![]() |
(riješeno) Nakon instalacije novog hladnjaka za VGA, problemi s HDD-om
Dakle...
nakon sto sam stavio novi Accelero S1 Plus sa Turbo Modulom na 9800GT(prije sam naravno ocistio cijelo kuciste od prasine itd...) nakon paljenja kompjutera nije htio uci u windowse 7 pa sam prestekao u drugi utor, onda sam imao 2 master diska, sto nije moj problem problem je u tome sto windowsi prepoznaju disk ali samo kao jednu particiju od 33 mb-a, a inace je disk 1TB. Izvadio sam disk i stavio u drugi komp i tamo ga isto windowsi prepoznaju ali samo kao jednu particiju od 33mb-a koju treba formatirat da bi se mogla koristiti. Od cega je to doslo? Hvala unaprijed za pomoć Matija |
Imao si 2 diska? Sada imaš samo 1? Da nije to razlog? Kvar sigurno nije, nema od čega, dakle ostaje samo neka glupost. :D:D
|
imao sam 2 diska i prije i sada imam
samo sto jedan mora biti master a drugi slave i kad sam to dobio da je jedan master drugi salve je bilo isto ucitava ga kao 1 particiju od 33mb-a |
|
Ta pravila sam već pročitao ali nisam imao vremena za napisat konfiguraciju al eto sam jesam
I mogao si barem napsiati malo kulturnije koje tocke sam zeznuo, mozda je naslov teme malo tako al vise ga nemogu promjeniti a sad bez Off-Topica EDIT: i disk managmentu sad vidi 3 diska ovaj sto je 0 je not initialized, 1 je taj koji je od 1TB a vidi mu samo 33mb, pise da je zdrav ali ima 32mb RAW -.- |
Evo ti rješenje:
1. otiđi na start i napiši u traku: Upravljanje računalom / Computer Management 2. otvori to i s lijeve strane klikni na: Upravljanje diskovima / Disk Management(2 stavka odozdo) 3. klikni na taj disk koji ti nedostaje i dolje klikni desni klik na tu particiju i imati ćeš stavku proširi jedinicu ili tako nešto uglavnom jedina moguća stavka, i samo next i to je to. Računalo će ti je pronaći automatski. :goood: |
ako mislis na ovo Extend Volume neradi...
on ga prepoznaje kao RAW |
Citiraj:
|
Oni vide disk ali samo tu jednu particiju od 30 i nesto Mb-a...
i vide jednu particiju koja ima 8giga fajlova gore, to je prva particija na 2. disku... iz nje mogu sa tim programima izvuci fajlove ali onda mi ostaju jos 6 particije, gdje su one? |
1. napravi update BIOS-a
2. odi u Device Manager i makni sve drivere vezane za čipset i SATA kontrolere. Napravi restart i onda bi W7 trebao automatski povući nove drivere i sam ih instalirati. 3. pokušaj disk s kojim imaš problema pokrenuti na nekom drugom kompu |
Citiraj:
a sa updateom biosa se nemoze sjebat nista? ako se sjebe samo reset? |
dok "instliras " bios nesmije ti se samo komp ugasiti...pustis da odradi svoje i to je to...
olaksaj si stvari i zakaci jedan disk u komp (storage izvadi van)...samo onaj na kojem su windowsi i onda cackaj kad napravis sve sta treba onda taj drugi dodaj i amen :) |
Ako problematični disk ne pokazuje puni kapacitet i na drugom pc-u, onda je vjerojatno problem u njemu. Za probu možeš u svoj komp staviti bilo koji drugi disk, uz uvjet da ga priključiš na isti SATA konektor kao i problematični, tek toliko da vidiš da li će ga ispravno očitati.
Za instalaciju BIOS-a ma Gb ploče iskoristi njegov program @BIOS koji radi iz winsa i po potrebi može povući najnoviji BIOS direktno sa njihovog servera. |
Na ovom forumu sam rješio problem
imam nazad sve particije sa svim fajlovima koju su bili gore http://forum.cgsecurity.org/phpBB3/r...seen-t581.html |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:01. |