Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.06.2012., 02:19   #1
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Gdje kupit XP SP3?

Evo sad gledam po dućanima, nigdje ne nalazim u prodaji XP SP3 ili ja nešto krivo gledam?

Treba mi za jednu stariju mašinu koja će se koristit u poslovnom prostoru, zato mi naravno treba i račun tj. R1, a nije baš da bi stavljao 7-icu gore...
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2012., 02:44   #2
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Najbolje da odeš u neku trgovinu i pitaš. Moja mama je isto prije jedno pola godine trebala komp sa XP-om, nigdje na netu nije bilo za kupit pa smo otišli u trgovinu i tamo su nabavili XP.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.06.2012., 03:15   #3
skyman
Premium

skyman's Avatar

Citiraj:
Autor pinkskin Pregled postova
Najbolje da odeš u neku trgovinu i pitaš. Moja mama je isto prije jedno pola godine trebala komp sa XP-om, nigdje na netu nije bilo za kupit pa smo otišli u trgovinu i tamo su nabavili XP.
A koji je to bio dućan?
Staro 02.06.2012., 07:30   #4
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Nema. Kupiš 7-icu Professional - smiješ ju downgrejdat na XP Pro.
Staro 02.06.2012., 12:49   #5
skyman
Premium

skyman's Avatar

Na koju to foru funkcionira? šta dobijem i xp instalacijski cd ili šta, malo mi objasni postupak, i šta ako uleti inspekcija, kako se to s njim riješava?
Staro 02.06.2012., 12:53   #6
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
instaliras bilo koji OEM cd sa win xp i prilikom aktivacije zoves microsoft i objasnis situaciju te ti je oni aktiviraju. Naravno licencu win7 moras zalijepiti na kuciste.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2012., 13:12   #7
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Raspitaj se kod njih: http://com2000.hr/shop/kategorija/software/
U pravilu oni prodaju polovne PC na koje onda instaliraju SW, no kad kod njih kupiš polovni PC na njemu je već naljepnica s koje prepišeš broj prilikom registracije OS pa i ne moraš kupovati zasebni SW,... naravno ovo s SW funkcionira bez beda za kućne korisnike, kako bi inspekcija gledala na to u slučaju firme nemam pojma,...

Zadnje izmijenjeno od: bertone. 02.06.2012. u 13:18.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2012., 15:50   #8
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
U principu - instaliraš OEM XP sa ključem od 7-ice PRO. Samo moraš nabaviti OEM XP negdje.
Staro 02.06.2012., 17:11   #9
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Zašto OEM,... pa instalaciju OS-a odradi s ključem koji je došao uz CD, a registraciju s ključem kojeg je kupio.
Staro 02.06.2012., 17:31   #10
Shockre
Premium
Moj komp

Shockre's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
kolko sam ja skuzio, kupis win 7 pro, instaliras win xp pro koji nabavis od frenda/s neta/torrenta i zoves ms ured da os taj win 7 pro key koristit za win xp pro i oni to srede pa aktiviras taj xp koji si nabavio od nekud i instaliro i zaljepis naljepnicu od win 7 pro na komp. inspekciji dokazujes sa tom naljepnicom i racunom.
Shockre je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.06.2012., 20:04   #11
skyman
Premium

skyman's Avatar

Pa dobro zašto OEM verzija?? jel netko radio šta takvo ili?, nisam mislio reinstalirat operativni sustav gore (iz dosta razloga, najlakše je reinstalirat os, ali sva ona podešavanja za mrežni rad s hrpom aplikacija nakon toga i nisu baš gotova za par min), nego nabavit XP os, samo ubacit novi product id i gotovo..

ma u svakom slučaju ovo je previše nagađanja, jel netko zna kako to funkcionira sigurno s win 7 pro? da ne bi bilo kasnije...
Staro 02.06.2012., 21:50   #12
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Ja sam radio s XP-om Pro na jednom laptopu i jednim stolnim računalom kupljenom u onom dućanu kaj sam ti stavio link,... za oba laptopa sam imao legalne Win XP Pro s time da sam uz jednog dobio instalacijski CD, a uz drugog je došla instalacija na skrivenoj particiji HDD-a,... Kako mi je u tom drugom krepao HDD, nakon što sam kupio novi, uzeo sam CD od prvog lapa i odradio instalaciju XP-a s pripadajućim ključem od CD-a i onda u onom dijelu kad putem neta trebaš registrirati SW ideš na onaj dio s telefonskom prijavom i tamo imaš mogučnost da upišeš novi key i tu sam ubacio key s naljepnice od drugog lapa i sve prošlo ok,... kasnije sam isto probao i s stolnim računalom i ista stvar,...

Ovo za licencu W7 na XP Pro nisam probao pa ne znam,... te neka ti napiše neko ko je to osobno napravio ili jednostavno nazovi Microsoft i pitaj ih za proceduru i da li se to može,...

... ili jednostavno nazovi ljude u onaj dućkas ili još bolje odi osobno do njih i objasni im problem pa vidi jel mogu pomoći,... ja sam dosad nekoliko puta poslovao s njima i doista su OK

I da, kako je to za firmu, ako mogu to napraviti traži ih i R1,...

Zadnje izmijenjeno od: bertone. 02.06.2012. u 22:00.
Staro 02.06.2012., 23:53   #13
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor skyman Pregled postova
A koji je to bio dućan?
Propala trgovina tak da ti neče puno pomoć a i u Daruvaru je bila.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno