|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
(riješeno) Problem sa gasenjem laptopa
Ljudi pomagajte ![]() Processor Intel(R) Pentium(R) CPU P6200 @2 2.13GHZ (2CPU-s) Ram:3gb Graficka:ATI Mobility Radeon HD 6370 1GB...Nadam se da vam je dovoljno Razmisljao sam da kupim COOLERMASTER i da ga odnesem na ciscenje u servis...Laptop je jos pod garancijom ali mi je ovlasteni hp servis 300km udaljen pa mi se neda ici po ovom snijegu..Takodje i hladnjak se cuje jako kad igram igrice...Proverio sam temperature, kod graficke kad igram igricu je 70-80...Nadam se da nije riknula graficka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dobrodošao na PCEkspert forum. Ušlo je previše prašine, začepilo hladnjak i sad se pregrijava. Trebalo bi ga očistiti, promijeniti pastu na CPU, VGA i NB i onda će sve biti kako treba. Kasnije svakih mjesec-dva bi trebalo propuhati hladnjak kako se opet ne bi začepio.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Da. Bilo je tih modela i par mjeseci starih koji su dosli na servis. Lose izvedeno hladjenje, zrak vuce preko tipkovnice kod wasd slova.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
Probacu sa COOLER MASTEROM ako ne bude mogao pomoci moracu negde da odnesem laptop :S U mom gradu ima jedan servis, ali neznam dal mogu da mu verujem, bojim se da ce nesto pokvarit ![]() Hvala svima na pomoci ![]() Ako budem imao jos nekih problema, obratit cu vam se ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nosi ga na servis dok još imaš garanciju. A da si lukav, lijepo bi kupio i produženu garanciju jer će ti se isto dešavati i ubuduće. Coolermaster ti je bacanje love jer ti neće pomoći. Nino i syss su ti objasnili zbog čega.
![]() |
#9 |
bliss_zg - take, muljanje na tržnici
Datum registracije: Oct 2011
|
Evo i meni se pocelo dogadat da mi u igrama temp CPU-a dode i do 90 stupnjeva. Onda slijedi gasenje laptopa. Model je Lenovo G560, istekla je garancija. Otvarao sam ga i nema previse prasine, na ventu jako mali sloj. Ne znam promjenit pastu, nikad to nisam radio, jel tesko? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Nije. Otšarafi cooler, pobriši staru pastu nekom salvetom/papirnatom maramicom, stavi frišku (cca. kao veće zrno riže) i vrati sve nazad.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|
I to bi trebalo rjesit sve? Kolka bi trebala bit optimalna temp na laptopu pod opterecenjem i u normalnom radu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Budi konkretniji glede modela jer G560 dolazi u više verzija, a nemaju sve isti proc i grafu.
![]() |
#13 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Ventilator u biti i ne skuplja prašinu koja predstavlja problem sa grijanjem. Problem je u hladnjaku gdje se na mrežici nakupi prašina i smeće i potpuno ga zatvori tako da nema protoka zraka. Da bi se to vidjelo i moglo očistiti treba skinuti ventilator. Taj sloj prašine zna biti i po 1 cm debljine a največi uzrok je korištenje laptopa na krevetu ili drugim tkanenim podlogama. Imam nekoliko slikica takvih začepljenih hladnjaka pa ih stavim ako uhvatim vremena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
|
Citiraj:
Skinuo sam i program SpeedFan i ukljucio automatsko ventiliranje, pa tu i tam malo jace zaventilira kad se krene grijat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Ne treba ti SpeedFan - i bez njega ćeš imati automatsku regulaciju vrtnje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|