PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Gdje kupit XP SP3? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=233974)

skyman 02.06.2012. 02:19

Gdje kupit XP SP3?

Evo sad gledam po dućanima, nigdje ne nalazim u prodaji XP SP3 ili ja nešto krivo gledam?

Treba mi za jednu stariju mašinu koja će se koristit u poslovnom prostoru, zato mi naravno treba i račun tj. R1, a nije baš da bi stavljao 7-icu gore...

pinkskin 02.06.2012. 02:44

Najbolje da odeš u neku trgovinu i pitaš. Moja mama je isto prije jedno pola godine trebala komp sa XP-om, nigdje na netu nije bilo za kupit pa smo otišli u trgovinu i tamo su nabavili XP.

skyman 02.06.2012. 03:15

Citiraj:

Autor pinkskin (Post 2174959)
Najbolje da odeš u neku trgovinu i pitaš. Moja mama je isto prije jedno pola godine trebala komp sa XP-om, nigdje na netu nije bilo za kupit pa smo otišli u trgovinu i tamo su nabavili XP.

A koji je to bio dućan?

tomek@vz 02.06.2012. 07:30

Nema. Kupiš 7-icu Professional - smiješ ju downgrejdat na XP Pro.

skyman 02.06.2012. 12:49

Na koju to foru funkcionira? šta dobijem i xp instalacijski cd ili šta, malo mi objasni postupak, i šta ako uleti inspekcija, kako se to s njim riješava?

alengrosevic 02.06.2012. 12:53

instaliras bilo koji OEM cd sa win xp i prilikom aktivacije zoves microsoft i objasnis situaciju te ti je oni aktiviraju. Naravno licencu win7 moras zalijepiti na kuciste.

bertone 02.06.2012. 13:12

Raspitaj se kod njih: http://com2000.hr/shop/kategorija/software/
U pravilu oni prodaju polovne PC na koje onda instaliraju SW, no kad kod njih kupiš polovni PC na njemu je već naljepnica s koje prepišeš broj prilikom registracije OS pa i ne moraš kupovati zasebni SW,... naravno ovo s SW funkcionira bez beda za kućne korisnike, kako bi inspekcija gledala na to u slučaju firme nemam pojma,...

tomek@vz 02.06.2012. 15:50

U principu - instaliraš OEM XP sa ključem od 7-ice PRO. Samo moraš nabaviti OEM XP negdje.

bertone 02.06.2012. 17:11

Zašto OEM,... pa instalaciju OS-a odradi s ključem koji je došao uz CD, a registraciju s ključem kojeg je kupio.

Shockre 02.06.2012. 17:31

kolko sam ja skuzio, kupis win 7 pro, instaliras win xp pro koji nabavis od frenda/s neta/torrenta i zoves ms ured da os taj win 7 pro key koristit za win xp pro i oni to srede pa aktiviras taj xp koji si nabavio od nekud i instaliro i zaljepis naljepnicu od win 7 pro na komp. inspekciji dokazujes sa tom naljepnicom i racunom.

skyman 02.06.2012. 20:04

Pa dobro zašto OEM verzija?? jel netko radio šta takvo ili?, nisam mislio reinstalirat operativni sustav gore (iz dosta razloga, najlakše je reinstalirat os, ali sva ona podešavanja za mrežni rad s hrpom aplikacija nakon toga i nisu baš gotova za par min), nego nabavit XP os, samo ubacit novi product id i gotovo..

ma u svakom slučaju ovo je previše nagađanja, jel netko zna kako to funkcionira sigurno s win 7 pro? da ne bi bilo kasnije...

bertone 02.06.2012. 21:50

Ja sam radio s XP-om Pro na jednom laptopu i jednim stolnim računalom kupljenom u onom dućanu kaj sam ti stavio link,... za oba laptopa sam imao legalne Win XP Pro s time da sam uz jednog dobio instalacijski CD, a uz drugog je došla instalacija na skrivenoj particiji HDD-a,... Kako mi je u tom drugom krepao HDD, nakon što sam kupio novi, uzeo sam CD od prvog lapa i odradio instalaciju XP-a s pripadajućim ključem od CD-a i onda u onom dijelu kad putem neta trebaš registrirati SW ideš na onaj dio s telefonskom prijavom i tamo imaš mogučnost da upišeš novi key i tu sam ubacio key s naljepnice od drugog lapa i sve prošlo ok,... kasnije sam isto probao i s stolnim računalom i ista stvar,...

Ovo za licencu W7 na XP Pro nisam probao pa ne znam,... te neka ti napiše neko ko je to osobno napravio ili jednostavno nazovi Microsoft i pitaj ih za proceduru i da li se to može,...

... ili jednostavno nazovi ljude u onaj dućkas ili još bolje odi osobno do njih i objasni im problem pa vidi jel mogu pomoći,... ja sam dosad nekoliko puta poslovao s njima i doista su OK

I da, kako je to za firmu, ako mogu to napraviti traži ih i R1,...

pinkskin 02.06.2012. 23:53

Citiraj:

Autor skyman (Post 2174961)
A koji je to bio dućan?

Propala trgovina tak da ti neče puno pomoć a i u Daruvaru je bila.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:14.