![]() |
Server2008 konfa
Slažem neku kantu na kojoj ću podignut Server2008 - AD..pa se dvoumim između odabira mbo..1. Gigabyte GA-8IPE775-G i 2.MSI MS-7159 - N1996? Isto tako me zanima, dal koristit firewall od 2008. ili staviti još jednu kantu da mi vrti linux neki..? Mreža ima nekih dvadesetak računala..
|
Bolje ti je staviti untangle ili neki pandan na zaseban stroj. Firewall od 2008 je s razlogom isključen po defaultu :fiju:
|
Bježi od tog MSI smetja, na Googlu odma dva ekrana blema jer nema supporta, drajvera, . . .
Điđibajt sa 865 + ICH5 bi trebala biti ok za tu namjenu, još ako možeš negdje iskopati Intel PCI mrežne bi bilo dobro rješenje. Šta se sw tiče zavisi jel možeš / znaš ukrotiti taj Server 2008, "Firewall od 2008 je s razlogom isključen po defaultu" vidiš ovo sam previdio, mišljenja sam da je za firewall bolje neko Linux rješenje. |
Citiraj:
|
Još mi samo recite, linux komp stavim kao routing i default gateway (što je s dchp-omi dns-om, gjde njega dići)? A server kao server ostaje - AD?
|
Stavi si untangle u jednu virtualku pa vidi što sve ima. Mislim da je vrlo lak za podešavanje a krcat opcijama!
|
Citiraj:
|
Ali budi pažljiv jer ako sve radiš preko virtualnih mrežnih kartica može ti se dogoditi da ostaneš bez interneta na host stroju (samo dok je dignuta virtualka).
|
Citiraj:
Router - Untagle - Server2008 - Switch - Računala ili Router - Untegle - Switch - Računala uključujući i server? |
Citiraj:
|
..ne treba mi..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:17. |