|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Infra Red Problem
Kupio sam IR kontroler USB stick, instalira sam ga i uredno ga vidi i sve to. Piše da normalno radi. Problem je šta nigdi nema nikakvog sučelja ili, šta ja znam, nečega uz pomoć čega bi ja moga prebacit slike s mobitela na kompjuter. Toliko je glupo da ne znam ni objasnit... Daj pomozite pljunija sam 130 kn za to i sad ne radi :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Prvo treba COM2 u BIOS-u pretvoriti u IRDA. To si mislim napravio. Kada uđeš u Windowse, ne trebaju nikakvi driveri jer ih ima. Ukoliko si neke uspio utrpati, tu bi mogli biti problemi. U tray-u se pojavila jedna ikona. Kada se spoji neki uređaj, ikona se malo promijeni i kaže da je stupio u kontakt s nekim uređajem. Obično traži ili sam instalira drivere za uređaj (mobitel). Na desktopu se pojavi jedna ikona. Ulaskom možeš poslati file na taj uređaj. Tamo se konfigurira i gdje će primati fileove sa tog uređaja. Uređaj sam mora imati funkciju slanja podataka na komp. Neki Send ili što drugo. Ako imaš posebne drivere i programe, mogao bi napraviti i Explore uređaja. I to bi trebalo biti to. Plug&Play.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
To u biosu nisam napravio i ne mogu nikako nać. Drivere sam instalira. (njegovi koje sam dobio na CD-u) Utrayu je nekakva ikona sa zelenom strelicom, kad kliknem na lju piše mi "safely remove IRDA...." Na desktopu mi se nije pojavila ikona, to o fileovima koje prima sa mobitela sam napravio Mobitel je Nokia 6610 i nisam naša nikakav send na njoj Imam drivere, nemam nikakve programe (od USB), a ne znam kako bi napravio explore mobitela H E L P. Dolazim u napast da zatučem onog zajeba šta mi je proda ovo "samo ga spojiš preko USB-a i sve ti radi." "OĆE LI BIT IKAKVIH PROBLEMA" "ma neće, neće, nema problema" MATER MU NJEGOVU |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
eh nemoj brinut nisi jedini...kod mene ti je isto i neda meni vrag mira idem ja po drugi ali od nekod drugog proizvođača i gle radi ali za nokiu i samsung baš i ne...ali nabavih ja software oriđiđi za njih i gle vraga pa to šljaka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Morala ti se upaliti ikona u trayu koja označava da je spojena. Ako je nema, nije instalirana. Možda pomogne ono u BIOS-u. Za Nokia mobitele ćeš morati nabaviti software. Nisam našao niti jedan besplatan. Nokia Manager (tako nekako) je virus po mojim pojmovima. Navodno je najbolji Oxygen... Baš se nisam s njima zabavljao previše. Iz tih razloga je najbolji mobitel Siemens i Sony Ericsson. Ovako su sasvim prosječni ili krš ali pravo lice pokazuju kada su spojeni na komp. A besplatnih programaaaaaaaaaaa...
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Da si kupio IR koji se spaja na serijski port nebi imao problema. Ovako ti treba program koji stvara virtualni COM port koji skini s www.ircomm2k.de. Instaliraj a prije toga obavezno pročitaj manual. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Imam i ja USB irda. Samo trebas ukljuciti irda na mobitelu, priblizit ga usb irdi i windoze ce ti automatski pokrenut programcic za slat podatke na mob...
![]() |
#8 |
Premium
|
Ma nije meni toliko do slanja podataka na mob, nego hoću skinit slike S MOBITELA na kompjuter. KAKO DA TO IZVEDEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
uzmi mob. otvoris sliku, send via irda ako imas irda na mobu.. stavi ga blizu porta i to je to...
![]() |
#10 |
Premium
|
Rješio sam problem, puno hvala. Bacite oko na drugi topic (slike su mi mutne) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|