PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Infra Red Problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=20232)

smrad 28.04.2005. 11:55

Infra Red Problem

Kupio sam IR kontroler USB stick, instalira sam ga i uredno ga vidi i sve to. Piše da normalno radi.
Problem je šta nigdi nema nikakvog sučelja ili, šta ja znam, nečega uz pomoć čega bi ja moga prebacit slike s mobitela na kompjuter.
Toliko je glupo da ne znam ni objasnit...
Daj pomozite pljunija sam 130 kn za to i sad ne radi :confused:

RAK 28.04.2005. 12:18

Prvo treba COM2 u BIOS-u pretvoriti u IRDA. To si mislim napravio.

Kada uđeš u Windowse, ne trebaju nikakvi driveri jer ih ima. Ukoliko si neke uspio utrpati, tu bi mogli biti problemi.

U tray-u se pojavila jedna ikona. Kada se spoji neki uređaj, ikona se malo promijeni i kaže da je stupio u kontakt s nekim uređajem. Obično traži ili sam instalira drivere za uređaj (mobitel).

Na desktopu se pojavi jedna ikona. Ulaskom možeš poslati file na taj uređaj. Tamo se konfigurira i gdje će primati fileove sa tog uređaja.

Uređaj sam mora imati funkciju slanja podataka na komp. Neki Send ili što drugo.

Ako imaš posebne drivere i programe, mogao bi napraviti i Explore uređaja.

I to bi trebalo biti to. Plug&Play.

smrad 28.04.2005. 12:41

To u biosu nisam napravio i ne mogu nikako nać.

Drivere sam instalira. (njegovi koje sam dobio na CD-u)

Utrayu je nekakva ikona sa zelenom strelicom, kad kliknem na lju piše mi "safely remove IRDA...."

Na desktopu mi se nije pojavila ikona, to o fileovima koje prima sa mobitela sam napravio

Mobitel je Nokia 6610 i nisam naša nikakav send na njoj

Imam drivere, nemam nikakve programe (od USB), a ne znam kako bi napravio explore mobitela

H E L P. Dolazim u napast da zatučem onog zajeba šta mi je proda ovo
"samo ga spojiš preko USB-a i sve ti radi."
"OĆE LI BIT IKAKVIH PROBLEMA"
"ma neće, neće, nema problema"
MATER MU NJEGOVU

tjeren 28.04.2005. 12:59

eh nemoj brinut nisi jedini...kod mene ti je isto i neda meni vrag mira idem ja po drugi ali od nekod drugog proizvođača i gle radi ali za nokiu i samsung baš i ne...ali nabavih ja software oriđiđi za njih i gle vraga pa to šljaka...

RAK 28.04.2005. 13:50

Citiraj:

Originally posted by smrad
To u biosu nisam napravio i ne mogu nikako nać.

Drivere sam instalira. (njegovi koje sam dobio na CD-u)

Utrayu je nekakva ikona sa zelenom strelicom, kad kliknem na lju piše mi "safely remove IRDA...."

Na desktopu mi se nije pojavila ikona, to o fileovima koje prima sa mobitela sam napravio

Mobitel je Nokia 6610 i nisam naša nikakav send na njoj

Imam drivere, nemam nikakve programe (od USB), a ne znam kako bi napravio explore mobitela

H E L P. Dolazim u napast da zatučem onog zajeba šta mi je proda ovo
"samo ga spojiš preko USB-a i sve ti radi."
"OĆE LI BIT IKAKVIH PROBLEMA"
"ma neće, neće, nema problema"
MATER MU NJEGOVU

I nema problema. Nikada. Samo je IRDA malo čudna. USB modeli su malko drugačiji. Ovo što sam govorio u BIOSU mislim da to važi za one koji se štekaju na matičnu. Za USB nisam siguran ali probaj. Nalazi se u Integrated Peripherals. Moraš postaviti da COM2 bude IRDA. Default mu je Normal.

Morala ti se upaliti ikona u trayu koja označava da je spojena. Ako je nema, nije instalirana. Možda pomogne ono u BIOS-u.

Za Nokia mobitele ćeš morati nabaviti software. Nisam našao niti jedan besplatan. Nokia Manager (tako nekako) je virus po mojim pojmovima. Navodno je najbolji Oxygen... Baš se nisam s njima zabavljao previše.

Iz tih razloga je najbolji mobitel Siemens i Sony Ericsson. Ovako su sasvim prosječni ili krš ali pravo lice pokazuju kada su spojeni na komp. A besplatnih programaaaaaaaaaaa...

nikola-m 28.04.2005. 15:13

Da si kupio IR koji se spaja na serijski port nebi imao problema. Ovako ti treba program koji stvara virtualni COM port koji skini s www.ircomm2k.de. Instaliraj a prije toga obavezno pročitaj manual.

bude 28.04.2005. 15:40

Imam i ja USB irda. Samo trebas ukljuciti irda na mobitelu, priblizit ga usb irdi i windoze ce ti automatski pokrenut programcic za slat podatke na mob...

smrad 28.04.2005. 17:52

Ma nije meni toliko do slanja podataka na mob, nego hoću skinit slike S MOBITELA na kompjuter. KAKO DA TO IZVEDEM

bude 28.04.2005. 18:37

uzmi mob. otvoris sliku, send via irda ako imas irda na mobu.. stavi ga blizu porta i to je to...

smrad 28.04.2005. 19:50

Rješio sam problem, puno hvala. Bacite oko na drugi topic (slike su mi mutne)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:40.