![]() |
Gdje kupit XP SP3?
Evo sad gledam po dućanima, nigdje ne nalazim u prodaji XP SP3 ili ja nešto krivo gledam?
Treba mi za jednu stariju mašinu koja će se koristit u poslovnom prostoru, zato mi naravno treba i račun tj. R1, a nije baš da bi stavljao 7-icu gore... |
Najbolje da odeš u neku trgovinu i pitaš. Moja mama je isto prije jedno pola godine trebala komp sa XP-om, nigdje na netu nije bilo za kupit pa smo otišli u trgovinu i tamo su nabavili XP.
|
Citiraj:
|
Nema. Kupiš 7-icu Professional - smiješ ju downgrejdat na XP Pro.
|
Na koju to foru funkcionira? šta dobijem i xp instalacijski cd ili šta, malo mi objasni postupak, i šta ako uleti inspekcija, kako se to s njim riješava?
|
instaliras bilo koji OEM cd sa win xp i prilikom aktivacije zoves microsoft i objasnis situaciju te ti je oni aktiviraju. Naravno licencu win7 moras zalijepiti na kuciste.
|
Raspitaj se kod njih: http://com2000.hr/shop/kategorija/software/
U pravilu oni prodaju polovne PC na koje onda instaliraju SW, no kad kod njih kupiš polovni PC na njemu je već naljepnica s koje prepišeš broj prilikom registracije OS pa i ne moraš kupovati zasebni SW,... naravno ovo s SW funkcionira bez beda za kućne korisnike, kako bi inspekcija gledala na to u slučaju firme nemam pojma,... |
U principu - instaliraš OEM XP sa ključem od 7-ice PRO. Samo moraš nabaviti OEM XP negdje.
|
Zašto OEM,... pa instalaciju OS-a odradi s ključem koji je došao uz CD, a registraciju s ključem kojeg je kupio.
|
kolko sam ja skuzio, kupis win 7 pro, instaliras win xp pro koji nabavis od frenda/s neta/torrenta i zoves ms ured da os taj win 7 pro key koristit za win xp pro i oni to srede pa aktiviras taj xp koji si nabavio od nekud i instaliro i zaljepis naljepnicu od win 7 pro na komp. inspekciji dokazujes sa tom naljepnicom i racunom.
|
Pa dobro zašto OEM verzija?? jel netko radio šta takvo ili?, nisam mislio reinstalirat operativni sustav gore (iz dosta razloga, najlakše je reinstalirat os, ali sva ona podešavanja za mrežni rad s hrpom aplikacija nakon toga i nisu baš gotova za par min), nego nabavit XP os, samo ubacit novi product id i gotovo..
ma u svakom slučaju ovo je previše nagađanja, jel netko zna kako to funkcionira sigurno s win 7 pro? da ne bi bilo kasnije... |
Ja sam radio s XP-om Pro na jednom laptopu i jednim stolnim računalom kupljenom u onom dućanu kaj sam ti stavio link,... za oba laptopa sam imao legalne Win XP Pro s time da sam uz jednog dobio instalacijski CD, a uz drugog je došla instalacija na skrivenoj particiji HDD-a,... Kako mi je u tom drugom krepao HDD, nakon što sam kupio novi, uzeo sam CD od prvog lapa i odradio instalaciju XP-a s pripadajućim ključem od CD-a i onda u onom dijelu kad putem neta trebaš registrirati SW ideš na onaj dio s telefonskom prijavom i tamo imaš mogučnost da upišeš novi key i tu sam ubacio key s naljepnice od drugog lapa i sve prošlo ok,... kasnije sam isto probao i s stolnim računalom i ista stvar,...
Ovo za licencu W7 na XP Pro nisam probao pa ne znam,... te neka ti napiše neko ko je to osobno napravio ili jednostavno nazovi Microsoft i pitaj ih za proceduru i da li se to može,... ... ili jednostavno nazovi ljude u onaj dućkas ili još bolje odi osobno do njih i objasni im problem pa vidi jel mogu pomoći,... ja sam dosad nekoliko puta poslovao s njima i doista su OK I da, kako je to za firmu, ako mogu to napraviti traži ih i R1,... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:14. |