|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Gdje kupit XP SP3?
Evo sad gledam po dućanima, nigdje ne nalazim u prodaji XP SP3 ili ja nešto krivo gledam? Treba mi za jednu stariju mašinu koja će se koristit u poslovnom prostoru, zato mi naravno treba i račun tj. R1, a nije baš da bi stavljao 7-icu gore... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Najbolje da odeš u neku trgovinu i pitaš. Moja mama je isto prije jedno pola godine trebala komp sa XP-om, nigdje na netu nije bilo za kupit pa smo otišli u trgovinu i tamo su nabavili XP.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Nema. Kupiš 7-icu Professional - smiješ ju downgrejdat na XP Pro.
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / 1TB Sandisk Extreme nvme M.2 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Na koju to foru funkcionira? šta dobijem i xp instalacijski cd ili šta, malo mi objasni postupak, i šta ako uleti inspekcija, kako se to s njim riješava? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Raspitaj se kod njih: http://com2000.hr/shop/kategorija/software/ U pravilu oni prodaju polovne PC na koje onda instaliraju SW, no kad kod njih kupiš polovni PC na njemu je već naljepnica s koje prepišeš broj prilikom registracije OS pa i ne moraš kupovati zasebni SW,... naravno ovo s SW funkcionira bez beda za kućne korisnike, kako bi inspekcija gledala na to u slučaju firme nemam pojma,... Zadnje izmijenjeno od: bertone. 02.06.2012. u 13:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
U principu - instaliraš OEM XP sa ključem od 7-ice PRO. Samo moraš nabaviti OEM XP negdje.
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / 1TB Sandisk Extreme nvme M.2 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
kolko sam ja skuzio, kupis win 7 pro, instaliras win xp pro koji nabavis od frenda/s neta/torrenta i zoves ms ured da os taj win 7 pro key koristit za win xp pro i oni to srede pa aktiviras taj xp koji si nabavio od nekud i instaliro i zaljepis naljepnicu od win 7 pro na komp. inspekciji dokazujes sa tom naljepnicom i racunom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Pa dobro zašto OEM verzija?? jel netko radio šta takvo ili?, nisam mislio reinstalirat operativni sustav gore (iz dosta razloga, najlakše je reinstalirat os, ali sva ona podešavanja za mrežni rad s hrpom aplikacija nakon toga i nisu baš gotova za par min), nego nabavit XP os, samo ubacit novi product id i gotovo.. ma u svakom slučaju ovo je previše nagađanja, jel netko zna kako to funkcionira sigurno s win 7 pro? da ne bi bilo kasnije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ja sam radio s XP-om Pro na jednom laptopu i jednim stolnim računalom kupljenom u onom dućanu kaj sam ti stavio link,... za oba laptopa sam imao legalne Win XP Pro s time da sam uz jednog dobio instalacijski CD, a uz drugog je došla instalacija na skrivenoj particiji HDD-a,... Kako mi je u tom drugom krepao HDD, nakon što sam kupio novi, uzeo sam CD od prvog lapa i odradio instalaciju XP-a s pripadajućim ključem od CD-a i onda u onom dijelu kad putem neta trebaš registrirati SW ideš na onaj dio s telefonskom prijavom i tamo imaš mogučnost da upišeš novi key i tu sam ubacio key s naljepnice od drugog lapa i sve prošlo ok,... kasnije sam isto probao i s stolnim računalom i ista stvar,... Ovo za licencu W7 na XP Pro nisam probao pa ne znam,... te neka ti napiše neko ko je to osobno napravio ili jednostavno nazovi Microsoft i pitaj ih za proceduru i da li se to može,... ... ili jednostavno nazovi ljude u onaj dućkas ili još bolje odi osobno do njih i objasni im problem pa vidi jel mogu pomoći,... ja sam dosad nekoliko puta poslovao s njima i doista su OK I da, kako je to za firmu, ako mogu to napraviti traži ih i R1,... Zadnje izmijenjeno od: bertone. 02.06.2012. u 22:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
|
Oglas
|
|