|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2012
|
(riješeno) Nakon instalacije novog hladnjaka za VGA, problemi s HDD-om
Dakle... nakon sto sam stavio novi Accelero S1 Plus sa Turbo Modulom na 9800GT(prije sam naravno ocistio cijelo kuciste od prasine itd...) nakon paljenja kompjutera nije htio uci u windowse 7 pa sam prestekao u drugi utor, onda sam imao 2 master diska, sto nije moj problem problem je u tome sto windowsi prepoznaju disk ali samo kao jednu particiju od 33 mb-a, a inace je disk 1TB. Izvadio sam disk i stavio u drugi komp i tamo ga isto windowsi prepoznaju ali samo kao jednu particiju od 33mb-a koju treba formatirat da bi se mogla koristiti. Od cega je to doslo? Hvala unaprijed za pomoć Matija |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Imao si 2 diska? Sada imaš samo 1? Da nije to razlog? Kvar sigurno nije, nema od čega, dakle ostaje samo neka glupost. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ta pravila sam već pročitao ali nisam imao vremena za napisat konfiguraciju al eto sam jesam I mogao si barem napsiati malo kulturnije koje tocke sam zeznuo, mozda je naslov teme malo tako al vise ga nemogu promjeniti a sad bez Off-Topica EDIT: i disk managmentu sad vidi 3 diska ovaj sto je 0 je not initialized, 1 je taj koji je od 1TB a vidi mu samo 33mb, pise da je zdrav ali ima 32mb RAW -.- Zadnje izmijenjeno od: PrPrO. 20.05.2012. u 10:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Evo ti rješenje: 1. otiđi na start i napiši u traku: Upravljanje računalom / Computer Management 2. otvori to i s lijeve strane klikni na: Upravljanje diskovima / Disk Management(2 stavka odozdo) 3. klikni na taj disk koji ti nedostaje i dolje klikni desni klik na tu particiju i imati ćeš stavku proširi jedinicu ili tako nešto uglavnom jedina moguća stavka, i samo next i to je to. Računalo će ti je pronaći automatski. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Probaj sa nekim od programa za rad sa HDD (Easus Partition Magic, Acronics, Paragon itd.). Instaliraj ih ili sprži na CD pa butaj sa njega. Ovi programi "vide" diskove bolje od Windovsa i omogućuju ti sve osnovne radnje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Oni vide disk ali samo tu jednu particiju od 30 i nesto Mb-a... i vide jednu particiju koja ima 8giga fajlova gore, to je prva particija na 2. disku... iz nje mogu sa tim programima izvuci fajlove ali onda mi ostaju jos 6 particije, gdje su one? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
1. napravi update BIOS-a 2. odi u Device Manager i makni sve drivere vezane za čipset i SATA kontrolere. Napravi restart i onda bi W7 trebao automatski povući nove drivere i sam ih instalirati. 3. pokušaj disk s kojim imaš problema pokrenuti na nekom drugom kompu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
a sa updateom biosa se nemoze sjebat nista? ako se sjebe samo reset? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
dok "instliras " bios nesmije ti se samo komp ugasiti...pustis da odradi svoje i to je to... olaksaj si stvari i zakaci jedan disk u komp (storage izvadi van)...samo onaj na kojem su windowsi i onda cackaj kad napravis sve sta treba onda taj drugi dodaj i amen ![]()
![]() |
#13 |
Premium
|
Ako problematični disk ne pokazuje puni kapacitet i na drugom pc-u, onda je vjerojatno problem u njemu. Za probu možeš u svoj komp staviti bilo koji drugi disk, uz uvjet da ga priključiš na isti SATA konektor kao i problematični, tek toliko da vidiš da li će ga ispravno očitati. Za instalaciju BIOS-a ma Gb ploče iskoristi njegov program @BIOS koji radi iz winsa i po potrebi može povući najnoviji BIOS direktno sa njihovog servera.
![]() |
#14 |
Registered User
|
Na ovom forumu sam rješio problem imam nazad sve particije sa svim fajlovima koju su bili gore http://forum.cgsecurity.org/phpBB3/r...seen-t581.html |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|