|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Server2008 konfa
Slažem neku kantu na kojoj ću podignut Server2008 - AD..pa se dvoumim između odabira mbo..1. Gigabyte GA-8IPE775-G i 2.MSI MS-7159 - N1996? Isto tako me zanima, dal koristit firewall od 2008. ili staviti još jednu kantu da mi vrti linux neki..? Mreža ima nekih dvadesetak računala.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Proktolog
Datum registracije: Oct 2005
|
Bolje ti je staviti untangle ili neki pandan na zaseban stroj. Firewall od 2008 je s razlogom isključen po defaultu ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Bježi od tog MSI smetja, na Googlu odma dva ekrana blema jer nema supporta, drajvera, . . . Điđibajt sa 865 + ICH5 bi trebala biti ok za tu namjenu, još ako možeš negdje iskopati Intel PCI mrežne bi bilo dobro rješenje. Šta se sw tiče zavisi jel možeš / znaš ukrotiti taj Server 2008, "Firewall od 2008 je s razlogom isključen po defaultu" vidiš ovo sam previdio, mišljenja sam da je za firewall bolje neko Linux rješenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Još mi samo recite, linux komp stavim kao routing i default gateway (što je s dchp-omi dns-om, gjde njega dići)? A server kao server ostaje - AD? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Router - Untagle - Server2008 - Switch - Računala ili Router - Untegle - Switch - Računala uključujući i server? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Proktolog
Datum registracije: Oct 2005
|
|
|
Oglas
|