![]() |
(riješeno) Problem sa gasenjem laptopa
Ljudi pomagajte :D Imam laptop HP 4720S, kupljen pre 9 mjeseci nov, problem je u tome sto se gasi kad igram recimo NBA 2k11, ne stignem odigrati ni jednu cetvrtinu, a recimo kad igram Gta San Andreas igram 30 min-1h i tek se onda ugasi,nznm sta mi je ciniti sad, izludi me ovaj laptop..Evo konfiguracija ako treba:
Processor Intel(R) Pentium(R) CPU P6200 @2 2.13GHZ (2CPU-s) Ram:3gb Graficka:ATI Mobility Radeon HD 6370 1GB...Nadam se da vam je dovoljno Razmisljao sam da kupim COOLERMASTER i da ga odnesem na ciscenje u servis...Laptop je jos pod garancijom ali mi je ovlasteni hp servis 300km udaljen pa mi se neda ici po ovom snijegu..Takodje i hladnjak se cuje jako kad igram igrice...Proverio sam temperature, kod graficke kad igram igricu je 70-80...Nadam se da nije riknula graficka :D Hvala. |
Dobrodošao na PCEkspert forum.
Ušlo je previše prašine, začepilo hladnjak i sad se pregrijava. Trebalo bi ga očistiti, promijeniti pastu na CPU, VGA i NB i onda će sve biti kako treba. Kasnije svakih mjesec-dva bi trebalo propuhati hladnjak kako se opet ne bi začepio. |
Znaci moracu ga odnijeti u servis, jer nemam termalne paste, a i ovaj HP je dosta komplikovan sto se tice otvaranja :S I jel moguce da se tako zaprlja a koristim ga samo 9 meseci
|
Da. Bilo je tih modela i par mjeseci starih koji su dosli na servis.
Lose izvedeno hladjenje, zrak vuce preko tipkovnice kod wasd slova. |
A da li bi mi mogao pomoci COOLERMASTER ?
|
svakom loše dizajniranom laptopu te podloge samo produžuju agoniju + koliko se sjećam ovaj odozdo ima samo komad zatvorene plastike i ne znam baš da bi dobio neki efekt.
|
Probacu sa COOLER MASTEROM ako ne bude mogao pomoci moracu negde da odnesem laptop :S U mom gradu ima jedan servis, ali neznam dal mogu da mu verujem, bojim se da ce nesto pokvarit :D
Hvala svima na pomoci :D Ako budem imao jos nekih problema, obratit cu vam se ;) Pozdrav |
Nosi ga na servis dok još imaš garanciju. A da si lukav, lijepo bi kupio i produženu garanciju jer će ti se isto dešavati i ubuduće.
Coolermaster ti je bacanje love jer ti neće pomoći. Nino i syss su ti objasnili zbog čega. |
Evo i meni se pocelo dogadat da mi u igrama temp CPU-a dode i do 90 stupnjeva.
Onda slijedi gasenje laptopa. Model je Lenovo G560, istekla je garancija. Otvarao sam ga i nema previse prasine, na ventu jako mali sloj. Ne znam promjenit pastu, nikad to nisam radio, jel tesko? |
Nije. Otšarafi cooler, pobriši staru pastu nekom salvetom/papirnatom maramicom, stavi frišku (cca. kao veće zrno riže) i vrati sve nazad.
|
I to bi trebalo rjesit sve?
Kolka bi trebala bit optimalna temp na laptopu pod opterecenjem i u normalnom radu? |
Budi konkretniji glede modela jer G560 dolazi u više verzija, a nemaju sve isti proc i grafu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Imam nekoliko slikica takvih začepljenih hladnjaka pa ih stavim ako uhvatim vremena. |
Citiraj:
Skinuo sam i program SpeedFan i ukljucio automatsko ventiliranje, pa tu i tam malo jace zaventilira kad se krene grijat. |
Ne treba ti SpeedFan - i bez njega ćeš imati automatsku regulaciju vrtnje.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:56. |