD nebu u oglasniku-ili se vozi dok se ne raspadne, ili susjed/prijatelj/rodiJak ga kupi jer zna da je prilika i da je dobar s malo km. Normalno je da mali dizlo neće nitko voziti na veće relacije svaki dan. A niti velikog dizla za odlazak u dućan i na misu u nedjelju. A i taj štedljivi TDI sa mojom isto težom nogom na gasu, redovito je na 10l/100km prosječnih ![]() Al je činjenica da kad nađeš dizla i benzinca iste klase i otprilike istih performansi/snage motora, dizlo OBAVEZNO ima više prijeđenih km |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3784 |
NITKOV
|
Ne,iznimke nisu rijetke i zato je tvoja teorija jednostavno fama koja se provlači kroz svijest ljudi. I moj veliki dizel se koristi za odlazak u dućan, na posao, po djecu u školu i na misu u nedjelju. Ili bi zato što je velik trebao ić pješice? Neznam kako ti voziš, al ja svog NIKAD nisam mogao natjerat da troši 10 l. Bilo je 9 i kusur al to je bio prazan autoput i visoka putna brzina. Jedina relevantna potrošnja za mene je gradska pošto 99 % vremena se vozi po gradu. Tak da na podatke o kombiniranoj nikad ne obraćam pažnju. Neki dan sam išao starom cestom s mora prema Zagrebu i trošio je 5.2, al fala bogu da taj podatak neću govorit kad me netko pita kolko troši. Ak ti možeš natjerat taj motor po gradu na 10 l, to je onda divljanje po cesti. Post ti je pun tih NIKAD i OBAVEZNO, al bez nekakvih činjenica. Ispada da svi vozači dizela niš drugo ne rade nego voze po cijele dane i kempaju u autu.
![]() |
#3785 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Slična stvar kod mene, auto se koristi za sve. Prosjek cca 18 000 godišnje, potrošnja 5-9l sve ovisi gdje se vozi(uglavnom 7.5l realni prosjek i mjesečna potrošnja). Tako da bilo kakve rasprave o potrošnji mrzim. Netko može imati stalno 5-6l, a drugi 8-9l i eto ti svađe, a isti auto u pitanju.
![]() |
#3786 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() |
#3787 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Nažalost nije fama nego realnost, al dobro treba iskustva i godina da bi se to skužilo.... Imam sliku negdje boardkompa samo gradske vožnje, pisalo je 11.9l/100km. Al opet, sigurno mi to pričinilo, jer nemoguće da tak štedljivi TDI motor tolko troši cccccc............. Da moram se složiti, ima podosta pametnjakovića koji su nakupovali nepotrebne, preskupe aute na kredite i lizinge koje nakon 2-3 godine ne mogu više otplaćivati, da mogu se naći i dizli s malo km, al opet nagledao sam se i takvih, vrlo brzo su prodani, ne stignu završiti u oglasniku ili ak završe, imaju koju 1000 ojra višu cijenu Al Passat tdi za gradsku vožnju za otići do dućana.....svaka čast, ekonomičnost prije svega......... Al u ostalom, ma da, nemam pojma o autima, volim slušati puno pametnije od sebe....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3789 | ||||
NITKOV
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Mislimda nigdje nisam rekao da nemaš pojma, nit da si glup. Jednostavno se ne slažemo u razmišljanju. Tebe smeta što neko vozi velik auto, dok mene apsolutno ne dira šta tko vozi. Tebe smeta što ti je potrošnja na štedljivom tdi-u skoro 12 litara, ja zadovoljan sa svojih 8.
![]() |
![]() |
#3791 |
NITKOV
|
Sam da te pitam, tebi je fakat 11,9 l bila prosječna potrošnja na tdi-u? To nemre bit normalno ni na kojem turbo punjenom dizelašu, bio on vw, opel, mazda, toyota... Puno je i za benzinca, kamoli za dizelaša.
![]() |
#3792 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je fakat previše. Kod nas je Carens Mk3 2.0 CRDi (140KS) po gradu trošio oko 8 a na otvorenoj oko 6.
![]() |
#3793 |
Into my head it goes
|
Ak je kakav nabruseni dizel,zakaj nebi progutao ako ga se tera...frend i ja smo na starom 525TD 170 konjev rezervar skurili vrlo brzo,trenutna je isla i do 40L ![]()
![]() |
#3795 |
Into my head it goes
|
Ne pratim bas,Octavija RS,pa ovi terenci sa V6 motorima,imam filing da nisu bas na 8L kad se iskljuci tandrkanje voznja...zna tko?
![]() |
#3796 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Uber tjuning ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3797 |
Moderator
|
Kak smo sad odjednom došli na V6 TDI i terence? Dobro da netko još nije uletio s Touaregom i njegovim V10 TDI motorom ![]()
![]() |
#3799 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Opet rasprave o potrošnjama ![]() Eto vam fino....Citroen 2.0 HDi s modificiranim ECU-om (aka čipiran) na autobahnu prije neke 3 godine, s uključenim tempomatom ![]() http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._7204223_n.jpg
![]() |
#3801 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
https://www.fuelly.com/driver/icytexx/megane/ 1.5 DCi 80ks, 2003. Na odometru stoji cca. 308700km. ![]() Na prvom točenju na kompu mi je stajalo 5.7, ovaj put 5.3... S tim da nikad ne štedim bengu i gazim tih 80 konja. Grad + van grada (ruta od autoputa 6km (od 130-170km/h) + ravno od 25km + brdo od 10km kojeg uvijek na maksimumu prođem). Kad točim do prvog klika na pištolju uđe otprilike onolko kolko piše na kompu, onda malo dodajem da bude do vrha pa uđe još 4-6 litara. :S Spremnik je inače 60L. Malo mi puno troši, kad vidim kolko Englezi sa tim štedljivim motorom rade... Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 15.07.2012. u 19:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3802 |
Premium
|
Ma daj kakvih 11.9l,pa toliko ne troši moj R s 220+ks! Imao sam 2 passata,jedan je imao čip od dimsporta,oba su bila 130ks,potrošnja s čipom je manja! Koliko god se trudio taj auto nije mogao potrošiti više od 9l najveće moguće ganjaže. Avensis 2.2 D4D 150ks nije potrošio nikada više od 9.3l,normalne vožnje se to vrtilo oko 7L... Moj R troši 10-11l a vozim ga poprilično agresivno... Jeep od starog 2.7L dizelaš troši 10l ravno...nije potrošio u mojim rukama nikada iznad 12l...moje ruke znači sve samo ne ekonomičnu vožnju! ![]()
![]() |
#3803 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ako je auto cipiran kvalitetno potrosnja goriva nebi trebala rasti vec pasti, bar koliko sam ja upucen |
![]() |
![]() |
![]() |
#3804 | |
Premium
|
Citiraj:
Čipiran auto troši više - kad ga se stišće,povećana mu snaga a samim time i smjesa zrak/gorivo Troši manje u svim ostalim režimima rada jer ima osjetno više okretnog momenta,manja je potreba za gasom i mjenjanjem brzine Dakle istina je da troši manje,ali samo dok se normalno vozi...,ali opet i prosjek potrošnje pada jer više uštediš pri normalnoj vožnji nego potrošiš kada ga ganjaš,razlog je naravno većinom se auto vozi normalno,ne možeš ga bez prestanka ganjat.
![]() |
![]() |
#3805 | ||
Strichek Moderator
|
Meni je. Pošto je prvi vlasnik tog auta moj susjed koji je prije i onog golfa IV sređivao a sad izgleda ima crnu alfu 156 spuštenu, sa ok felgama i angel eyesom, i unutra puno čukica ![]() Taj auto kad sam prvi put vidio umro sam od smijeha, može bit taj body kit čiji god hoće ali meni je odvratno smiješan, samo za naslovnice i ništa više. Citiraj:
Osobe koje rade preko 25k km godišnje i isplativniji im je dizel nego benzinac. Znam osobno i par osoba sa dizelima koji žele moment i malu potrošnju, a to kaj im isti auto na kraju izađe više od benzinca je sporedno. Samo da dodam, focus 2008. 1.8 TD točen UVIJEK ALI UVIJEK na OMVu euro dizel class ili kak se njihovo skupo gorivo već zove nakon 70k km ostao bez jedne dizne, razlog: loše gorivo, cijena sitnica 3000 kn ![]() Kolika bi cifra bila da se radilo o benzincu (osim što se to vrlo vjerojatno ne bi dogodilo)? ![]() Dobrog dizela treba nać, teško je ali nije nemoguće. Citiraj:
Naravno ne treba zaboravit razliku u cijeni u korist dizela od BAREM 10000 kn, i ako uzmemo cijenu benzina 10kn/l i da taj benzinac troši 9L, ti samo u razlici u cijeni prođeš 11111 km što je tebi 7-8 mj besplatne vožnje u prvoj godini korištenja ako radiš toliko km koliko si napisao ![]() Lako je donositi zaključke ako se malo činjenica uzme u obzir.
![]() |
![]() |
#3806 | ||
NITKOV
|
Citiraj:
![]() Naravno da dizel ima veću cijenu održavanja. Al na tebi je ak ga kupuješ da znaš jel si to možeš priuštit il ćeš nosit gaće na štapu. Citiraj:
I opet velim, sam si kupuješ auto, sam trebaš znat jel ga možeš održavat ili nemreš. Velim, meni se sviđa što malo troši, ima snagu, moment, i strašno je elastičan. Vozio malo passata benzinca od 150 ks al nemreju se usporedit. Kad ću kupovat slijedeći auto, opet će bit TD. Sviđalo se to nekom ili ne. ![]() Mislim, ova je raspra skroz bespotrebna. Ja sam samo reagirao na pljuvanje po tom motoru i navodima neke nebulozne potrošnje.
![]() |
![]() |
#3807 |
NITKOV
|
Novi Seat Leon. Pomalo audi look. Neloše, al opet, ništa specijalno. Možda dojam uživo bude bolji. Mehanizacija poznata. Al fala bogu, konačno se riješili one grdobe od kokpita.
![]() |
#3810 | |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
I baš zato je sve ostalo seljo. ![]() Citiraj:
Crvene felge su kič, bar na tom crnom civicu dok je ovaj bijeli civic potpuno druga priča.
![]() |
![]() |
|
|