|
![]() |
#24092 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#24093 | |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#24094 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Sad bi se ti vozio 3k km za 100kn...evo ja sam satrao 4 gume u toj kilometrazi (bas sam neki dan gledao recku na sidewallu Alberta...ne znam kak mi sad to odjedanput stradava sidewall, ovo je druga guma izrezana bocno) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24095 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24096 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Opet velim, vozio sam i onaj Istarski kamenjar i ostalo pa je izdurala guma. Uostalom, uskoro ću vjerojatno opet bit studoš, tako da, i dalje sam u štedljivom modu ![]() Sad mi je žao što u četvrtak nisam kod Aleša uzeo Purgatory sport za 15€. Alberta nisam vidio, a gledao sam gume. Nisam uopće razmišljao u onoj žurbi o Specialized gumama... No ionako moram poslati račune za povrat poreza nazad, pa ću vjerojatno onda i tad piknut tu gumu. Čini mi se za iza ok thread. A i nisam spreman dat više za gumu za bicikl, nego što to košta za auto ![]() ![]() Meni je durala oko 2500km naprijed, a sljedećih 500km je postala skliska lagano. Iako je imala još ripni, no već je i kočenje postalo problem. Exiwolf je naprijed bio 1000km i ostao je ko nov i onda je iza još izdurao 3000km i stvarno za jednu takvu gumu je bio grip izvrstan (i po suhom i po mokrom). Npr. penjanje po Strmopeći kad je bilo vlažno lišće je išla gore nebo i zemlja razlika naprema npr. Black Sharku.
![]() |
![]() |
#24097 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24099 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Isto tako Anakonda me odusevila, vidi se da je dosta truda ulozeno u gradnju. Pogled sa Omanovca je fenomenalan, nesto sto se mora posjetit ![]() Evo i pokoja fotka: Na putu - tu smo se ja i Nik smijali kako se Lovri kotac okrece, kasnije je pogledao na ciklokompu i dosta je veliku brzinu nabrao ![]() ![]() Momci zalijevaju sumu. Jesam ih uhvatio, hehehehe ![]() ![]() Na parkingu u Pakracu ![]() ![]() Nik je nekom klincu ukrao bajk ![]() ![]() ![]() Uspon cestom prema Omanovcu ![]() ![]() ![]() Omanovac i pogled ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malo poziranja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jedva cekam da to ponovimo - pogotovo Konjsku u pravom smjeru te Anakondu naravno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24101 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Koji je ovo sideway nosac bidona na Feltu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24102 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
To je Acor iz Markoprojekta, ali nije sideway. Tu mozes pogledat kako izgleda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24103 |
Moderator
|
Ako je nekome dosadno, ja sam za ~50min kod tunela. Idem polako, pa me možete i na mob cimnuti ako dolazite...
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 26.06.2012. u 23:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24104 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Jao ekipa, kako sam ljubomoran na te vase voznje.. ![]() Ja jos 2 tjedna s ispitima... Neg, bic ide na godisnji servis, krcka sve u 16. Zasad sam 100% siguran da sam headset zdrobio, BB je u upitnom stanju, a nadam se da su ostali lezajevi ok i da ih sam treba ocistit i namazat. Trebam sad preporuku za headset. Industrija obavezno, po mogucnosti crni i da kosta cca 200tinjak kuna. Any thoughts?
![]() |
#24105 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
O kojem bajku se radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24106 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Lijepo iskoristavate ovo vrijeme za voznje ![]() Zadnje izmijenjeno od: danielzg. 26.06.2012. u 20:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24107 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Ma ja samo štetu radim. Otišao sam do Zmije da mi riješi konačno sic štangu šta se raspada. Naravno zakoljem opet zračnicu, valjda petnaesta ove godine, ne bi ništa rekao da to nije Specialized precijenjeno govno punjeno latexom da se ne buši lako i da nisam na putu do Dotke pumpo gumu na 3 bara pred jebenom Proteom gdje sam je i kupio i još ćaskao s Markom, i snejkbajtam ju na zadnjem skoku i možeš ju odma bacit u smeće. Ne znam više šta da radim, da kupim one usrane DH zračnice od 700 grama ili da obložim onim kevlarom ili čim gumu iznutra ili da pumpam na 4 bara pa se tandrčim ko na vešmašini, ovo je već žalosno postalo.
![]() |
#24109 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Jel itko bio za vikend na ivanščici osim murine? Vozio sam sasvim nenadano ove DH-ere kombijem gore na vrh, pa ih kupio na dnu. Možda smo se mogli upoznati, totalno sam zaboravio da PCE ima svoje bikere ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24110 |
Registered User
|
Teoretski da, ali to mi je sad investicija od 500injak kuna u nove gume jer na starima nemrem radit jer su prepikane ko splitski narkoman, a i ima života u njima pun kurac. S tim da i taj sistem nije bez mana, pogotovo kod bočnih udara gdje ti se odvoji guma od obruča pa ti "burpa" tj. izriga mlijeko van i tlak ti padne na bar i pol pa si opet nigdje. Radit ću tubeless kad-tad ali dotad će me ovo kupovanje zračnica u grob otjerat. Spomenuo sam te Zmiji, sjetio se odmah hrđavog headseta ![]()
![]() |
#24111 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
Jesi li razmisljao o krpanju? :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#24113 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
jedino sranje koje mi se dogodilo je sa rimstripom koji je bio preuzak pa se pomaknuo i dozvolio curenje mlijeka van...to je to...ostalo, sve ok... trebao si ti vidjet kak je Zmija pitao kad je vidio headset: Pa kakav to headset imaš????? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24114 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Zvao sam lagercommerce vezano za lagere na stražnjem trokutu na Pitchu. Ima ih 14, dvije različite dimenzije. Cijena jednog ležaja japanskog proizvođača je 55kn. Računajte sami. -.- Single pivot FTW, HT FTW. Dva ležaja, svaki 40kn ili nula kuna održavanja. A ne ovo sranje.
![]() |
#24115 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24116 |
Registered User
|
@ Jed2i - mislim da je obrnuto, da UST guma na UST obruču teže burpa jer se bead gume zakači ispod ruba obruča, ko na auto felgi. Zato je nepropusna za zrak, i ne treba ništa osim mlijeka. Mlijeko kad se posuši, bilo na ghetto tubelessu ili na TL ready obruču s rimstripom, zalijepi gumu na obruč ali to nije neka sila lijepljenja. Btw koliko sam napipao tvoje gume (kinky) ti voziš na višem nekom tlaku, između 2.5 i 3 zar ne, ispravi me slobodno. u mom slučaju bi poanta tubelessa bila da vozim na nižim tlakovima bez straha od bušenja i bajtanja. @ Vuco - koliko bi mi to pomoglo kod snejkbajta? Vjerojatno nimalo. Ako misliš na kruću gumu koja će se manje svijat, pa to mi je onda korak unazad, imao sam plastik-fantastik Bontrager gume. A i neću niš kupovat dok ove ne potrošim. U biti Zmija mi je sve rekao, i evo da prenesem. Zračnice koje mi kupujemo su smeće, stare su, trule i porozne. Stoje po skladištima i lagerima. Zato pucaju po šavovima, na spojevima, odvajaju se kod ventila, i što mi se stalno dešava, ne vozim se par dana i guma izgubi tlak. Njegova preporuka je da se kupuju Kendine zračnice u Markoprojektu ili neke u Keindlu jer najviše se prodaju i najsvježiji je lager. Drugi savjet je u običnu zračnicu kapnut malo mlijeka da se eventualne te rupice krpaju. Treći savjet je stavljanje pudera između vanjske gume i zračnice da se smanji trenje i time smanji naprezanje zračnice pod bočnim naporima. Znanost, jebena znanost. @ Destro - ![]() ![]()
![]() Zadnje izmijenjeno od: SileTzar. 27.06.2012. u 11:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24117 |
Moderator
|
Hah, onda jedino nadrukat gume na malo veći tlak. Na koliko voziš uopće gume ? Ja sam pretpostavio da imaš relativno lagane gume koje imaju tanku stjenku (bočnu i gornju), stoga se i lakše pigaju i savijaju kod vožnji na najjače. Malo deblja stjenka i problem bi možda bio riješen, a ako već ne to, onda sigurno umanjen.
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 27.06.2012. u 11:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24118 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ja sigurno vozim na tlaku oko 2 bara ako ne i nize i samo mi se je jednom desio snake bite i to kada sam dosao doma sam drugo jutro primjetio da mi je guma na podu. Mozda da vozis na malo vecem tlaku neko vrijeme pa da vidis. Jer drugoga rijesenja nema osim tubeless-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#24119 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
ja ust kotace vozim od 2.5 do 3 bara... prije sam ih vozio i bez mleka, sad sam tek prvi puta stavio caffelatex jer nisam kupio UST gume radi nedostatka para...
![]() |
#24120 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
negdje sam našao post u kojem lik tvrdi da mu bolje drži guma na ust obruču sa zračnicom ispod nego bez i onda je napisao da je to vjerojatno zato jer se mlijeko priljepi za vanjsku gumu i za zračnicu ako dobro gumu postaviš i bez mlijeka tubeless drži, meni je guma preko noći ostala na 4 bara, bez mlijeka edit : sad sam išao provjerit, nisam pumpao gume od zadnjeg spusta, tj vozikanja po Grmi, na 1.7 bara su |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|